lukyli154
![Dny krve a hvězdného třpytu Dny krve a hvězdného třpytu](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207137/dny-krve-a-hvezdneho-trpytu-94j-207137.jpg?v=1542286042)
Jsem z toho dílu trochu na rozpacích. Bohužel jsem se nedokázala pořádně začíst až na konci. Ten je z celé knihy nejlepší a nejakčnější. Je zajímavé jak se v Karou perou obě já, ale jaksi mi trochu vadil její přístup ke všemu. Pokud čekáte na romantiku, tak protu tady není vůbec prostor, je to opravdu samá krev. Jak už bylo řečeno, konec mě nalákal na přečtení dalšího dílu, na který, jak doufám, nebudeme čekat zase 2 roky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Divergence Divergence](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117803/povstalecka-trilogie-divergence-gVh-117803.jpg?v=1407435265)
Nemohla jsem se odtrhnout. Výborně se to četlo a příběh byl dobře poskládaný. Ich forma mi vyhovuje. Někomu to možná připomíná Hunger Games, ale to by se dalo říct o více knihách. Nemůžu se dočkat, až se začtu do pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čas mezi námi Čas mezi námi](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176413/cas-mezi-nami-cas-mezi-nami-2Yi-176413.jpg?v=1423436548)
Téma cestování v čase je zajmavé, ale zároveň ošemetné. Musí se to napsat tak, aby to dávalo smysl. A tady vlastně osud člověka změní jedno jediné rozhodnutí. Jsem zvědavá, jak bude série pokračovat. Zda uvíme opět Annu a Bennetta nebo bude hrdinou zase jiný cestovatel časem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mé sladké šestnácté století Mé sladké šestnácté století](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179767/me-sladke-sestnacte-stoleti-me-slad-hCS-179767.jpg?v=1422050026)
Místy předvídatelné, ale rozhodně čtivé. Docela mě zajímá pokračování. I vysvětlení toho, že Lucas je celý Lorenco a kde se tam vzala Alessandra, ovšem pokud je to ona, nebo náhodná podoba.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jarní měsíc Jarní měsíc](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157524/jarni-mesic-OwV-157524.jpg?v=1548688915)
Začátek knihy mě moc nebavil, i když bylo zajímavé se dozvědět o všech náležitostech smečky. Kniha se začne rozjíždět, až tak v polovině, ale pak už se to čte mnohem lépe. Někdy mě mátla názvosloví- vlk, vlkodlak, vlkoun- ale nakonec jsem se zorientovala. Co se týče zápletky, je to jasné celkem brzy. Docela jsem zvědavá, jak se bude příběh vyvíjet dál.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Já a pan Darcy Já a pan Darcy](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122040/ja-a-pan-darcy-122040.jpg?v=1335511597)
Na knížku jsem se těšila dlouho, už jen proto, že Pýcha a předsudek se mi líbila a představa pana Darcyho v současnosti byla lákavá. Bohužel mě kniha zklamala. Hlavní hrdinka mě místy doslova vytáčela, její "halucinace" s panem Darcym byly zvláštní a autorka je vůbec nevysvětlila (ač mě napadlo, že to asi byl vždy jen sen), no a prostor Emily se Spikem opravdu moc neměli, ale hlavně, že si pak Emily uvědomila koho vlastně miluje. No a postava paní Steanové, která je vlastně Jane Austenová, je taky zvlaštní. Vybrala si zrovna nějakou Američanku, aby jí pomohla najít pravou lásku. Tohle bylo trochu přitažené za vlasy,ale jinak musím říct, že je to kniha velice čtivá a některé momenty mě opravdu rozesmály. Chvilkama jsem Emily záviděla, že může vidět všechna ta krásná místa v Anglii.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Splynutí Splynutí](https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95723/splynuti-dv1-95723.jpg?v=1542220443)
Libí se mi styl, jakým autorka píše - lyrické popisy a obraty - krása. A aby zachovala věrnost svému stylu psaní, tak jako každý díl i ten poslední zůstal lehce otevřený. A tady se dostává do popředí čtenářova představivost, aby si sám dokončil příběh, tak jak chce, aby skončil či tak jak si myslí, že by bylo správné, aby skončil. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117801/dcera-kosti-a-dymu-SOV-117801.jpg?v=1542285986)
Praha mě taky nadchla, je pro fantasy přímo stvořená :-) Příbeh zajímavý, čtivý. Docela jsem zvědavá na pokračování.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zamilovaný duch Zamilovaný duch](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30786/zamilovany-duch-OnH-30786.jpg?v=1682851154)
Útlá knížečka, která se dá přečíst za chvilku. Je škoda, že autorka poněkud přeskočila část, kdy se Demelza s lordem Trevarnonem (bože, to jsou jména) svěřují všem okolo o své lásce, takže vůbec nevíme, jak na to reagoval její bratr, který jí před Trevarnonem tak strašně schovával. To docela autorka "odflákla". A ta poslední kapitola...sladká jako med....Když mi bylo 15, tak jsem to žrala, ale teď mi to přišlo spíš k smíchu. Jo a pokud někdo čeká bohatě popsanou milostnou scénu, tak se nedočká ;-) Jinak přeji překné počtení.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha se mi líbila, četla jsem ji již několikrát. Zajímavé dějové zvraty. Skvělě se čte.
![Rozum a cit Rozum a cit](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36457/rozum-a-cit-36457.jpg?v=1273672639)
Kniha mě, bohužel, nebavila, tak jak bych chtěla. Některé pasáže se mi zdály přehnaně zdlouhavé. Přeste oceňuji autorky vytříbený styl psaní. Popis tehdejší společnosti a situace v ní, je velkým přínosem. Taktéž jsem postrádala, jak zde již bylo řečeno, trochu více romantiky ve vztahu Elinor a Edwarda. Důstojným zpracováním tohoho příběhu je film z roku 1995. Děj je zde vykreslen svižněji a na pár detailů je příběh totožný s knižní předlohou.
Z autorových knih, mě tato krátká próza zatím zaujala nejvíc. Velmi dobře se čte a zachycuje velice zajímavé vypravování.
![Hořká chuť lásky Hořká chuť lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2142/bratri-koubkovi-hork.jpg?v=1321719886)
První knížka od paní Lenky, kterou jsem měla možnost číst. Stala se mou oblíbenou a již několikrát jsem se k ní vrátila. Knížka nepostrádá vtip a zobrazuje zajímavý příběh, který se může stát i vám.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Holubice a had Holubice a had](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434697/holubice-a-had-fqH-434697.jpg?v=1582626805)
Kniha se velice dobře četla a moc mě bavila. Po první kapitole jsme si sice říkala,co na tom všichni mají, protože mi hrozně vadila nadmíra francouzských slov a "vybraný slovník" hlavní hrdinky,ale pak se to změnilo. Na jednu stranu to bylo až humorné díky Lou, která je sprostá, drzá a vtipná, oproti věci ohledně čarodějnic mi přišli až děsivý a odporný. Pět hvězd jsem nedala z toho důvodu,že prakticky třičtvrtě knihy je o sbližování Lou a Reida a teprve v poslední čtvrtině se to zlomí a máte akcí jako blázen. Těším se na další díl, protože se to docela slušně zamotalo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cena nevinnosti Cena nevinnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202452/cena-nevinnosti-LWy-202452.jpg?v=1400673750)
I pro mě byla kniha zklamáním. Autorka bohužel nevyužila potenciál příběhu. Celé mi to přišlo jakoby ploché. Místa,která měla člověka děsit,se přešla skoro halabala. Co se týče Benjamina,to jsem obrečela :'( Taky mi vadilo,že věci typu pavouci,nápisy,postava v pokoji nebyly vysvětleny. A Lila? Kdo je tady nakonec blázen,h?
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243432/mesicni-kroniky-nejkrasnejsi-GMW-243432.jpg?v=1429044906)
Opět parádní počtení. Chvíli jsem si myslela, že byla Levana hodné děvče, kterému bylo ublíženo. Ale kdyby byla v jádru dobrá, neudělala by tolik příšerných věcí. Mrcha!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152087/tajemstvi-lynburnu-bnz-152087.jpg?v=1633513868)
Nevím co si o tom mám myslet...Hlavní hrdiny jsem si neoblíbila, jejich vztah nepochopila, často ani jejich chování...Je pravda, že dlouho jsem byla napjatá, co se z Lynburnů vyklube, ale tak nějak jsem čekala něco děsivějšího. Nápad měla autorka docela dobrý, ale nedokázala z něj dobře vytěžit. Nejlepší byl Kamiin táta a jeho vtipné glosy :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210809/edge-of-never-na-hrane-vecnosti-L6d-210809.jpg?v=1417113077)
Jako většině i mně, se první díl líbil víc. V tomhle díle vás jejich cesta už tolik nenadchne a nebaví jako v předchozím románě. První polovina knížky byla opravdu plná bolesti a strachu, ze které jim mělo pomoct a taky mohlo jejich cestování. Těší mě, že to dopadlo, tak jak si přáli.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jen jeden rok Jen jeden rok](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208073/jen-jeden-rok-PIq-208073.jpg?v=1641403144)
První díl mě bavil více, ale přesto hodnotím knihu jako zajímavou nejen dějem, ale i prostředími, ve kterých se příběh odehrává. Závěr potěšil ;-)