m.valova Online m.valova komentáře u knih

Okno do nebe Okno do nebe Nora Roberts

Nic náročného...odpočinkové čtení,nenáročné,neurazí a nijak zvlášť nenadchne..

18.11.2019 3 z 5

S Baťou v džungli S Baťou v džungli Markéta Pilátová

Zase jsem si díky knize rozšířila znalosti,našla jsem ji v knihovně,nemaje absolutně tušení,jak to bylo s rodinnými vazbami ani se samotnou firmou Baťa..i když je to kniha,která vypráví příběh a ne vyloženě fakta,určitě mi něco dala a i když mi ne vše sedělo,jsem za to ráda.

28.03.2019 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Četla jsem od této autorky i jiné knihy,po této jsem sáhla ze zajímavosti,protože z tohoto kraje pocházím a nevěděla co absolutně co od ní čekat...ze začátku jsem měla pocit,že autorka do těchto míst snad už ani nejezdí,protože už ne všichni mluví nářečím a nechovají se jako "burani" a chápu,že někdo by se mohl třeba cítit i dotčený,ale pokud čtenář vydrží dokonce pochopí,že kniha byla myšlena jinak a jak je tento kraj krásný,lidi si umí odpouštět a pomáhat aspoň ve mě to tento dojem zanechalo a za toto díky..

28.02.2019 3 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Co se týče mojí osoby,zřídka kdy se mi stává,že přečtu knihu a případně ještě vidím i její filmovou verzi..většinou to bývá spíše zklamání,ale v tomto případě se povedlo obojí.Hezký příběh,nenáročné čtení.

26.01.2019 5 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Kniha byla zajímavá,ale začalo mě to opravdu bavit až víceméně v polovině,kdy jsem zjistila o co vlastně jde,každopádně i takové věci se v životě stávají a třeba si i díky ní budou lidi dávat větší pozor..

22.09.2018 3 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Kniha byla velmi čtivá a určitě jedno z velmi zajímavých témat,převládají ve mně smíšené pocity a nutí opravdu k zamyšlení.Jediné co mi jaksi nějak vadilo bylo pojetí a popis Boha a to hlavně v ženské osobě.Každopádně další velmi zajímavá česká autorka.

21.02.2018 4 z 5

Kecy, kecy, kecičky Kecy, kecy, kecičky Karin Krajčo Babinská

Hezké počtení,relax...Zpracování knihy a design super.

08.01.2018 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Opět nezklamala,ale přeci jen Sedmilhářky a Alice se mi líbily tak nějak více,ale za mě určitě jedna z nejlepších spisovatelek.

20.09.2017 5 z 5

Dva životy Dva životy Táňa Keleová-Vasilková

Autorka napsala opět knihu ze života,dobré čtení,oddechovka nad kterou se nemusí přemýšlet..

02.07.2017 5 z 5

Dotkni se mě, lásko Dotkni se mě, lásko Katarína Gillerová

Moc hezká knížka..i když příběh byl víceméně ze života..bylo toho až moc na jednu hrdinku,místy tekly slzy,ale na konci jsem byla šťastná.

16.09.2019 5 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Od knihy jsem očekávala příběh,který mi pomůže pochopit klip od kapely Kryštof,tohoto se mi dostalo,příběh byl čtivý akorát konec mi přišel zbytečně zrychlený,jako vánoční dárek rozhodně nezklamala...oddechovka

30.12.2018 4 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

První a určitě ne poslední kniha od Jodi Picoult.
Hezký příběh,smutné téma,ale bohužel i takový je život...Hodně sil každému,kdo musí takovou volbu absolvovat,ať je takových případů co nejméně...

09.09.2018 5 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Kniha se mi četla dobře,příběh byl fajn, ale očekávala jsem nějaký lepší závěr..jinak nenáročné pohodové čtení.

03.09.2018 3 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Tento příběh se mi místy zdál zbytečně dlouhý a konec mě trochu zklamal,nicméně se těším na další knihy od téhle autorky.

15.08.2018 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Jiří Jilík

Chtěla jsem poznat kraj žítkovských bohyní i kdo to vlastně byl,kniha byla na doporučení,zajímavá i když jsem četla pomalu,dočetla jsem do konce a nelituji,autor sám se s bohyní setkal a je vidět,že to v něm zanechalo stopu,přesto píše objektivně a čerpá z více pramenů...

06.06.2018 3 z 5

Okienko do snov Okienko do snov Táňa Keleová-Vasilková

Tato kniha se autorce moc povedla,ze začátku jsem četla pomaleji než jsem si zvykla na slovenský styl,ale pak mě pohltila až do samého konce,člověk si musí v životě projít různými fázemi a jsem ráda,že se hlavní hrdinka dočkala svého štěstí. ..

28.03.2018 5 z 5

Kmotr Mrázek Kmotr Mrázek Jaroslav Kmenta

Neskutečná špína a hnus.Pan Kmenta má můj obdiv,už jen za to,že se v tom všem dokáže orientovat!

09.11.2017 5 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Druhá knížka od autorky a opět nezklamala,čtivá,poutavá,hlavní hrdince její ztráta paměti určitě pomohla být v životě spokojenější a dívat se na spoustu věcí s nadhledem.

11.09.2017 3 z 5

Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Kniha mě asi tak v půlce docela pohltila,musela jsem ji přečíst až do konce během večera, konec jsem předpokládala úplně jiný.

21.08.2017 4 z 5

Skafandr a motýl Skafandr a motýl Jean-Dominique Bauby

Určitě obdivuhodné jakým způsobem byla kniha napsána,hrozné když si člověk uvědomí že je uvězněn ve vlastním těle a že už nikdy nebude žít vlastním životem,ale jinak mě kniha moc nezaujala.

27.05.2017 3 z 5