m.valova komentáře u knih
Mám prostě Eriku ráda,už mě štve,že vždycky na konci se rozhodne odejít,ale vím že se zase vrátí.Vždycky nakonec zjistí,že je prostě nejlepší.Doufám,že dojde i k rozvinutí vztahu mezi ní a kolegou,moc bych jí to přála..
Kniha se mi líbila,určitě si přečtu i další díly,jediné co mi vadilo opakované odvolávání z případu a tím pádem děj nabral na obrátkách až ke konci.
Je to už pár let co kniha spatřila světlo světa a Gábina už je dnes úplně někde jinde.Těžko říct co všechno by nyní ponechala,co by opravila a hlavně ,jak by hovořila o bývalém manželovi.
Každopádně dokázala toho hodně a já jí přeju jen to nejlepší,na poli profesním i v osobním životě.
Eriku a její tým mám moc ráda, rozhodně mě nezklamal ani tento díl a čekám co ještě s touto postavou zažijeme a čím nás autor překvapí.
Tento příběh se mi četl o trochu lépe jako ten první,kdy byla spisovatelka mladá a nevěděla do čeho jde.Teď jsem ji svým způsobem obdivovala,že se do tohoto kroku pustila a trošku jí tu odvahu i záviděla.No nutno podotknout,že ne každý dobrý úmysl,je po zásluze dobře odměněn..zkusila si svoje a ona sama asi nejlépe zhodnotila pro a proti...každopádně viděla,poznala a poprala se s tím,ale asi bych tuto práci dělat nechtěla ani jednu ani druhou.
Jako vždy nezklamala,už vím co mám čekat,příběhy z každodenního života,láska,zklamání a v něčem třeba i trocha nadsázky,ale tato slovenská spisovatelka je u mě jistota oddechu, relaxu a pohody.
Knihu nelze hodnotit z hlediska spisovatelského,ale síly příběhu..První příběh hlavní hrdinky,který popisuje strašlivou genocidu ve Rwandě,jsem nečetla..tato druhá kniha tak nějak vše podstatné shrnuje a ukazuje,jak se může během 10-ti let změnit život člověka,od neskutečné hrůzy až ke štěstí,díky neskutečné víře,dokázala tato žena ujít kus cesty,odpustit vrahovi své rodiny a pomáhat druhým i když sama prožívala velmi těžké a smutné chvíle..její víra ji uzdravila..možná do dnešní nelehké doby povzbuzení i pro lidi,kteří třeba nemají úplně kladný vztah k víře,to ať posoudí každý sám.
Velmi čtivé a poutavé,ze začátku samozdřejmě chvíli trvá,než člověk pochopí a začte se,zvláště když není políbený takovou tématikou a odborností..a asi by stálo za to přečíst si knihu i dvakrát a projít si všechna místa Říma i Vatikánu,aby byl zážitek z knihy lépe představitelný a dokonalý,ale i tak se těším na další.Film jsem neviděla takže nevím jaká je provázanost,ale kniha mi úplně stačila.
Nádherná dětská knížka,možná už dnešní děti její krásu nedokáží náležitě ocenit,ale mě se neomrzí nikdy...
Začala jsem sice posledním dílem v sérii,ale u tohoto příběhu to asi až tak nevadí.Četlo se mi velmi dobře,chvílema jsem byla i dojatá,takové víkendové počtení a klidně uvítám i další knihu v sérii.
Do téhle knihy jsem se nemohla tak nějak začíst,konec byl napínavější a pořád jsem v tom hledala nějaký smysl,policie dlouho tzv.vařila z vody a rozuzlení,bylo trochu očekávané,ale důvod vší té krutosti mě překvapil..není to zatím úplně top série,nicméně určitě budu ve čtení pokračovat.
Určitě jsem zase objevila dvojici,kterou budu sledovat..příběh byl docela zajímavý a určitou jeho část jsem si tak nějak myslela delší dobu.Na konci po odhalení vraha mě jako dodatečné rozuzlení něco překvapilo i když ne co se týče samotného příběhu..ale spíš,že by opravdu toto někdo udělal i v reálném životě a v podstatě bez trestu...i když co je vlastně trest?nosit v sobě křivdy a muset se celý život v podstatě bát pravdy je možná daleko horší.
Pro toho kdo má rád série knih s jedním detektivem další poklad na knižním trhu...
Super,napínavé,bylo tam samozdřejmě velké množství jmen a míst,ve kterých je těžší se orientovat,navíc ještě s přehláskami,ale to už k takovým knihám prostě patří.Velmi mě překvapilo,kdo je Zala.Závěr byl strhující a těším se na další setkání s Lisbeth a Mikaelem.
Jako vždy Harry Hole nezklamal,ba naopak začíná se mi líbit čím dál tím více,za mě možná z celé série úplně nejlepší...
Příběh byl sice rozvleklejší,ale líbil se mi.V této době se mi nějak nechce číst těžká a náročná témata a tak jsem nenáročnost uvítala.S takovým chlapem jako byl Richard bych opravdu žít nedokázala a Alice se tomu všemu dokázala postavit čelem a takže jsem jí fandila a přála štěstí i když lidské vztahy jsou složité a vždycky je někdo ten opouštěný a smutný,zvlášť pokud jde o vztah ve kterém jsou děti ..
Původně jsem začala číst do výzvy 2021,s hektickým koncem roku jsem nedočtenou odložila,ale nyní mi to nedalo a dočetla jse.Neurazí a ani zvlášť nenadchne,ale hlavním hrdinkám se nedá upřít nadšení ze zkoušení nových diet a celkově jejich pohodové kamarádství a zážitky by jim leckdo mohl i závidět.
Tak jako vždy se mi kniha líbila,ale přece jen mi tak trochu něco chybělo...musím souhlasit s ostatními,proč ten otevřený konec?Možná to přece jen chtělo pár stran navíc a nebo byl spíše záměr autorky ať si každý udělá svůj vlastní závěr.Každopádně, když začne váznout komunikace,je problém na světě a takovéto chyby se dopouští nejedna postava v tomto příběhu.
První knížka od této slovenské autorky a určitě ne poslední.Četla se mi dobře,nemusela jsem nad ničím přemýšlet,něco ze života,něco méně,ale já mám prostě české a slovenské autory ráda a tento typ příběhů také.Ač mají všechny ženy v příběhu své tajemství o kterých si můžu myslet své,nedokážu říct,že by mi některá z nich byla nesympatická,prožila jsem s nimi pohodový víkend.
Silné téma,moc hezký příběh,ale na mě celé takové zbytečně roztáhlé a moc mě nebavily ani texty písní..ale to už je jen takový detail.