m.valova m.valova komentáře u knih

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Mám prostě Eriku ráda,už mě štve,že vždycky na konci se rozhodne odejít,ale vím že se zase vrátí.Vždycky nakonec zjistí,že je prostě nejlepší.Doufám,že dojde i k rozvinutí vztahu mezi ní a kolegou,moc bych jí to přála..

11.02.2018 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha se mi líbila,určitě si přečtu i další díly,jediné co mi vadilo opakované odvolávání z případu a tím pádem děj nabral na obrátkách až ke konci.

16.11.2017 4 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Je to už pár let co kniha spatřila světlo světa a Gábina už je dnes úplně někde jinde.Těžko říct co všechno by nyní ponechala,co by opravila a hlavně ,jak by hovořila o bývalém manželovi.
Každopádně dokázala toho hodně a já jí přeju jen to nejlepší,na poli profesním i v osobním životě.

19.11.2024 3 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Eriku a její tým mám moc ráda, rozhodně mě nezklamal ani tento díl a čekám co ještě s touto postavou zažijeme a čím nás autor překvapí.

12.11.2024 5 z 5

Česká služka aneb Byla jsem au-pair po dvaceti letech Česká služka aneb Byla jsem au-pair po dvaceti letech Petra Braunová

Tento příběh se mi četl o trochu lépe jako ten první,kdy byla spisovatelka mladá a nevěděla do čeho jde.Teď jsem ji svým způsobem obdivovala,že se do tohoto kroku pustila a trošku jí tu odvahu i záviděla.No nutno podotknout,že ne každý dobrý úmysl,je po zásluze dobře odměněn..zkusila si svoje a ona sama asi nejlépe zhodnotila pro a proti...každopádně viděla,poznala a poprala se s tím,ale asi bych tuto práci dělat nechtěla ani jednu ani druhou.

23.02.2022 3 z 5

Dívka v zrcadle Dívka v zrcadle Katarína Gillerová

Jako vždy nezklamala,už vím co mám čekat,příběhy z každodenního života,láska,zklamání a v něčem třeba i trocha nadsázky,ale tato slovenská spisovatelka je u mě jistota oddechu, relaxu a pohody.

02.10.2021 4 z 5

Odpustila jsem Odpustila jsem Immaculée Ilibagiza

Knihu nelze hodnotit z hlediska spisovatelského,ale síly příběhu..První příběh hlavní hrdinky,který popisuje strašlivou genocidu ve Rwandě,jsem nečetla..tato druhá kniha tak nějak vše podstatné shrnuje a ukazuje,jak se může během 10-ti let změnit život člověka,od neskutečné hrůzy až ke štěstí,díky neskutečné víře,dokázala tato žena ujít kus cesty,odpustit vrahovi své rodiny a pomáhat druhým i když sama prožívala velmi těžké a smutné chvíle..její víra ji uzdravila..možná do dnešní nelehké doby povzbuzení i pro lidi,kteří třeba nemají úplně kladný vztah k víře,to ať posoudí každý sám.

24.02.2021 5 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Velmi čtivé a poutavé,ze začátku samozdřejmě chvíli trvá,než člověk pochopí a začte se,zvláště když není políbený takovou tématikou a odborností..a asi by stálo za to přečíst si knihu i dvakrát a projít si všechna místa Říma i Vatikánu,aby byl zážitek z knihy lépe představitelný a dokonalý,ale i tak se těším na další.Film jsem neviděla takže nevím jaká je provázanost,ale kniha mi úplně stačila.

15.05.2019 5 z 5

Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Johanna Spyri

Nádherná dětská knížka,možná už dnešní děti její krásu nedokáží náležitě ocenit,ale mě se neomrzí nikdy...

15.06.2018 5 z 5

Ve tvých snech Ve tvých snech Kristan Higgins

Začala jsem sice posledním dílem v sérii,ale u tohoto příběhu to asi až tak nevadí.Četlo se mi velmi dobře,chvílema jsem byla i dojatá,takové víkendové počtení a klidně uvítám i další knihu v sérii.

02.06.2020 5 z 5

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Do téhle knihy jsem se nemohla tak nějak začíst,konec byl napínavější a pořád jsem v tom hledala nějaký smysl,policie dlouho tzv.vařila z vody a rozuzlení,bylo trochu očekávané,ale důvod vší té krutosti mě překvapil..není to zatím úplně top série,nicméně určitě budu ve čtení pokračovat.

04.02.2020 3 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Určitě jsem zase objevila dvojici,kterou budu sledovat..příběh byl docela zajímavý a určitou jeho část jsem si tak nějak myslela delší dobu.Na konci po odhalení vraha mě jako dodatečné rozuzlení něco překvapilo i když ne co se týče samotného příběhu..ale spíš,že by opravdu toto někdo udělal i v reálném životě a v podstatě bez trestu...i když co je vlastně trest?nosit v sobě křivdy a muset se celý život v podstatě bát pravdy je možná daleko horší.

04.01.2020 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Pro toho kdo má rád série knih s jedním detektivem další poklad na knižním trhu...

11.06.2018 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Super,napínavé,bylo tam samozdřejmě velké množství jmen a míst,ve kterých je těžší se orientovat,navíc ještě s přehláskami,ale to už k takovým knihám prostě patří.Velmi mě překvapilo,kdo je Zala.Závěr byl strhující a těším se na další setkání s Lisbeth a Mikaelem.

21.10.2018 5 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Jako vždy Harry Hole nezklamal,ba naopak začíná se mi líbit čím dál tím více,za mě možná z celé série úplně nejlepší...

12.08.2017 5 z 5

Přišel jsi, když venku pršelo Přišel jsi, když venku pršelo Sandra Rokosová

Příběh byl sice rozvleklejší,ale líbil se mi.V této době se mi nějak nechce číst těžká a náročná témata a tak jsem nenáročnost uvítala.S takovým chlapem jako byl Richard bych opravdu žít nedokázala a Alice se tomu všemu dokázala postavit čelem a takže jsem jí fandila a přála štěstí i když lidské vztahy jsou složité a vždycky je někdo ten opouštěný a smutný,zvlášť pokud jde o vztah ve kterém jsou děti ..

11.10.2022 4 z 5

Dieta krajkového prádla Dieta krajkového prádla Petra Nachtmanová

Původně jsem začala číst do výzvy 2021,s hektickým koncem roku jsem nedočtenou odložila,ale nyní mi to nedalo a dočetla jse.Neurazí a ani zvlášť nenadchne,ale hlavním hrdinkám se nedá upřít nadšení ze zkoušení nových diet a celkově jejich pohodové kamarádství a zážitky by jim leckdo mohl i závidět.

14.01.2022 3 z 5

Vůně života Vůně života Táňa Keleová-Vasilková

Tak jako vždy se mi kniha líbila,ale přece jen mi tak trochu něco chybělo...musím souhlasit s ostatními,proč ten otevřený konec?Možná to přece jen chtělo pár stran navíc a nebo byl spíše záměr autorky ať si každý udělá svůj vlastní závěr.Každopádně, když začne váznout komunikace,je problém na světě a takovéto chyby se dopouští nejedna postava v tomto příběhu.

25.05.2021 4 z 5

Tajemství tří žen Tajemství tří žen Mária Ďuranová

První knížka od této slovenské autorky a určitě ne poslední.Četla se mi dobře,nemusela jsem nad ničím přemýšlet,něco ze života,něco méně,ale já mám prostě české a slovenské autory ráda a tento typ příběhů také.Ač mají všechny ženy v příběhu své tajemství o kterých si můžu myslet své,nedokážu říct,že by mi některá z nich byla nesympatická,prožila jsem s nimi pohodový víkend.

28.02.2021 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Silné téma,moc hezký příběh,ale na mě celé takové zbytečně roztáhlé a moc mě nebavily ani texty písní..ale to už je jen takový detail.

28.10.2020 4 z 5