macekd macekd komentáře u knih

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tak tahle útlá knížka se právě stala mou další srdcovkou. Krásný, neobyčejně obyčejný příběh, kde se smutek mistrovsky prolíná s humorem. Za mě 100%

06.03.2019 5 z 5

Lékařka Lékařka Noah Gordon

Třetí díl ságy čtenáře zavede téměř do současné Ameriky. Lékařka, potomek Roberta Colea odchází z kliniky a začíná provozovat praxi rodinné lékařky na venkově.
Knha je opět hezky napsaná, čtivá, ale kvalitou se s prvním dílem rovnat nemůže.
Přesto stojí za přečtení.

16.03.2014 3 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

No, podle komentářů jsem se na knihu hodně těšila a to byla asi chyba. :) Chtěla jsem ji mít přečtenou dřív, než se podívám na filmové zpracování. Ale jsem zklamaná, první polovinu jsem vyloženě přetrpěla. Druhá byla o něco lepší a závěr tedy docela předvídatelný. Určitě se k ní nevrátím.

07.03.2015 2 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Tato kniha mi byla doporučena a jsem za to moc vděčná. Fantasy mám ráda a tahle je naprosto úžasná, jedna z nejlepších, co jsem četla.
Poutavý příběh, který má spád, má všechno co si od fantasy můžete přát,vtáhne Vás do děje a nepustí.
Knihu přečtete jedním dechem a nebudete věřit, že jste ba konci. :) Druhý díl už čeká v knihovně a moc se na něj těším.

27.01.2016 5 z 5

Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

No na můj vkus do edice bestseller nepatří. Jak už bylo napsáno níž, základ knihy, myšlenka, nápad dobrý, ale zpracování mi moc nesedělo. Kniha mne příliš nezaujala, není z těch, které bych zrovna chtěla mít v knihovně a vracela se k ní. Chybí mi v ní větší spád, víc napětí.
Kniha není z těch, které bych přečetla jedním dechem, což tak nějak u dobrého thrilleru očekávám.

29.11.2015 3 z 5

Malý princ: Velká obrazová kniha Malý princ: Velká obrazová kniha Antoine de Saint-Exupéry

Opravdu moc krásně provedená klasika...Za ty peníze určitě stojí, je velká, kvalitně udělaná. I když mám v knihovně starší vydání, tuhle jsem koupila pro dceru a nelituji.

05.01.2014 5 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Krásná, milá knížka se silným příběhem. Vyplatí se vydržet a začíst se. Je psaná formou dopisů, tento styl se moc často nevyskytuje, ale přesto se mi hodně zalíbila a určitě se k ní vrátím.

31.05.2013 5 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Na knihu jsem se těšila, i když jsem k ní přistupovala trošku s obavou, jestli bude stejně dobrá jako předchozí díy. A musím přiznat, že mile překvapila.
Příběh má opět spád, dobrou zápletku, dobře se čte.
Takže za mne 100%

25.10.2015 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Po přečtení většiny recenzí jsem ke knize přistupovala trochu rozpačitě. Mám ráda thrillery, které odsýpají a mají spád. Zpočátku jsem měla problém se začíst, kniha tak do jedné třetiny je na thriller hodně popisná, nic moc spád. ale pak se příběh rozběhne a ke konci už jsem se od knihy neodtrhla. Takže doporučuji vydržet.

17.02.2015 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Začala jsem knihu číst s obavou, aby to nebyl stejný propadák jako Prázdné místo. Ale líbila se mi, po severských detektivkách vítaná změna :)

09.01.2015 5 z 5

Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

K této knize jsem po předchozích dílech přistupovala s troškou skepse. Ale nakonec mne mile překvapila a dle mého hodnocení je jednou z nejlepších. Příběh má spád, hezky se čte a krásně zapadá mezi ostatní v sérii.

17.02.2015 5 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Opět báječná " jednohubka", kterou přečtete jedním dechem.

09.01.2015 5 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Moc hezká, lehké čtení, spousta hummoru. Přečteno za jeden večer, stojí za to.

04.05.2014 5 z 5

Bludičky Bludičky David Morrell

Tento autor mne prostě nezklame nikdy, kdo chce napínavý thriller od začátku do konce, ať neváhá.

04.05.2014 4 z 5

Strmá cesta Strmá cesta Jevgenija Ginzburg

Opravdu silný příběh z ruského pracovního lágru. Hlavní hrdinka, mladá učitelka, nadšená komunistka tvrdě procitá do reality komunismu nastoleného po válce v Rusku. Po svém zatčení je odvezena do pracovního lágru na Sibiř, neví co je s manželem, dětmi, neví, jestli přežije a jestli vůbec ještě přežít chce...
Poutavý a čtivou formou napsaný příběh, doporučuji přečíst alespoň pro zamyšlení...

V jedné osobě V jedné osobě John Irving

Knihy J. Irvinga má ráda a ráda se k nim vracím. Kniha V jedné osobě patří dle mého názoru k jedné z jeho nejlepších.
Přidávám si ji ke knihám, ke kterým se ráda vracím.

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Je to první kniha, kterou jsem od tohoto autora přečetla. V komentářích se píše, že nejslabší. Popravdě, příběh se mi líbil, kniha byla docela čtivá, hodně k zamyšlení. Ale občas sem se v ní ztrácela, znovu ji asi číst nebudu. Zkusím Lovce draků.

07.03.2015 4 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Množství postav, zdlouhavé jednotvárné popisy, příběh nic moc. Zklamání, očekávala jsem alespoň nějakou složitější zápletku, ale nedočkala jsem se. Název ale sedí - pro mne prázdná kniha...

09.01.2015 1 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

K. Petrusová opět nezklamala. Poutavě napsaná kniha, která má spád. Moc se těším na její další romány. Bezvadná oddechovka.

04.05.2014 5 z 5

William Wallace: Statečné srdce William Wallace: Statečné srdce Jack Whyte

Kniha hezká, čtivě psaná, i vyprávění v 1. osobě mi vyhovovalo. Ale ten závěr mohl být klidně více rozepsaný. Zdál se mi opravdu stručný, utnutý, jakože už dochází stránky v sešitě. Ale za přečtení kniha stojí.

20.01.2015 3 z 5