Macheta Macheta komentáře u knih

Kolaps západní civilizace Kolaps západní civilizace Eric M. Conway

V oddělení sci-fi v levných knihách jsem krom dalších sáhl i po téhle publikaci, ale čekal jsem něco úplně jiného. Jedná se o vědeckou esej, vizi budoucnosti, která není nikterak pozitivní. Jde o téma, které je v dnešní konzumní společnosti sprostým slovem. Honba za pěnezi (které si do hrobu nevezmeme a nedají se jíst) a konzumní způsob života jsou vlastně řezání větvě na níž sedíme. Velice, a tím myslím VELICE mě zaujalo potenciální řešení čínské vlády... Hodně zajímavé a paradoxní.
"Dnes se zdá nepochopitelné, jak mohl kdokoli ve dvacátém století vůbec chtít bránit vládě, aby chránila životní prostředí, na němž záviselo přežití celého lidstva."

20.07.2020 3 z 5

Létání a létací stroje Létání a létací stroje Steve Parker

Zajímavá encyklopedie o pokroku v leteckých zařízeních.

19.07.2020 3 z 5

Mixujeme hudbu v domácím studiu Mixujeme hudbu v domácím studiu Mike Senior

Moje druhá kniha týkající se zvuku v českém jazyce. Musthave pro každého, kdo má velké či domácí studio.

19.07.2020 5 z 5

Praxe zvukové techniky Praxe zvukové techniky Václav Vlachý

Jedna z mála publikací týkající se zvuku v češtině. Pro samouky neznalé anglického jazyka nutnost.

19.07.2020 5 z 5

Teenage Mutant Ninja Turtles: Tajemství mutagenu Teenage Mutant Ninja Turtles: Tajemství mutagenu Bonnie Bryant

Teenage mutant ninja turtles aneb hrdinové z kanálu. Jedna z klasik našich dětských let.

19.07.2020

Opakované přestupky školního řádu Opakované přestupky školního řádu kolektiv autorů

Knížka mi byla jako učiteli blízká školní tématikou, nicméně mě trochu odrazovala struktura knihy a zaměření pro holky. Jako plus vidím inteligentní jazyk, kterým jsou povídky napsané a humorný nadhled autorek.

18.07.2020 2 z 5

Školník Kulda je jednička Školník Kulda je jednička Jiří Kahoun

Hezká dětská oddychovka, která mi zpříjemnila koronaobdobí ve škole, knížku jsem mohl hned pěkně doporučit svým žákům :)

18.07.2020 3 z 5

Bojovník Bojovník Chris Ryan (p)

Barvitě vylíčený popis událostí člověkem, který je "z oboru." Mexické kartely ve své nejsyrovější podobě. Pro milovníky seriálu Narcos povinnost!

15.07.2020 4 z 5