magdalene7 magdalene7 komentáře u knih

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Za mě byl tenhle díl o trochu lepší než první. Bylo zde více akce a rozuzlilo se pár záhadností. Willa jsem si zamilovala snad ještě víc a Tess mě - mírně řečeno - velice znepokojila svým (předpokládám že ne definitivním, ale i tak) rozhodnutím. Vrhám se na poslední díl :).

13.07.2021 5 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Tohle nebylo vůbec špatné! Svět se pěkně vysvětlí a člověk se dobře chytí do děje. I já, která nikdy nečetla nic od autorky, jsem svět Lovců stínů pěkně pochopila. Hlavní osoby jsou pěkně vyobrazené: Tessa je jako hlavní hrdinka super, taková "uvěřitelná", jestli to dává smysl, Will je zábavný a mysteriózní a Jem je prostě sladký. První díl je spíš takový o seznámení s dějem, povahách osob a objevuje se tu hrozně moc tajemství a záhadností, na které se nemohu dočkat, až se vysvětlí. Kniha byla hodně čtivá a já se pouštím do dalšího dílu :).

08.07.2021 5 z 5

Čtvrtý rozměr lásky Čtvrtý rozměr lásky Meg Cabot

Moc pěkné zakončení série :). Musím říct, že jsem až do posledních pár kapitol neměla vůbec ponětí jak to všechno autorka uzavře, ale nezklamala - ten konec byl totiž moc krásný a povedený. Celá série je odpočinková, vtipná, milá a já se k ní určitě ještě někdy vrátím :).

29.06.2021 5 z 5

V pasti V pasti Meg Cabot

Pokračování OK, chybělo mi tam trochu více akce, ale ten konec to vynahradil :).

28.06.2021 4 z 5

Temná je noc Temná je noc Meg Cabot

(SPOILER) Tak tenhle díl se mi líbil zatím nejvíce. Je tam spousta akce a děj takzvaně nestojí. Taky se mi líbí, jak si Suze konečně "na plnou hubu" přiznala, jaké city chová vůči Jessemu. A taky se tady konečně objasnila celá záležitost ohledně Jesseho smrti.

17.06.2021 5 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Meg Cabot

(SPOILER) Řekla bych že to byl více méně uspokojivý díl. Spíš mi připadalo, že byl trochu vycpávkový, ale četl se snadno. Mrzí mě, že se tady vůbec nijak významně neposunul vztah Suze s Jessem, a doufám, že se už aspoň něco stane ve čtvrtém dílu.

15.06.2021 4 z 5

Devátá stezka Devátá stezka Meg Cabot

(SPOILER) Děj se vyvíjí dobře, ale na začátku mi strašně vadilo jak se opakoval děj z předchozího dílu... jako ono se tam toho moc nestalo, nemusíme si to nějak usilovně připomínat - ale to je jenom drobnost. A to jak měla Suze zase jiného "kluka" a zase znova pak musel odejít, mi už přišlo trochu vynucený, i když chápu, že nemůže hned skončit s Jessem.

07.06.2021 4 z 5

Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

První kniha je docela slibná, je to spíš takový seznámení se vším... Na začátku pro mě byla Suziina mluva trochu rušivá, ale pak si na to člověk zvykne. Každopádně akce nic moc, ale bylo to čtivé a někdy jsem se fakt zasmála :D.

01.06.2021 4 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Tohle byla pecka. Akcí nabytý příběh od začátku až do konce. Autorka moc krásně vyobrazuje vztahy a pocity. Svět ve kterém se všechno odehrává je originální a je mi líto, že já sama nemám nějakou knížku se kterou bych mohla tlachat :D. Romantická linka je taky moc krásná. Elisabeth je super a Nathaniel a jeho sarkasmus mě někdy fakt rozesmál. Knížku řadím mezi své oblíbené a je fakt plus, že je to stand-alone :). A ta obálka! Moc krásně zpracovaná.

27.05.2021 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Pěkné zakončení, asi takové jaké jsem si představovala že bude. Byly tady pasáže, kdy jsem se ke čtení musela nutit, ale knihu jsem přečetla poměrně rychle. Romantická linka je hlavně u konce, na můj vkus, konečně pořádná. Jude je neskutečná bad-ass a Cardan ji svou náturou skvěle doplňuje. Sérii bych jako celek hodnotila lepším průměrem :).

21.05.2021 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Podle mě byl tento díl maličko méně čtivý než první, ale stále jsem knihu dočetla a těším se na poslední díl. Děj byl spíše o politikaření, sem tam se něco stalo a mrzí mě, že vztah mezi Jude a Cardanem byl takový plochý... Taryn mě svým chováním už docela deptá. Nicméně kniha se četla poměrně rychle a chci se dozvědět jak příběh vlastně skončí :).

10.05.2021 4 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Tak tohle mě opravdu bavilo číst. Začátek byl velice pěkně osvětlený, takže jsem všemu rozuměla. Děj pěkně plynul a já nemůžu říct, že bych se v nějaké kapitole nudila. Jude si mě svou povahou naprosto získala, Taryn na druhou stranu... eh, chápu že se snaží být opatrná ale prostě, nevím, možná je až moc upjatá? Což mě mrzí protože tohle je první knížka co čtu, kde se vyskytuje hlavní postava co má dvojče (a to mě těší, protože já sama jsem dvojče) a jedna se chová takhle... no co už. I Cardan byl ke konci zajímavý. Jsem zvědavá kam se příběh požene a jak se budou věci vyvíjet :).

07.05.2021 5 z 5

Supernova Supernova Marissa Meyer

Moc pěkné zakončení série. Konec pěkně zapadal do sebe a nebyly tam žádné mezery co se příběhu týče. Líbí se mi i myšlenkové postupy a posuny postav. Adrian a Nova jsou skvělý. I Oscar s Ruby u mě dost vedou (ach to je duo :D). Nicméně k poslednímu dílu nemám co vytknout a určitě si sérii přečtu znovu :).

04.05.2021 5 z 5

Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Tak druhý díl jsem si užila ještě víc než první. Napětí, drama a akce je prostě *muah*. Nova konečně využila svoji pozice u renegátů a Adrian se více zamotává do Sentinela. Líbí se mi jak autorka zdůrazňuje morálku ohledně Agenta N a co si o tom ostatní postavy myslí. Vztah Novy a Adriana se pěkně rozvíjí a mě jejich chvilky moc bavily. Posledních sto stran jsou pecka a člověk si říká že se všechno prozradí, ale postavy přece ze všeho tak nějak vybruslily. Vrhám se na poslední díl :).

30.04.2021 5 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Začátek trilogie vypadá dost slibně. Spíše se seznamujeme s okolím a událostmi co se staly, než že by se tam stalo něco ohromného (až tedy na úplný konec :o), ale četlo se to velice svižně. Postavy jsou zatím všechny super a líbí se mi i pomaloučká romantická linka. Konec byl super a hodně mě navnadil na druhý díl, takže když mě omluvíte, jdu si ho číst :).

26.04.2021 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Jedinečný příběh na který budu dlouho vzpomínat. Postavy - wow. Všechno se kolem nich vyjasnilo - proč dělají to co dělají, co se jim stalo atd. Někteří tady psali, že tu nebylo tolik akce a první polovina byla nudná, ale já musím nesouhlasit. Nahlédli jsme do minulosti Jaspera a zjistili jsme co se vlastně stalo Wylanovi. Romantické linky byly opravdu povedené. Kaz a Inej mají (a pravděpodobně i budou mít) velice netypický vztah a upřímně, někdě v hloubi duše jsem se děsila, že Kaz nepřekoná svůj strach z holého lidského doteku, ale konec knihy nám dá naději :). Na konci jsem bulela jak malá, možná kvůli ději, možná kvůli tomu, že kniha skončila, nicméně na naši partu vran budu dlouho vzpomínat a jsem si jistá, že si ji určitě přečtu znovu.

21.04.2021 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Od pomalejšího začátku se to pomaloučku přehouplo v akci nabytý příběh a já jsem 2 dny nemohla pustit knížku z rukou. Bylo to něco trochu jiného než normálně čtu, ale nijak mě to nezklamalo, naopak, velmi mě převapilo jak to bylo čtivé! Postavy jsem si zamilovala skoro všechny a těším se jak bude postupovat vztah mezi Kazem a Inej :).

16.04.2021 5 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Rod země a krve je moje první kniha kterou jsem přečetla od Maasové a velice mile mě překvapila! Začátek byl pro mě docela těžký na pochopení (svět a postavy), pak se to ale rozjelo a já jsem nemohla přestat číst. Nádherné prostředí, bytosti, vztahy... Akce tam byla stále, děj je také zajímavý tím, že některé události se jen tak "nadhodí" a pak se až postupně dál v ději dovysvětlí. Nádherná romantická linka, nad kterou budu ještě dlouho přemýšlet, mě doháněla k smíchu i slzám. Také je tam plno zvratů a nečekaných událostí, člověk si myslí, že asi ví co se stane, ale vůbec tomu tak není :). Za mě si zaslouženě získala 5 hvězd a já se nemůžu dočkat na pokračování!

11.04.2021 5 z 5

Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

No mrzí mě to, ale budu muset dát jenom 4 hvězdy. Těšila jsem se na vztah mezi Lou a Reidem, ale toho tam moc nebylo (no.. bylo, ale ne tak jak jsem si to představovala), až od tak posledních cca 150 stránek, takže to mě dosti zklamalo. Na Lou můžeme vidět, jak ji magie mění a naprosto to chápu, ale vůbec to nebyla ta sarkastická a sprostá holka z prvního dílu, ano, sem tam padne nějaká hláška, ale není to úplně ono, kniha byla taková ponurá... Tohle jsou asi ty největší faktory proč škrtám jednu hvězdu.

Ale děj mě upřímně bavil, trvalo mi to o něco déle než jsem knížku dočetla, ale taky jsem toho měla moc. Plno nových postav, vysvětlení některých věcí ohledně magie, nový tvorové - tam se autorka vyřádila. Třetí část knihy jsem přečetla hned, to už byl děj rozjetý a něco se tam dělo. No konec vypadá nadějně a snad to nějak vydržím do té doby, než vyjde třetí díl :).

16.03.2021 4 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Po delší době se mi do rukou dostala kniha a byla to zrovna Holubice a had. Už delší dobu jsem měla čtenářský blok a musím říct, že jsem opravdu nešlápla vedle, když jsem si vybrala zrovna tuhle.
Děj byl naprosto úžasný, knihu jsem nedokázala pustit z rukou a byla hrozně moc čtivá. Kdybych nepotřebovala spát, tak ji mám přečtenou za den. Fantasy linka možná pro některé není tak zajímavá, ale podle mě je docela originální. Krásně zobrazená slow-burn romantika - kterou já prostě nedokážu odmítnout - mě naprosto uchvátila. Lou a Reid jsou prostě něco jiného. Lou jako drzá rebelka a Reid jako upnutý lovec tomu opravdu dávají grády :). Hodně krát jsem se i zasmála. Ještě plus (za mě tedy) že se autorka nezdržuje se sprostými slovy a intimitou ;).
Dočetla jsem to včera a ještě pořád nad příběhem přemýšlím. Pro mě to byl naprosto perfektní rozjezd z mého bloku a nemůžu se dočkat až si přečtu druhý díl! :)

24.02.2021 5 z 5