Magdalenkačte komentáře u knih
Dvě silné ženy….jeden velmi bohatý a sebevědomý muž. Tak bych charakterizovala tuto knihu.
Mária Callas je operní hvězda první kategorie, která žije v ne moc šťastném manželství.
Jackie Kennedy je manželka senátora Kennedyho, který bojuje o Bílý dům a ona bojuje s roli ženy po jeho boku. Opakovaně potrácí a cítí se neschopně v mocném rodu Kennedyovych.
Aristoteles Onassis je jeden z nejbohatších lidi na planetě. Užívá života a na svoji loď Christinu zve různé celebrity, včetně Churchilla, Marie Callasove a Jackie Kennedyove.
Kniha skvěle popisuje složitý vztah mezi Aristem a Marii a následně mezi nim a Jackie.
Tento beletrizovany životopis rozhodne stojí za přečtení.
Jen trochu nechápu, co na něm obě ženy viděly? :-D
Zřejmě nejlepší kniha tohoto roku!
Rok 1943: Elaine je mladá žena žijící v Paříži za druhé světové války. Miluje umění a bratrova kamaráda Xaviera. Jednoho dne se v muzeu objeví maršál Göring a začne vybírat obrazy a sochy, které chce vyvést z Francie. Elaine se skupinou přátel se zapojí do odboje a snaží se získat co nejvíce informaci o tom, kam umění mizí.
Rok 2015: Remy je zdrcena ztrátou manžela a malé dcery a tak utíká do domu na Riviéře. Zde se setkává s fotografem Adamem a jeho rodinou. V podstatě náhodou zjišťuje, ze vlastní obraz, který kdysi namaloval Xavier.
Příběh je úžasně vystavěn a vy mate pocit, že jej s hlavními hrdinkami zažívat sami.
Natasha toto prostě umí!
Letošní kandidát na top thriller roku 2022
Komisař Starski a jeho kolegyně Chenova jsou zavolání k případu dvojnásobné sebevraždy. Tedy aspoň to vypadá na první pohled že jsou to sebevraždy. Do děje vstupuje bývalá láska Starskiho Chloe de Talense. Chloe je bioložka, která má za sebou těžký osobní i pracovní život. Nebo ne? Nebo je to cele smyšlené?
Starski nechce věřit, že jeho bývalá láska by měla s vraždami něco společného.
Přečtěte si knihu od francouzského autora Nicolase Lebela a budete stejně nadšeni a možná i překvapeni jako já.
Příběh je skvěle sestavený a důkazem je i to, ze jsem ji přečetla ani ne za 3 dny.