maja.koci maja.koci komentáře u knih

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Příběh neskutečně napínavý, s obrovským množstvím zvratů, které jsem vůbec nečekala. Knihu jsem nemohla odložit.

23.06.2020 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Autorka bravurně zvládla vytvořit obraz prostředí v 60 a 70 letech vyšší anglické společnosti. Příběh romantický, ale neuvěřitelný. Prolínání dějových linií se současností a minulostí bylo někdy zmatené, ale jinak byla kniha velmi čtivá a ke konci překvapila dějem. Ráda si představuji eleganci Jennifer, jak svou vizáží a dokonalostí okouzlovala všechny okolo a jaká byla nejen její role, ale i stejná role spousty jiných žen v té době.

23.06.2020 4 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Kniha úžasná, poučná, smutná a velmi dobře čtivá. Příběh podle mě nebyl popsán tak drsně, jak to bylo ve skutečnosti. Muselo to být neúnosné a je obdivuhodné, že to někdo přežil. Knížka mohla být klidně více rozepsaná s rozvinutějším koncem. Doporučuji ke čtení všem, kteří si chtějí rozšířit obzory o ne tolik známou situaci v pobaltských státech během druhé světové války (i všem ostatním). Jediné, co mě malinko v českém překladu iritovalo, bylo časté opakování slova “odtušil“, “odtušila“ po přímé řeči, ale to je drobnost :)

04.07.2020 4 z 5