Mája777 Mája777 komentáře u knih

Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Až na ten poněkud zdlouhavý začátek, to byla opět příjemná detektivka. Z inspektora Gamache vyzařuje klid a bravurně řeší své případy. No a to prostředí!!! Téměř ztracená malebná vesnička uprostřed kanadských hor. Tak tam bych chtěla žít (jenom ty vraždy bych v reálu nemusela :).
ČV 2019: kniha o vašem oblíbeném místě, zemi.

11.05.2019 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Inspektor Gamache bude asi další z mých oblíbenců. Jeho klid a nadhled je odzbrojující. Jdu číst druhý díl.
ČV 2019: kniha od ženské autorky s hlavní mužskou postavou.

06.05.2019 5 z 5

Dlužná částka Dlužná částka Eva Tvrdá

Tak tuto knihu jsem přečetla jen díky výzvě. Miluji detektivky, ale tato mě neoslovila.
ČV 2019: kniha, jejíž děj se odehrává v Ostravě.

01.05.2019 2 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Má první kniha od paní Mornštajnové, velmi mě zasáhla. Opravdu silný příběh, který vás nepustí, dokud ho nedočtete. Doporučuji.
ČV 2019: kniha od současné české autorky.

21.04.2019 5 z 5

Jeden kopeček šmoulový Jeden kopeček šmoulový Marie Doležalová

Příjemná oddychovka přečtená za jedno odpoledne. A obálka se šmoulovou zmrzlinou.... mňam!!!
ČV 2019: kniha, která vás zaujala svou obálkou.

21.04.2019 4 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Tak opět skvělé čtení, napínavé od začátku až do konce.

21.04.2019 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Skvělá Kim a šílená Alex. Super. Doporučuji.

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Ouha, to tedy bylo něco. Kim opravdu nezklame.

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Také skvělá kniha. Nemohla jsem se odtrhnout.

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Mé druhé setkání s Kim. A opět parádní jízda. Musím číst další.

31.03.2019 5 z 5

Letní zahrada Letní zahrada Paullina Simons

Budou mi chybět, všichni. Určitě se k celé trilogii jednou vrátím.

25.03.2019 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

To byla jízda.... Tuto knihu jsem přečetla díky výzvě, nelituji. Myslím, že budeme s Kim kamarádky, i když ona asi nebude chtít. Už se těším na její další příběh.
ČV 2019: kniha s oxymórem v názvu.

17.03.2019 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Četla jsem ho jako prvního. Pak už jsem si musela koupit všechny. Je super!!!

10.03.2019 5 z 5

Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

Taťa i Šura mě prostě dostali. Jejich příběh je drsný i pohádkový. Jediné, co mi vadilo, bylo vracení se do minulosti. Mám raději, když jde příběh pěkně a plynule.

07.03.2019 5 z 5

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Napsat krásná o knize, která popisuje krutý život obyčejných lidí v obleženém Leningradu, je trochu protimluv. Ale nemohu jinak. Kniha je krásná a naprosto mě pohltila. Hned jsem sáhla po druhém dílu.

25.02.2019 5 z 5

Krvavý leden Krvavý leden Alan Parks

Detektivky miluji, ať už ty nové a nebo staršího data. Tato, rádoby retro, nebyla špatná, děj měl spád, hlavní hrdina je jednou skvělý a po pár stránkách by jste ho nejraději vymazali. Atmosféra Glasgowe semdesátých let skvěle popsaná. Za mě však jedno velké ALE...ale do knih, podle mého názoru, nepatří vulgární slova a proto také dávám jenom tři hvězdy.
ČV 2019: kniha, která má v názvu kalendářní měsíc.

21.02.2019 3 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Nesbø mě asi nikdy nezklame:)
ČV 2019: kniha, která má lichý počet stran.

17.02.2019 5 z 5

Hudba ticha Hudba ticha Andrea Bocelli

Tuto knihu jsem přečetla díky výzvě. Nenešla jsem k ní totiž žádný komentář a tak mě začala zajímat. Sehnala jsem ji v antikvariátu, přečetla a nelituji. Pan Bocelli je nejen vynikající pěvec, ale také skvělý vypravěč. U některých pasáží jsem i plakala. Určitě ji doporučuji.
ČV 2019: kniha, která má v době čtení méně než deset komentářů.

02.02.2019 5 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Tak první tři díly byly naprostý skvost mezi krimi. Tady je to lehce nad průměr. Dám šanci ještě poslednímu dílu.

17.01.2019 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Super, to byla jízda. Možná bych trochu ubrala na popisu vražd, bylo by víc prostoru pro fantazii. Ale přesto parádní příběh, skvělý Joona i Saga a napětí od začátku až do konce.

16.01.2019 5 z 5