Maki21 komentáře u knih
Na to že nemusím severské autory, tak tato kniha je vynikající. Napínavá od začátku až do konce. A závěr naprosto strhující že čtenář nemůže přestat číst dokud nemá vše dočteno.
Zajímavá povídková kniha od Šimka a Grossmana vtipná a nenáročná.
Pokud vás zajímá jak to doopravdy chodí v islámských zemích tak je to to pravé. Nezabarvené, poučné a velice zajímavě vysvětlené. Autor vás zavede do míst kam se obyčejný člověk jen těžko dostane.
Výborná kniha která upravila můj pohled na svět. A pomohla mi lépe chápat některé problémy.
Jelikož ráda čtu knihy o špatném zacházení s muslimskými ženami, zajímala mě tato kniha. Výborně napsaná, je tam jeden hlavní příběh kde vypráví mladá dívka jak se dostala do Kaddáfího harému, a poté mini příběhy ostatních asi 8 dívek. Velmi poučné a zajímavé téma. Jak si muslimské dívky musí svou pozornost a vzdělání vybojovat.
Už jsem četla několik knih od Harlana Cobena a za mě bohužel zatím nejhorší kniha. Celý děj byl vcelku nudný, a až poslední dvě kapitoly to nějak zlepšily. Bohužel Harlan má i lepší knihy ale ty už jsem popsala v jiných recenzích.
Velice zajímavé pokračování knížní trilogie, tentokrát o válce v Libyi. Velmi zajímavý pohled na válku očima obyčejných lidí. Trochu mě zamrzel konec, příběh graduje čeká co se stane a konec. Předpokládám že bude pokračování při tak otevřeném konci.
Kniha zajímavě pohlíží nad problematikou muslimů v západních zemích. I když kniha je jednostranně psaná, tak jí doporučuji všem lidem co podporují přistěhování muslimů do Evropy.
Kniha byla zajímavá i když ze začátku nudná. Je zajímavé pozorovat kontrast mezi právníky ve velkých společnostech kteří se soudí o miliony a nikomu tím nepomohou kromě své peněženky a na druhé straně právníci pracující za minimum ale pomáhající opravdovým lidem kteří to potřebují.
Měla jsem od knihy veliké očekávání, a upřímně konec mě lehce zklamal. Čekala jsem nápaditější zakončení.
Knihu beru jako něco tenkého co se mi vejde do jakékoliv kabelky na cestu. Zajímavé případy, které se rychle tou a cesta vám aspoň uběhne rychleji
Kniha je rozdělená na několik částí z čehož 3/4 knihy jsou hypotézy které za mě absolutně nedávají smysl a opravdu jim nevěřím protože to je nesmysl (podle mého názoru).
Jediná zajímavá část je ta kde autor vypráví o cestování po Petře jelikož jsem měla možnost tento chrám navštívit tak jsem vzpomínala jak to tam vypadalo.
Po knize jsem náhodně sáhla v knihovně. King je moje srdcovka ale tentokrát bohužel za mě velká slabota. Povídky nudné, témata dosti podobné a dokonce u "Udrž hlavu" jsem několikrát usnula. Za mě nejslabší dílo od Kinga.
(SPOILER) Kniha se mi dostala do rukou abych vyzkoušela i jiného hororového autora než jen Kinga. První povídka je na mě moc mysteriózní a je tam spoustu věcí které by se mohly odehrát pouze za daných podmínek a že ta situace nastane je za mě v reálném životě velice nepravděpodobné. Druhá povídka to je něco jiného, nepovedený vědecký experiment který vyústí v nekonečnou touhu a obětí je člověk nasazený jako pokusný králík který na konci chce jen v klidu odejít. Proč ne za mě je to postavené na o dost pevnějších základech.
Vždy se snažím knihu dočíst i když je to sebevětší bolest, ale tohle sem opravdu nedala. Snůška blbostí a rádoby rad do života která nemohou nikdy fungovat.
Chápu že autorka například poukazuje jak to mohlo fungovat v manželství dříve ale dnes je úplně jiná doba a "rady" nejsou přenositelné do dnešního světa rozhodně ne v moderním světě.
(SPOILER) Knihu jsem náhodou objevila v knihkupectví a hned mě zaujala svým obalem (což je asi schválně), ale bohužel obsahově to už bylo slabší. Přišla mi to jako lehká vykládačka 50 odstínů šedi. Příběh dosti podobný kdy se do sebe zamiluje ztracený milionář a chudá studentka. Na druhou stranu abych knize pouze nekřivdila celkem se mi líbila pasáž kde spolu chodily na večeře a do luxusních podniků. Ale jinak závěr nepromyšlený, chápu že nacpat nějaký smysluplný příběh do 200 stránek je náročně ale s koncem si mohla autorka více vyhrát.
Na knihu jsem se těšila několik let, nyní se ke mě konečně dostala ale musím říct že cítím lehké zklamání. Myslela jsem že kniha bude více faktická ale bohužel kniha byla spíše románem lehce inspirována skutečností. Téma jako takové mi přijde velice zajímavé ale tohle byla spíš romantická kniha odehrávající se v Albánii a rozuzlení taky nic moc.
Tato kniha už je moje několikátá od Lucky Bechynkové ale za mě bohužel nejslabší. Sice pěkné příběhy a rozhovory ale upřímně rozhovory byly všechny dost podobné a na jedno brdo. Měla sem pocit že otázky se neustále opakují a nic nového mi nepřinesly.
Mě se kniha líbila nejen tématem kterým se zabývá ale i formou. Autor rozdělil jednotlivé sekce dle zemí které navštívil jako reportér. Zároveň zde nalezneme spoustu rozhovorů se zajímavými osobnostmi. Četla jsem i zajímamavější knihy na toto téma ale ani tahle nebyla vůbec špatná.
Příjemná oddechová kniha, začátek se vleče ale poté se kniha čte na jeden nádech. Příjemně mě překvapil závěr který jsem opravdu neočekávala, a byla zde pěkně popsaná psychologie postav zejména u dvou hlavních hrdinek.