MakiMel komentáře u knih
Fascinující niterný příběh, který člověka nenechá vydechnout.
Kniha pro náročnější čtenáře. Děj zasazený do Prahy, prolínání rovin reality a fantazie, bravurní.
Pokud bych se zaměřila na klišé a happy endy, asi bych moc dobře nehodnotila. Stejně tak závěr ve smyslu "a žili spolu šťastně až do smrti". Ale! Navzdory nedostatku volného času jsem tu knihu přečetla v průběhu dvou dnů, zůstala jsem kvůli ní dlouho do noci vzhůru a nemohla jsem se odtrhnout dokud jsem nedošla na konec a nevydechla obdivné wow. A jestli právě takový zážitek nema dobrá kniha přinést, tak už nevím. Možná mi jen sedí víc to duševno, které se celou knihou táhne.
Fascinující. Příběh Slávky, dcery Hlubinových, který se odehrává na pozadí abiturientského srazu, od nějž každý očekává něco trochu jiného. Slávka, vtipné a přemýšlivé děvče, si naposled dovolí snít, než zavře dveře za svým mládím a do své budoucnosti nechá promlouvat jen rozum.
Knížka mi nepřišla až zas tak růžová, jak se tu v některých komentářích píše, když si představím, že bych to četla jako dítě, tedy cílová skupina, tak tam bylo dost zvratů a problémů, které se nám z pohledu dospělých zdají jako nicotné, ale pro dítě jsou mnohdy nepřekonatelné. Moc se mi děj líbil a oceňuji tak příjemné zpracování nevšedního tématu jako je dítě s handicapem natož s Downovým syndromem.
Čekala jsem, že to tu bude mít vyšší hodnocení, ale asi to tak má být, mě kniha nadchla, ale je fakt, že je zaměřená tak nějak více do hloubky vnímání reality, že to nemusí každému sednout. Každopádně za mě velmi přínosná publikace, možná je to tím, že už nejsem dávno v pubertě, tak mám odstup. Nebo naopak... :)
Je to romantika s celkem jasným průběhem, ale bavilo mě vybavování hotelu a hotelový provoz, takže naprostá spokojenost. Je to skvělá letní oddechovka.
Zajímavě komplikovaný děj. Pro ty, kteří se vyžívají v psychologii postav je to bezesporu úchvatná kniha.
Tak přiznám se, že jsem čekala něco víc. Tohle mě sice bavilo, ale od půlky už mi to přišlo jako houpání na vlnách, chvilku se hlavnímu hrdinovi daří, chvilku ne, stárne, kopíruje problémy s dospívajícími dcerami stejně jako tolik lidí před ním. Určitě je to spíše pohodové čtení, ale ty předchozí mě tedy bavily více.
Thrillery obzvláště nevyhledávám, ale tento mi svým prostředím i rychlostí a jakousi uvěřitelností sedl. Takže rozhodně můžu doporučit.
Pokud se chcete zpomalit a nadechnout, tak je to ta skvělá knížka. Už jen když jsem ji otevřela, měla jsem pocit, že medituji, až mi bylo líto, že už končí. Je o putování sama k sobě, ale ne v tom moderním duchu, kdy se cestovatel změní úplně o 180 stupňů, spíš o uvědomění si některých drobností, o doplnění mozaiky života, o naťuknutí některých problémů Tibetu apod. Rozhodně stojí za přečtení.
Pohodový příběh, oddechové čtení, ale má spád a čte se rychle a dobře. Vřele doporučuji.
Bravurně vyskládaný děj, napínavý až do posledních stránek. Vřele doporučuji.
Nejprve na mě příběh působil jako typická produkce Lenky Lanczové jen pro o generaci starší čtenáře. Ale postupně mi přišel sympatický a dobře psychologicky propracovaný a na konci už jsem ho úplně hltala. Takže překvapivě zajímavá kniha, která má sice silný vzdělávací náboj, ale také silný příběh.
Příjemný příběh, typická oddechovka s romantikou. Líbí se mi její humor.
Fascinující ve všech směrech. Svižné tempo, nečekané zvraty, osobitý humor. Dlouho jsem se tak nepobavila.
Příliš zamotane, ani po dočteni nevím, jakou roli v tom hrál ten Josefův šéf. Film asi bude přehlednější.
Fascinující a fantaskní příběh zasazený do minulosti o postupném příchodu šílenství.
Když jsem ji četla před léty, tak mi přišla fajn, ale teď jsem se k ní vrátil a vůbec nic jsem si z ní nepamatovala, což nejspíš taky o něčem vypovídá. Zachycuje barvité osudy žáků jedné třídy, nenadálá úmrtí, první lásky, první rozvody, polemizuje s ošklivostí, ale celkově na mě působí tak nějak ploše a neobsažně. Jako by si člověk na konci chtěl říct: No a co jako?
Zas až tak příliš perverzní to není, podle komentářů jsem čekala něco daleko víc "za hranou". Ale hodnotím tak nějak průměrně. Asi by se v tom dala najít hlubší psychologie a perverzní zvrácenost hlavní postavy, ale je to až tak přebité sexuálními motivy, že hlubší myšlenka mi asi nějak unikla.