makovec201 komentáře u knih
Tohle je neskutečně dojemná kniha, která ve mně rezonovala ještě dlouho po dočtení.
Tohle je taková klasika, ke které se vždycky vracím v listopadu před Vánoci, ak ve mně celé svátky rezonuje a já mám náladu se zamilovat.
Já tuhle autorku zbožňuju, takže jsem si tuhle knihu moc užila. Jediné, co mi na její tvorbě vadí, a to se ale asi netýká autorky, jsou ty obálky jejích knih. Jsou depresiví. Někdy víc než musí.
Kniha pro všechny věkové kategorie, zaručeně dojme, pobaví i donutí k zamyšlení.
Skvělé! Nádherné verše, české a přeci světové. Kdo nečetl jen proto, že má odpor k povinné četbě - doporučuji ho překonat. Ochudit se o takovou krásu by byla škoda.
Líbí se mi, jak je ta kniha napsaná. Jako by ji halila mlha a vy nevíte, kde se děj odehrává, ani kdo jsou postavy. V knize jde především i jakýsi dojem a tíseň a ta je zde vykreslená perfektně. Zvláštní a neotřelé.
Napínavé, styl psaní mě nutil otáčet další a další stránky.
Broučci nikdy nepatřily mezi mé oblíbené knihy. Postavy se chovají, jako by neměly vlastní mozek, vždycky udělají, co musejí nebo co jim kdo řekne. Navíc je to celý tak divně tíživě smutné. Jestli byl Karafiát jen z části jako ten text, musely jeho "ovečky" hojně páchat sebevraždy... divím se, že se kniha čte ještě dnes, nespatřuji v ní nic aktuálního.
Knihu jsem dostal znovu k Vánocům a utvrdil se v tom, že Hrabal byl prostě mistr.
Od chvíle co tahle kniha vyšla, kupuju ji pravidelně lidem jako dárky k narozeninám. Někdy se trefím, jindy ne, ale já mám tuhle knihu moc RÁDA!
Líbí se mi jak autorka píše, za jeden měsíc jsem přečetla všechny tři knihy a bavily mě. Každá je jiná, a to se cení.
TOHLE JE JEDEN Z MÝCH NEJOBLÍBENĚJŠÍCH SOUČASNÝCH AUTORŮ. PÍŠE LEHCE A VTIPNĚ.
Moc milé, dobrodružné a ne přihlouple dětské. Narazila jsem na knihu v antikvariátu a uhranula mi.
Krásně napsané, i když vzdálené přemýšlením postav, místem, kde žijí, i dobou. Nicméně to bylo obohacující čtení.
Rozhodně moje nejoblíbenější autorova kniha. Četl jsem s krátkými přestávkami téměř na jeden zátah. Krásná práce s jazykem - tedy spíše pochvala překladateli
Se seriálem neporovnatelné, mnohem lepší. Detailnější popis pocitů a myšlenkových pochodů. Výborná oddychovka.