makovec201 komentáře u knih
Její příběh jsem neznala a skláním se nad ním i nad její osobností a inteligencí.
Je to takové plkání. Vyprázdněné. Člověk se nedozví nic o tom člověku, protože se ukrývá za maskou genstera. Ve skutečnosti je to debil a víc vědět nepotřebujeme. Ztráta času.
Je to lehce aktivistické, ale není to v tomto případě naspodu. Velmi hezky vykreslené postavy, jejich vnímání světa. Povídky mě donutily přemýšlet mimo můj zajetý svět.
Knihu jsem neznala a mile mě překvapila, čtivý příběh o složitosti vztahů za války.
Absolutní nadšení z tohoto textu! Netypicky americké. Krásné!
Ztrácel jsem se v ději, postavách i čase. Nebylo to špatné, ale nějak jsem se nemohl začíst.
Je to sice okrajová literatura, ale je skvělá.
Knihy téhle spisovatelky jsou všechny na jedno brdo. Jako podle nějakého mustru. Vyhledávat další její díla už asi nebudu, protože do čtení této knihy jsem se musela nutit. Abych jí ale jen nehanila, došlo tam k pár překvapivým momentům, ty ale můj dojem nevylepšily.
Je strašidelné, jak jsou jeho pocity aktuální. Kdyby si nechal pomoci, mohl vytvořit úžasné věci. Ale on ustrnul a jeho deníky tak zůstávají smutným mementem padlého člověka.
Bavila mě ta rozporuplná postava, ta nutnost hledat si k ní cestu. Jako u všech knih tohoto autora, obdivuju především popis reálií. To si opravdu užívám. Jinak se mi jeho tvorba ale začíná trochu zajídat.
Nemám k té knize žádné výtky, připadá mi dokonalá v takové formě, v jaké byla publikována. Slova stačí, číst se dá i mezi řádky a navíc i skrz fotografie. Moc krásný počin, gratuluju Leně Jakubčákové.
Výtečně napsané. Mrazivé, poetické a lidské zároveň.
Moc krásné vyprávění, kniha, ke které se vracím od dětství vždy s většími časovými rozestupy. Skvělé pro školáky i dospělé, kteří si chtějí odpočinout od řecké mytologie.
Ta kniha příběh nejsou špatné, ale nemůžu oddělit dílo od autora. Fuj
Je to text k zamyšlení, který mě bavil i díky tomu, že je vtipný. Nepovažuju ho sice za vědeckou studii, jak se o něm píše, k té má daleko, ale podnětný je.