manka71 manka71 komentáře u knih

Vnitřní oko Vnitřní oko Wilbur Smith

První dva díly byly super, třetí mírně zklamání, do čtverky jsem se už nechtěla pouštět, ale jeden známý mne přesvědčil, bohužel nesdílím s ním jeho nadšení. Souhlasím s jinými čtenáři, že erotika a proměna v supermana mě v této knize nenadchla.

16.12.2022 3 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Komentář nepíši hned, ale až po pár měsících, protože jsem knihu musela vstřebat. Co mi vadilo, že jsem z počátku tápala, do jaké doby příběh zařadit, to se rozuzlí až asi ve třetině. Místy mne kniha doslova strhávala - na čele cedulku teď nerušit a místy trochu nuda. Sem tam mi něco nesedělo, ale později jsem se podívala na rok, kdy byla kniha napsaná, takže příběh v budoucnosti, která je už minulostí. Nicméně - dobrý, styl psaní mi seděl a nečteno je to perfektně, příběh zajímavý a děsivý. Film nebo seriál jsem neviděla a ani nevím jestli to chci vidět, aby mi to nezkazilo knihu.

02.12.2022 3 z 5

Volání na ďábla Volání na ďábla Wilbur Smith

Trochu slabší román od mého oblíbeného autora, první část se mi líbila víc a z druhé části mne docela překvapil závěr.

08.08.2022 4 z 5

Hledání Ztraceného světa Hledání Ztraceného světa Jaroslav Mareš

Skvělé čtení. Škoda, že nám pan Mareš už další knihu nenapíše.

24.04.2022 5 z 5

Z Etiopie a odjinud Z Etiopie a odjinud Pavla Jazairiová

Nebýt začátku knihy, kdy autorka dává do roviny ojedinělé surové chování mužů k ženám v Česku s běžným chováním Arabů k ženám, dala bych plný počet hvězdiček. Zajímavá kniha o Etiopie, kde se dozvíte něco o historii, ale i o současném cestování po této zemi.

21.04.2022 4 z 5

Dobrodružství u kanibalů Dobrodružství u kanibalů Arne Falk-Rønne

Zajímavé čtení o zaniklém světě, drsné svědectví o likvidaci starých kultur Evropany.

28.12.2021 5 z 5

Můj život se lvy Můj život se lvy George Adamson

Po mnoha letech jsem si znovu přečetla tuto úžasnou knihu. I když by dnes mnozí lidé spoustu věcí panu Adamsonovi vytkli, já před ním stále smekám za to, kolik moc toho pro divokou Afriku a přírodu vůbec udělal.

25.08.2021 5 z 5

Gobi – Poušť v mé duši Gobi – Poušť v mé duši Reinhold Messner

Lepší než jsem čekala, možná by to chtělo jen lepší fotopřílohu, přesto musím dát pět hvězdiček, je to víc než cestopis. Messner píše nejen o své cestě přes Gobi, ale i o tom co se odehrává v něm. Už to není jen neporazitelný Messner co zdolal všechny osmitisícovky, ve své zpovědi stárnoucího muže nám ukazuje své jizvy a šrámy na těle i na duši.

10.01.2021 5 z 5

Setkání se smrtí Setkání se smrtí Zuzana Beranová

Od dětství obdivuji Joy a George Adamsonovi, Tonyho Fitzjohna, Richarda Leakeyho, takže pro mne povinná četba. Škoda, že v posledních desetiletích tak málo afričanů chápe, co tito velikáni a jim podobní pro Afriku udělali.

10.06.2020 5 z 5

Zakázaná kniha Zakázaná kniha Christian Jacq

Autor píše čtivě, ale je to jen natahování příběhu, pokud ji v této sérii vynecháte, ani si toho nevšimnete.

09.07.2017 3 z 5

Tajné dopisy mnicha, který prodal své ferrari Tajné dopisy mnicha, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Z mého pohledu je to autorova nejlepší kniha.

27.05.2017 5 z 5

Kráva nebeská Kráva nebeská David Duchovny

Pěkná pohodovka po celodenním stresu.

25.04.2016 5 z 5

Tajemství stržené masky Tajemství stržené masky * antologie

Knížka mě moc nebavila, určitě se k ní nebudu vracet.

19.02.2016 2 z 5

180 000 kilometrů dobrodružství 180 000 kilometrů dobrodružství Antonio Halik (p)

Svět, který už nepotkám.

10.02.2016 5 z 5

Lovci orchidejí Lovci orchidejí František Flos

Ve škole ji spolužák předčítal pod lavicí, do své knihovny jsem ji sehnala až v dospělosti, četla se ale stejně dobře jako poslouchala v dětství, kdy jsme jim to dobrodružství všichni záviděli.

10.02.2016 5 z 5

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Knížka se mi líbila, o to větší bylo zklamání z filmu.

26.02.2015 4 z 5

Volání divočiny Volání divočiny Joy Adamson

Skvělá knížka, četla jsem ji 4x

11.02.2015 5 z 5

Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Proti předchozím knížkám, které jsem od pana Fulghuma četla nebo poslouchala, to bylo docela slabé.

12.09.2024 3 z 5

Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

Skvělá knížka na odpočinek jako většina knih od paní Monyové. Zpočátku mi přišlo, že se autorka Bridget Jones přímo inspirovala, ale závěr mě překvapil.

04.11.2023 3 z 5

Moudrost šamanů - Jak nás mohou dávní mistři poučit o lásce a životě Moudrost šamanů - Jak nás mohou dávní mistři poučit o lásce a životě Don Jose Ruiz

Skvělá kniha, za mne lepší než čtyři dohody. Jen je dobré knihu neproběhnout, ale projít a občas se i vrátit.

11.10.2023 5 z 5