Marika Vanova komentáře u knih
Tato kniha pro mě nebyla nová, protože jsem už viděla film, ten se jmenuje Poslední polykač hříchů (The Last Sin Eater). Ale ráda jsem si to zase prošla a pro mě jako pro věřící to bylo moc pěkné počtení.
Pátý závěrečný díl je také čtivý, ale ne tak dramatický jako ty prostřední díly.
A souhlasím s modrankou, že osud hlavní hrdinky je nedořešený, jen sama hrdinka ho zmiňuje, jak to možná bude, až se vrátí...
Neuvěřitelné osudy lidí, kteří se ničeho nedopustili, snad jen toho, že se holt narodili a žili v zemích, které někteří prostě chtěli zrušit, předělat k obrazu svému. Tuto historii opravdu neznám, až mě to děsí, co je všechno možné zamlčet před světem.
Kraťoučké kapitolky byly přímo návykové, jak už někdo níže zmínil a musela jsem číst dál a dál a ještě jednu a ještě...
Kdysi jsem to četla, několikrát viděla a teď jsem si to poslechla jako audioknihu v podání českých herců, představovala jsem si je jako ve filmu a připadala jsem si jako v divadle. Skvělé. A možná se mi to líbí o kousíček víc než Pýcha a předsudek.
Krásné vzpomínky na šťastná mladá i smutná léta velké komičky, doporučuji.
Včera jsem zhlédla filmové zpracování a moc pěkné, doporučuji na to kouknout. Andělé v podání našich herců - výborný zážitek.
Teda, paní spisovatelka Javořická se nezdá...opravdu chvílemi hodně napínavé...
Výborná kniha, krásně čtivá a ten konec, to nemá chybu, už se těším na další ještě delší díl. Čím je čtenář více pohlcen příběhem, tím více je příběh kouzelnější. Doporučuji.
Nejdříve jsem to nechtěla číst, protože jsem viděla seriál, ale zvědavost mi nedala a udělala jsem dobře, seriál nedosahuje takových kvalit jako kniha a spousty věcí jsem z něj ani nemohla vytušit.
je zajímavé, jak se s každým dílem stupňuje i dramatičnost příběhu.
Tak tahle kniha mě moc nebavila. Čekala jsem něco jiného a byla jsem zklamaná, tak to vzdávám a ani nedočítám, už si to u mě nespraví.
No, to jsem si myslela. Je pravda, že v této knize lze záhadu uhodnout už dříve, než na posledních stranách, ale přesto ji čtete s chutí a rychle, jen se přesvědčit, zda to tak opravdu bylo. A navíc jsem nadšená, že lze napsat úžasný román i bez postelových scén, které musím jinde přeskakovat. Jednoznačně plný počet.
Druhý díl byl více akční. Paní spisovatelka Javořická má úžasnou slovní zásobu.
Kouzelný příběh, do dokonalosti tomu něco chybí, ale moc hezky se to čte.
Moje první knížka od Javořické. Chtěla jsem ji poznat. Připadala jsem si jako ve filmu pro pamětníky a ty mám ráda.
Tato kniha mě tak úplně neoslnila, nemohla jsem se ztotožnit se žádnou z hrdinek a nerozuměla jsem jim ani za mák.
Sice jako audiokniha, ale výborné. Hodně jsem se nasmála a jsem spokojená i s přednesem Jaroslavy Adamové.
Nějak se mi to nedařilo dočíst, ale ten konec byl asi nejlepší. Chtěla jsem dát 3 hvězdičky, ale za ten výborný humor dávám 4.
Pro mě velmi čtivé. Tahle historie mě baví, ale neustále mě stejně překvapuje ta nenávist vůči Židům. Co se dalo, to na ně svedli, plno pověr ach jo...
Jako malá jsem byla z této knížky nadšená, byla to jedna z mých prvních knížek.