mariva komentáře u knih
Kniha mě dost zklamala, připadala mi chaotická a místy až nesrozumitelná. Začátek vypadal nadějně a sliboval humorný romantický příběh. Vkládání literárních pokusů a snaha o jejich dramatické předvádění knize hodně ublížilo a vlastní děj se tak ztrácel.
Skvělá oddechová četba, vtipné dialogy mezi postavami pobavily, erotické scény byly místy zbytečně dlouhé, ale celkově se kniha četla dobře.
Další výborná Pattersonova detektivka. Mám ráda krátké kapitoly, které rychle posouvají děj plný nečekaných zvratů. Napětí vydrží až do poslední chvíle.
Čekala jsem, že to bude větší legrace, obálka i název naznačovaly, že to nebude vážné čtení. Možná jako oddechovka, ale i na to to bylo hodně slabé.
Zajímavý příběh z atraktivního prostředí speleologických průzkumů. Trochu mi tam chybělo více napětí a méně popisných pasáží. Nejvíce mě ale rozčilovala špatná práce korektorů, tolik chybějících písmen jsem už dlouho v knize neviděla.
Příjemná odpočinková četba uzavírající sérii, potěší setkání s hrdiny předcházejících dílů.
Zajímavý historický romantický příběh - Kassie musí vzbuzovat sympatie v každém čtenáři. Knížka se četla jedním dechem a inspirovala mě k vyhledání další dílů série.
Na jedné straně trochu netradiční romantický příběh, na druhé straně dobrá detektivka, kdy je čtenář překvapován nečekanými zvraty a teměř do konce netuší, kdo mluví pravdu a jak vše dopadne.
Napínavý i romantický příběh, dobře se čte a neztrácí napětí až do konce. Začínám víc vyhledávat knihy této autorky, protože se mi líbí stále víc.
Příjemná odpočinková četba z amerického západu, sympatičtí hrdinové kromě tvrdé práce na ranči a hledání vody prožívají romantický vztah - prostě pohodový příběh.
První a třetí díl už jsem četla dřív, proto jsem si chtěla sérii doplnit. Opět to byl příjemný romantický příběh s trochu pohádkovým motivem.
Až na drobné nesrovnalosti způsobené zřejmě překladem je kniha velmi dobře napsaná a příjemně se četla. Na podobné téma jsem už nějaké knihy četla a tato nenudila dlouhými popisy z výroby vína, ale víc se zaměřila na rodinné vztahy a konkurenční boj.
Trochu vážnější téma a politický motiv mě od čtení odrazovaly, ale protože mě ještě žádná autorova kniha nezklamala, riskla jsem to a nelituji. Knížka se i tak četla dobře a nahlédnout pod pokličku národnostního boje v oblíbené turistické destinaci není na škodu, protože při pobytu ve Španělsku nejde jeho známky přehlédnout.
Dva napínavé a současně i romantické příběhy, skvělá odpočinková četba.
Místy trochu zbytečně rozvláčný příběh, ale docela dobře se četl. V závěru už to vždycky vypadalo, že je vrah jistý, pak zase někdo jiný a ve výsledku to vypadalo, že snad vraždil každý. Ale rozpletla to autorka pěkně a napětí udržela až do konce.
Krásný romantický příběh na jeden večer. Už dávno jsem přečetla všechny knihy Monyové a tato byla poslední, která mi chyběla. Jsem ráda, že jsem ji konečně sehnala. Je hodně jiná než většina autorčiných knih, zřejmě měla v té době ještě optimističtější pohled na svět a muže, bez špatných zkušeností, které vedly k jejímu tragickému konci. Právě v těchto dnes se vzpomíná výročí jejího úmrtí a já tak opět zalitovala, že už si od ní nic nového nepřečtu.
Zatím se mi nepodařilo sehnat druhý díl, tak jsem si většinu musela domyslet, ale jsem ráda, že jsem se dostala k závěru série. Příjemné čtení, trochu zbytečně natahované, ale knížka se četla dobře.
Když se letos moc nedá cestovat doopravdy, ráda jsem si dopřála Léto v Itálii alespoň v knize. Příběh se dobře četl, možná se děj mohl odvíjet trochu rychleji, ale byla to příjemná letní oddechovka.
Knížka se mi poprve dostala do rukou ještě na základní škole - tenkrát to pro nás byla zakázaná četba a tím přitažlivější byla. Četla jsem ji na návštěvě u sestřenice a nebyla jsem tam dost dlouho, takže jsem ji nestihla dočíst a proto jsem si ji teď po dlouhých letech sehnala. Dnes už to bylo úplně jiné čtení. Co nám tenkrát připadalo tolik přitažlivé - život v Jugoslávii a dokonce ve Francii, skandální večírky mladých studentů a následné těhotenství, to už zratilo své kouzlo. Na druhé straně mě pobavily vzpomínky na socialistické zřízení a komunistickou morálku tehdejší doby, což mi v mládí nepřipadalo tak zváštní. Prostě byla to docela zábavná retro vzpomínka.
Dobrodružný i romantický příběh z exotického prostředí Tasmánie. Knížka se dobře četla, ale kýčovitá obálka knihy se k příběhu vůbec nehodí.