Markett komentáře u knih
Velmi obdivuji fantazii, jakou má Lauren Kate. Námět je velmi originální a potom, co jsem dočetla sérii Andělé, jsem byla na tuhle knížku zvědavá. Jak už jsem zmínila, je velmi originální, napínavá, a co je hlavní- nepředvídatelná. Eureka mi trošku připomínala Luce ze série 'Andělé'- ani jedna z nich nemá jednoduchý život a je na nich něco nepopsatelného, co se mi líbí. Ander se mi líbil, protože se uměl vždycky objevit v nejlepší chvíli. Konec je zase otevřený, což je pro mě znamení, že musím číst dál. :) Určitě mohu doporučit- knížka je moc pěkná a originální.
Tenhle díl se mi moc líbil. Napětí rozhodně nechybělo a aspoň se dělo něco zajímavého. Z pohledu Bonnie knížka byla úplně jiná a líbilo se mi to. Elena mi docela chyběla, protože mi chvilkama bylo hrozně moc líto Stefana. Jinak hodnotím velmi kladně. :)
Předvídatelnost je u téhle knihy opravdu vyloučená, protože tenhle konec jsem nečekala. A tu Sílu bych teda neočekávala v téhle podobě. Kniha se mi líbila, bylo to napínavé a pěkné, konec byl smutný, ale jelikož je mnoho dalších dílů tak věřím, že se hlavní postava vrátí zpět. :)
Tenhle díl se mi zdál napínavější, než první. Rozhodně číst nepřestanu a čtu dál...
Krásné zakončení. :) Celý děj byl velmi zajímavý, poutavý a napínavý. Sehnat všechny ty díly nebylo vůbec jednoduché. Jsem ráda, že se všechno konečně vyřešilo s Adne a Connorem- tyhle dva jsem si oblíbila už u 2. dílu a ta jsem jim fandila i teď. A taky Sabine a Ethanovi. Co se týče Cally a Shaye, tak jsem přesně takový konec očekávala, ale je to pěkný konec, i když Scion mezi moje oblíbence zrovna nepatřil. Zato jsem měla radji Rena a bylo mi líto, jak to s ním skončilo. Ale je mi jasné, že autorka potřebovala nějak vyřešit milostný trojúhelník a velké lásce dala přednost. Přesto všechno moc pěkné.
I tenhle díl musím ohodnotit kladně, protože je to pořád lepší. Do Adriana jsem se zamilovala stejně jako Sydney. :) Celkově se mi hrozně moc líbil děj, i když jsem si myslela, že Marcus bude starší než je v knize. Pak mě taky překvapila profesorka. Ale celkově lovestory Sydney a Adriana je naprosto boží! Jejich společné pasáže v knize jsem četla s úsměvem. Bylo to všechno tak hezký. A ten konec.....wau! dokonalý. Knihu můžu samozřejmě doporučit a už chci číst další díl. :)
Moc se mi knížka líbila. Vlkodlaci jsou téma, které mě opravdu baví a tady mě autorka rozhodně nezklamala. Grace se mi zdála jako velmi příjemná mladá holka. Jako hlavní postavu jsem si ji nesmírně oblíbila. Taky se mi docela líbila postava Isabel, která mi teda zprvu lezla trošku krkem, ale pak jsem si oblíbila i ji. A nakonec Sam. Občas jsem měla pocit, že on je pro Grace takovým princem z pohádky, ale jeho popis byl trošku odfláklý. Ale jelikož mám docela bujnou fantazii, nebyl problém si ho nějak dokreslit. Každopádně děj byl moc pěkný.
Krásná knížka, i když lehce předvídatelná. Hrozně moc se mi líbil námět s vlky, protože si myslím, že toto téma je úžasné. Vlci se mi hrozně líbí! A na první pohled mě zaujala obálka. :) Celý příběh se mi líbil. Strašně se mi líbily fáze s Renem, jehož jsem si hrozně moc oblíbila. Calla byla také dobrá, i když mi na ni něco nesedělo, a Shay mě taky zatím nijak neoslovil. Tahle postava se mi nějak nelíbila, ale asi proto, že Renier byl mnohem lepší. Uvidíme, jak budou vypadat další díly. Pojetí vlků bylo moc krásné. Líbilo se mi, že z nich autorka neudělala přerostlé příšery, ale nechala krásné vlky. A otevřený konec způsobil, že se těším na další díly... :)
Velmi pěkná knížka! Musím přiznat, že teď na Marii Antoinettu koukám úplně jinak než dříve. Přesně, jak napsala autorka v poznámce: všichni si ji představují jako fiflenku, ale tahle knížka se mi tak líbila, že teď si o ni opravdu nejde myslet nic špatného- právě naopak. :) Taky jsem se dozvěděla několik nových věcí. Jsem moc ráda, že jsem tuhle knížku dostala do ruky :)
Série knih "Vampýrská akademie" mě velice upoutala. Podle mě je to opravdu zajímavý a napínavý příběh. Četlo se mi to dobře a ráda se k ní vždycky vracím :)
Podle mého názoru je série "Vampýrská akademie" nejlepší upírský příběh, který kdy vznikl. Ani Stmívání mě tak nebavilo, jako právě VA. :)
Tahle knížka se mi četla opravdu dobře a velmi mě bavila. :) Přečetla jsem jí jedním dechem a jsem ráda, že jsem se k této knížce dostala. Moc se mi líbí historické knížky a tahle je opravdu krásná a čtivá. Myslím, že ji můžu vřele doporučit :)
Autorka píše opravdu dobře a všechny její knížky stojí za to! :)
Tři mušketýři jsou klasika - upřímně neznám nikoho, kdo by nevěděl, o čem mušketýři jsou.
A k mušketýrům neodmyslitelně patří Milady de Winter. A v téhle knížce se seznámíme s jejím příběhem. Začíná to velmi hezky pozvolna, kdy se seznamujeme s mladou a krásnou dívkou Clarice, která dostává do života mnoho informací od maminky, a všechno se jí v průběhu příběhu opravdu hodí. Když si pak její otec všimne, že má již skoro dospělou dceru, odvede ji ke dvoru, a tam teprve začíná ten pořádný kolotoč a život Clarice se pohupuje jako na houpačce. Poznáváme se pak s Connie,která do příběhu také patří.
Zároveň poznáváme muže, kteří život mladinké Clarice ovlivňují a jejich děje se sem tam proplétají. Samozřejmě osudovým mužem je tady vikomt de La Fére, který mě teda taky překvapil svým chováním. A též se nám do příběhu připlete i v konci knihy, kde ještě trošku zamíchá dějem.
Mě se Milady četla opravdu moc krásně. Příběh utíká, někdy až moc rychle, je tady hodně napětí, dobrodružství, a také láska. Svým způsobem jsem na mušketýry a Milady získala zase jiný pohled, když teď má člověk představu, jaký asi mohl být příběh této záhadné ženy.
Já určitě můžu doporučit všem milovníkům mušketýrů a všem, co milují napínavé historické romány. A ještě nesmím zapomenout - ta obálka je prostě boží. :)
Kniha povídek, která dokresluje pozadí příběhů o šesti tudorovských královnách. Je to velmi hezké čtení jako taková "tečka" po tom, co si člověk přečte příběhy samotných královen.
Určitě doporučuji, je zajímavé přečíst si něco z okolí slavných královen, z pohledu osob, které jim byly v blízkosti.
Druhý díl z prostředí parfumerie Douglas je krásný a příjemně navazující na díl první. Ač jsme byli z prvního dílu zvyklí na Marii a Annu, tady se setkáváme s novými postavami - jejich kmotřenkami Lucií a Herthou. I když Marii a Annu v tomto díle občas potkáme, hlavní prostor zaujímají spíše Hertha a Lucie. A vůbec to není na škodu. Je příjemné se setkat s další generací parfumerie a s dalšími postavami, které byly s obchodem provázané.
Příběh byl i nadále velmi hezky a čtivě napsaný, dozvídáme se o nelehké době v Německu, kdy po první světové válce tato země prožívala velké problémy s inflací, a s dopady této nelehké doby na parfumerii. Zároveň se dozvídáme o osobních radostech a starostech hlavních postav.
Určitě se těším na další díl, věřím, že bude stejně povedený jako předchozí dva díly. :)
Tak tohle byla úžasná jízda!
Když jsem Korunní princezny začala číst, byla jsem trošku na rozpacích - opravdu to začne tím, že je unesena princezna? Ale pak se to začínalo rozjíždět a vlastně jsem zjistila, že je to hodně dobré čtení, které je akční hned od začátku.
Když jsem se o knížce dozvěděla, už podle anotace jsem si řekla, že by se mi to mohlo líbit, nakonec můžu říct - jsem nadšená a líbily se mi obě dějové linky, které se hezky doplňovaly.
Rose Valhartová, princezna se vším všudy - chytrá, ale přesto naivní, kdy jejím jediným cílem je provdat se za prince a stát se královnou. Než tam vtrhne Shen a všechno se zkomplikuje. Můžu říct, že mi Rosina dějová linka přišla místy zajímavější než ta druhá, hlavně asi i kvůli Shenovi, který se k ní už od začátku chovat s úctou a dalo se čekat, jak tohle skončí... A vlastně jsem byla moc ráda, že tam tahle romantická linka je, protože začala tak krásně pozvolna, až jsem sama měla motýlky v břiše.
Zato Wren je pěkný kvítko. Její dějová linka byla zase akčnější, a na to, že se připravovala celý život na to, že nahradí Rose, tak se jí to dost vymykalo z rukou. Což mi zas až tak nevadilo, protože se mi líbily ty rozdílnosti, které sestry mají. A díky Wren jsme se setkali s Elske a Torem. To mi připomíná, že tahle romantická linka je dost divočejší a vášnivější, prostě přesný opak sestry. A tak to má prostě být.
Konec mě opravdu překvapil. Vlastně celkově jsem čekala, co se bude dít, když se Rose a Wren setkaly, a od té doby to byla opravdu jízda, která dospěla k dost akčními konci. A jak už to bývá, tak konec je nejen akční, ale i otevřený, tak doufám že další díl se nám dostane do rukou ce nejdříve, protože jsem zvědavá, jak si tyto princezny poradí dál.
Já jen můžu říct - doporučuji. :)
Na novou knihu od Kiery Cassové jsem se moc těšila a nemohla se dočkat, až si jí budu moct přečíst.
Začnu hezky popořadě - jako obvykle je na knížce velmi krásná obálka, nevím, jak to ta Kiera dělá, ale co knížka, to prostě okouzlující kus na první pohled.
A ten příběh - panečku, zase něco, co se mi moc líbilo a je mi líto, že mám dočteno. Příběh princezny Anniky a divokého Lennoxe byl prostě okouzlující. Už od začátku se začaly dít zajímavé věci, a kniha mi nepřišla nudná ani v jednom bodu. Nejvíce se mi líbily pasáže, kdy Annika s Lennoxem skončí nějaký čas o samotě a dozvídáme se o nich mnoho zajímavostí, a rozhodně není divu, že v tuto chvíli ztratili hlavu jeden pro druhého. Pak se děj obrátí do poslední části, která je nejzajímavější a nejnapínavější, kdy dojde k největší akci a docela pěknému rozuzlení.
Konec je samozřejmě krásný a pohádkový, přesně tak, jak to má být. Takže já jsem spokojená, knížka naplnila má očekávání a velice ráda se k ní vrátím, protože Anniku, Lennoxe a jejich příběh jsem si neskutečně zamilovala. :) Takže Kieře patří další moje díky za krásný příběh.
Za prvé asi začnu tím, co mě na knížce zaujalo asi nejvíce : 1) napsala ji Lin Rina, která dala život mým oblíbeným Kronikám prachu, a proto je jasné, že mi Limea nesměla chybět ; a za 2) ta obálka je prostě fantastická, a taky ilustrace v knize. Co se týče této designové stránky, není Limee absolutně co vytknout.
A teď příběh... Já knížce určitě dám kladné hodnocení. Originalita příběhu a svět, kde se to všechno odehrává, na mě udělalo obrovský dojem. Příběh je opravdu krásný, kdy se nenápadné Limee, která si jde jen za svým, obrátí život naruby tím, že na pláži najde cizince. A zbytek prozrazovat nebudu, rozhodně to stojí za přečtení. Limea se mi jako hlavní hrdinka moc líbila, a Nóatún opravdu nemá chybu. Jak se tu už názor objevil, nebylo by špatné taky mít pár kapitol i z jeho pohledu, ale to už nezměníme. Konec samozřejmě nepřekvapil, trošku jsem čekala, že to tak dopadne, ale jeho otevřenost pořád nechává prostor pro vlastní zamyšlení. Určitě bych brala, aby se i k Limee objevilo pár stránek navíc.
Takže milovníci fantasy, směle do toho, určitě se vám statečná Limea bude líbit.
Kombinace témat móda a Paříž je dle mého názoru hodně oblíbenou kombinací v mnoha knížkách, které jsem za poslední dobu četla. A mě samotné se to moc líbí, protože Paříž je prostě centrem módy.
Coco Chanel se sama postarala krásnou módu, a je její opravdovou tváří. Coco byla dle mého názoru zajímavá osobnost, talentovaná a prostě svá.
Moc se mi tady při čtení líbilo, že čtenář může poznat Coco a její minulost očima jiné postavy, a to přímo očima její mladší sestry, která jí v životě opravdu byla neskutečnou pomocníci a oporou. Moc se mi líbilo poznat dětství obou děvčat, a následně jejich cestu až na vrchol. Samozřejmě romantické zápletky nesmí chybět.
Knížka se krásně četla, je napsaná velmi čtivě v kratších kapitolách. Postava Antoinette se mi moc líbila, přišla mi jako taková rozumnější část, zatímco Coco byla ta tvůrčí. Moc se mi líbilo užít si pár chvil v tak hezké společnosti.
O Coco Chanel je tohle první knížka, kterou jsem četla, ač jsem o Coco četla několik článků. Docela jsem se začala o tuto postavu více zajímat a náhodou objevila Královnu Paříže. A můžu říct, že se mi knížka moc líbila. Kapitoly, které se odehrávaly během války, byly protkané krátkými zastávkami v životě před válkou, což si myslím, že krásně dokreslovalo děj a pomohlo pochopit některé souvislosti, postavy a celkové jednání. Válečná doba v životě Coco nebyla jednoduchá, a věřím, že doba po válce mohla být ještě horší, ale to už se v knížce bohužel nedočteme, protože ta se věnuje primárně době za války.
Přečtení této knížky ve mě určitě vyvolalo zájem o to najít další knížky a zajímavosti o Coco, protože jsem moc zvědavá, jaký život měla před válkou, ale i po válce.
Knížka je moc dobře napsaná a krásně se čte. Já určitě hodnotím kladně a těším se na další čtení o této zvláštní, a velice zajímavé návrhářce.
Krásná knížka, která spojuje dvě osoby - Annu Boleynovou a její dceru Alžbětu. Zpracování je trošku netradiční, ale krásně se čte a moc se mi líbí ta myšlenka, že se Alžběta dozvěděla pocity své matky během jejího života. Hodnotím jako příjemné oddechové čtení.