martinaandulka komentáře u knih
Miluji Karlův most a její historii, autor udělal kvalitní knihu, ale za mě to bylo chvílemi nezáživné, taky je to tím, že moc nerozumím esoterice, zednářství a horoskopům... .Velmi krásné fotografie a ilustrace celé knihy.
Mě se kniha moc líbila, Denisa mi byla sympatická a jako matka byla skvělá jak se věnovala synovi, aby se vyrovnal své opožděnosti a Taylor by byl skvělej chlap jen utíkal celí život před sebe samém a tím ubližoval v okolí, přesto jsem mu rozumněla, mám totiž takového kamaráda, který se s bolestí neumí vyrovnat a utíká před vztahem a při to mě chce... , tak to je podobné v té knize tak mi konec velmi dojmul.
Nádherně vypracovaná kniha z krásnémi fotky.Abecedně jsou napsaná šumavská místa kde se dozvíme základní informace o každém místě z fotkami, mapkou a někdy i místní pověstí.
Miluji ranní dvojku a špek k tomu, tak knížka byla jasná volba.Je tam 100+1špeků, já byla rada, že jsem čtvrtku uhodla,ale budu se ke knize vracet a zbystřím jsi mozek nejen po ránu.
Opět nadšená,Eriku mám prostě ráda a případ mi moc bavil, pětice žen celé v černém to mi šel mráz po těle....
Na začátku mi to připadalo, že to jen proklouzne mezi prsty a nezanechá silnější dojem, ale pak se to rozjelo a bylo to emotivní a vše do sebe zapadlo.
Závěrečný díl byl vynikajícně propracován,ale nevadilo by kdyby byl o něco kratší,bylo to chvílemi zbytečně dlouhé.Kniha je opět nádherně ilustrovaná, z mapou původní Karviné,rodokmen románových postav, a u postav, které opravdu žili je článek z fotografií a fota Karviné.Paní spisovatelce patří velký dík za nádherné knižní veledílo.
Doma mám už 3 díl a rozhodla jsem se číst všechny díly po připomenutí.Opět mi kniha vlezla pod kůži a uvědomila jsem si jak to měli lidé v té době těžké a v Karviné obzvlášť.
Teda to byla jízda plná zvratů a kdo je vlastně kladná a záporná postava?Několikrát to převrátíte, aby jste zjistili jak to vlastně je.... .
Moc krásný příběh sice chvílemi smutný,plný nadějí,lásky a porozumění.
Zajímavě zpracované příběhy co se opravdu stali,popis zločinu a zločince.
Opět jsem si po letech připomněla příběh,který byl skvěle propletený a na konci vše do sebe zapadlo.
Tak jsem si po letech připomněla knihu kde kromě romanntické dramatické linky je román ruských dějin, její povahy a filozofie.Než jsem před lety jsi koupila knihu tak jsem viděla film v hlavní roli ze Sophii Marceau a Sean Beanem, který je za mě nádherně natočený a při čtení jsi vybavuji hlavní postavy.
Teda myslela jsem, že 2 díl nebude špatný, ale nebude to tak zajímavé a ono bylo stejně jako první, dějiny se posunuli na poválečná nehezká léta.Je velice smutné jak to pokřivilo charaktery a těch hrstka co měli čistý štít to odnesli... .Už teď se těším na 3 díl.
Nová kniha a opět jsem se dostala plno napětí,mysterie,hororu a skvělého čtení.Mě Karikiho knížky zalezou až pod kůži a nedají vydechnout.
(SPOILER) Za mě se četla dobře ,ale byla to taková pohádka dobrodružná pro dospělé.Maggie byla taková Terminátorka vše přežila a konec štastný jak z pohádky.
Milí pohádkový romantický příběh z krásného prostředí Francouzké vinice.
Četba na pokračování od Českého rozhlasu.Bravurně načtené a psychologicky zpracované.Kdo chce klasiku kde se pracuje ze slovy a charaktery postav doporučuji.
Další díl a opět napínavá jízda.Zápletka a odhalení bylo zajímavé.Už ted se těším na další díl s Josii a Noah.
Audio od českého rozhlasu.Příběh dobře napsaný a bylo to i hezky načtené.Jen léčitelům a bohyním moc nevěřím,dokonce jsi myslím,že kdo podlehne a neléčí se lékařskou cestou může přijít i o život!Komunisté co se jim nehodilo uměli zatočit a mnoho lidí skončilo v ústavech kde neměli co dělat,to bohužel bylo zlé a reálné.Taky mi překvapilo,že Dora nepochopila dříve jako dospělá proč tetu odstranili,vždyt to se vědělo kdo byl nepohldný té doby... .Dlouho jsem přemýšlela jak napsat pocity z knihy a jak jí ohodnotit.Zkrátka jsem při poslechu měla pocit pohádky pro dospělé... .