martinaandulka martinaandulka komentáře u knih

Karlův most Karlův most Jakub Malina

Miluji Karlův most a její historii, autor udělal kvalitní knihu, ale za mě to bylo chvílemi nezáživné, taky je to tím, že moc nerozumím esoterice, zednářství a horoskopům... .Velmi krásné fotografie a ilustrace celé knihy.

13.07.2024 3 z 5

Útěk do samoty Útěk do samoty Nicholas Sparks

Mě se kniha moc líbila, Denisa mi byla sympatická a jako matka byla skvělá jak se věnovala synovi, aby se vyrovnal své opožděnosti a Taylor by byl skvělej chlap jen utíkal celí život před sebe samém a tím ubližoval v okolí, přesto jsem mu rozumněla, mám totiž takového kamaráda, který se s bolestí neumí vyrovnat a utíká před vztahem a při to mě chce... , tak to je podobné v té knize tak mi konec velmi dojmul.

07.07.2024 5 z 5

Šumava krásná a tajemná Šumava krásná a tajemná Martin Čihař

Nádherně vypracovaná kniha z krásnémi fotky.Abecedně jsou napsaná šumavská místa kde se dozvíme základní informace o každém místě z fotkami, mapkou a někdy i místní pověstí.

30.06.2024 5 z 5

Ranní špek Ranní špek Dalibor Gondík

Miluji ranní dvojku a špek k tomu, tak knížka byla jasná volba.Je tam 100+1špeků, já byla rada, že jsem čtvrtku uhodla,ale budu se ke knize vracet a zbystřím jsi mozek nejen po ránu.

24.06.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Opět nadšená,Eriku mám prostě ráda a případ mi moc bavil, pětice žen celé v černém to mi šel mráz po těle....

19.06.2024 5 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Na začátku mi to připadalo, že to jen proklouzne mezi prsty a nezanechá silnější dojem, ale pak se to rozjelo a bylo to emotivní a vše do sebe zapadlo.

11.06.2024 5 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Závěrečný díl byl vynikajícně propracován,ale nevadilo by kdyby byl o něco kratší,bylo to chvílemi zbytečně dlouhé.Kniha je opět nádherně ilustrovaná, z mapou původní Karviné,rodokmen románových postav, a u postav, které opravdu žili je článek z fotografií a fota Karviné.Paní spisovatelce patří velký dík za nádherné knižní veledílo.

07.06.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Doma mám už 3 díl a rozhodla jsem se číst všechny díly po připomenutí.Opět mi kniha vlezla pod kůži a uvědomila jsem si jak to měli lidé v té době těžké a v Karviné obzvlášť.

03.05.2024

Chci tvůj život Chci tvůj život Amber Garza

Teda to byla jízda plná zvratů a kdo je vlastně kladná a záporná postava?Několikrát to převrátíte, aby jste zjistili jak to vlastně je.... .

23.04.2024 5 z 5

Čas vlčích máků Čas vlčích máků Corina Bomann

Moc krásný příběh sice chvílemi smutný,plný nadějí,lásky a porozumění.

19.04.2024 5 z 5

Skutečné zločiny v Praze a okolí Skutečné zločiny v Praze a okolí Vilém Žák

Zajímavě zpracované příběhy co se opravdu stali,popis zločinu a zločince.

28.03.2024 4 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Opět jsem si po letech připomněla příběh,který byl skvěle propletený a na konci vše do sebe zapadlo.

21.03.2024

Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Tak jsem si po letech připomněla knihu kde kromě romanntické dramatické linky je román ruských dějin, její povahy a filozofie.Než jsem před lety jsi koupila knihu tak jsem viděla film v hlavní roli ze Sophii Marceau a Sean Beanem, který je za mě nádherně natočený a při čtení jsi vybavuji hlavní postavy.

14.03.2024

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Teda myslela jsem, že 2 díl nebude špatný, ale nebude to tak zajímavé a ono bylo stejně jako první, dějiny se posunuli na poválečná nehezká léta.Je velice smutné jak to pokřivilo charaktery a těch hrstka co měli čistý štít to odnesli... .Už teď se těším na 3 díl.

07.03.2024 5 z 5

Hlbina Hlbina Jozef Karika

Nová kniha a opět jsem se dostala plno napětí,mysterie,hororu a skvělého čtení.Mě Karikiho knížky zalezou až pod kůži a nedají vydechnout.

02.03.2024 5 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

(SPOILER) Za mě se četla dobře ,ale byla to taková pohádka dobrodružná pro dospělé.Maggie byla taková Terminátorka vše přežila a konec štastný jak z pohádky.

27.02.2024 3 z 5

Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Milí pohádkový romantický příběh z krásného prostředí Francouzké vinice.

24.02.2024 4 z 5

Paní z námoří Paní z námoří Henrik Ibsen

Četba na pokračování od Českého rozhlasu.Bravurně načtené a psychologicky zpracované.Kdo chce klasiku kde se pracuje ze slovy a charaktery postav doporučuji.

05.02.2024 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Další díl a opět napínavá jízda.Zápletka a odhalení bylo zajímavé.Už ted se těším na další díl s Josii a Noah.

04.02.2024

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Audio od českého rozhlasu.Příběh dobře napsaný a bylo to i hezky načtené.Jen léčitelům a bohyním moc nevěřím,dokonce jsi myslím,že kdo podlehne a neléčí se lékařskou cestou může přijít i o život!Komunisté co se jim nehodilo uměli zatočit a mnoho lidí skončilo v ústavech kde neměli co dělat,to bohužel bylo zlé a reálné.Taky mi překvapilo,že Dora nepochopila dříve jako dospělá proč tetu odstranili,vždyt to se vědělo kdo byl nepohldný té doby... .Dlouho jsem přemýšlela jak napsat pocity z knihy a jak jí ohodnotit.Zkrátka jsem při poslechu měla pocit pohádky pro dospělé... .

03.02.2024 3 z 5