martineden martineden komentáře u knih

Nejhezčí dny našich životů Nejhezčí dny našich životů Claire Lombardo

Uf! Konečně dočteno! Těžké hodnocení. Co mi tolik vadilo, zda pohádkový vzořnák David, nebo ta rádoby vzorná matka rodu? A ta všeobjímající laskavost? Proto tolik lži a patosu? Zlatá Babička Boženy Němcové.

18.09.2021 3 z 5

Jizerské hory známé i neznámé Jizerské hory známé i neznámé Petr David

Překrásná publikace s pěknými fotkami i tipy na výlety. Jizerky mám moc ráda, i když Krkonoše jsou Krkonoše...

06.06.2021 5 z 5

Štvanice Štvanice Lucy Foley

Parta přátel z univerzity - kdo by si takovou skvělou partu nepřál? A kdo si takovou partu nelakuje trochu narůžovo? Velmi dobrý román, kde nic není tak, jak to vypadá, a sympatické postavy aby pohledal!

30.05.2021 5 z 5

Milenci a vrazi Milenci a vrazi Vladimír Páral

Vzpomínám na svůj čtecí maraton, kdy jsem hltala jednoho Párala za druhým. To už je fakt historie.

01.04.2021 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Mě to hrozně nebavilo. Připadalo mi, že obdobných knih jsem četla xy, připadalo mi, že tam jsou samá klišé. A to jsem se tolik na knihu těšila.

24.12.2020 2 z 5

České nebe České nebe Zdeněk Svěrák

To je panečku chlapík!

20.03.2020 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Cormoran mě baví! A líbí se mi i prostředí Londýna, kde se děj odehrává. Těším se na další díl!

09.06.2019 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Houbařka mě nadchla, těším se na další knihu od této autorky.

07.06.2019 5 z 5

Vražda za trest Vražda za trest Catherine Shepherd

Opět čtivé, opět trochu červená knihovna, ale pachatele jsem neuhodla. I když se řešení safra nabízelo. Co mi na knihách autorky vadí je jednodušší styl jazyka a pak to strkání nosu do případu vlastně amatérem... Asi jsou ty němečtí kriminalisté tak zdegenerovaný, že za ně musí případy řešit soudní kékařka.

07.07.2024 3 z 5

Otec neznámý Otec neznámý Julie Clark

Na knihu jsem se moc těšila, téma je opravdu hodně zajímavé - anonymní dárcovství spermií a potíž, kdy dítě chce znát svého otce - to vše nabízelo parádní zápletku. Ovšem stala se z toho červená knihovna. A hlavní hrdinka mě tedy neskutečně vytáčela.

02.06.2022 3 z 5

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

To bylo takové knižní pohlazení. Ale ten konec mi přišel useknutý, škoda. Knihu určitě doporučuji.

21.12.2021 4 z 5

Myslela jsem, že tě znám Myslela jsem, že tě znám Penny Hancock

To tedy byl nářez! Čekala jsem nějakou ženskou literaturu, ale tohle mě překvapilo. Škoda, že kniha nebyla tak o 50 stránek kratší, už se to táhlo pomalu. A ten konec, jak všichni provedou sebekritiku, nevim nevim... přesto ale fakt dobré téma.

17.11.2021 4 z 5

Toulky podkrkonošskou minulostí Toulky podkrkonošskou minulostí František Jirásko

Přenádherná úvodní fotografie! Škoda že v knize jsou tak malá písmena a mimo fotky na obalu už žádné další. Ale milovníkům Podkrkonoší stačí hutný text a povedené ilustrace. Já prostě ty regionální knihy miluju.

29.10.2021 4 z 5

Milá sedmi loupežníků Milá sedmi loupežníků Viktor Dyk

Miluju atmosféru této balady, navíc se prý autor inspiroval krajinou kolem Vysokého nad Jizeroi, však tam má v Parku básníků pomník a v lese pamětní kámen. Doporučuju navštívit a třeba s Milou v ruce.

03.10.2021 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

(SPOILER) Kdyby se kniha netvářila autenticky a paní Věra Sosnarová nejezdila na přednášky do základních a středních škol, kde si její knihu kupovaly a nadšeně nechávaly podepisovat děti, asi bych nebyla tak přísná v hodnocení. Ale tohle se prostě nedělá! Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. A tyto úmysly ukázat na zrůdnost stalinských lágrů prostě nejsou obhajitelné.

03.10.2021 ztráta času

Marie a Magdalény Marie a Magdalény Lenka Horňáková-Civade

Kniha mi svým stylem kápla do noty. Doporučuji.

22.09.2021 5 z 5

Krajina v rukou barokního člověka. Lidé a krajina 16. - 18. století na východě Čech Krajina v rukou barokního člověka. Lidé a krajina 16. - 18. století na východě Čech Eva Chodějovská

Nádherná publikace o barokní krajině, ale nejen o ní. Pro milovníky historie nezbytná pomůcka.

22.07.2021 5 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

Takový didaktický příběh, jak se nenechat šikanovat, jak zůstat sama sebou a že nic není tak, jak to na první pohled vypadá. Ale jo, občas má literatura i funkci vzdělávací a moralizující.

05.06.2021 3 z 5

Něžný barbar Něžný barbar Bohumil Hrabal

Vladimír Boudník je můj oblilbený umělec a Bohumil Hrabal je můj oblíbený umělec. Co víc si přát?

11.04.2021 5 z 5

Co já vím? Autobiografie Miloše Formana Co já vím? Autobiografie Miloše Formana Jan Novák

Tohle bylo pro mě zjevení a hned jsem začala v devadesátkách vymetat klubová kina, abych viděla ty jeho filmy.

27.03.2021 5 z 5