martisko3 martisko3 komentáře u knih

Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

Těžší začátek, pak už se kniha rozjela. Hodně mě bavil popis francouzské historie, škoda jen, že v mém vydání z r. 1971 chybělo 12stránek, takže jsem četla knihu nadvakrát, až jsem sehnala náhradu.

10.05.2020 4 z 5

Sestřička Sestřička Henry Denker

Příběh zdravotní sestry okolnostmi "donucené" vyměnit vybavenou městskou nemocnici za zapadlou vísku v horách. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrává (liší se od předchozích knih Denkera), autor pěkně popsal charaktery lidí z hor, kteří k sestře postupně získávají důvěru.

05.05.2020 5 z 5

Nejtěžší zkouška Nejtěžší zkouška Henry Denker

Napínavé, až do posledních stran netušíte, jak to s hlavní hrdinkou dopadne. Další ze skvělých knih autora, ve které se prolíná lékařské a právnické prostředí.

03.05.2020 5 z 5

Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Kniha byla čtivá, s překvapivým závěrem, avšak plná negativních postav, krutosti a naprosto depresivní atmosféry. Znovu už bych ji nečetla.

02.03.2020 4 z 5

U konce s dechem U konce s dechem Rebecca Donovan

Kniha mě po předchozích dílech moc nebavila. Děj mi přišel natahovaný, samá party, alkohol, démoni...

11.08.2019 3 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Nedokázala jsem se začíst, zůstala nedočtená a vůbec mě nebavila.

21.07.2019

Mefisto Mefisto Tess Gerritsen

Napínavé, stejně jako předchozí knihy, ale nezaujalo mě téma.

25.06.2019 4 z 5

Dnes večer jsem se rozloučila Dnes večer jsem se rozloučila Michael Koryta

sympatický hrdina, napínavá a velmi čtivá

25.01.2018 5 z 5

Smrtelná infekce Smrtelná infekce Michael Palmer

Napínavé, až nečekaně aktuální, plná zvratů.

07.01.2022 5 z 5

Pacient Pacient Michael Palmer

Perfektní, čteno opět po mnoha letech a stále napínavé, plné zvratů a přitom uvěřitelné. Doporučuji, nešlo se odtrhnout.

27.12.2021 5 z 5

Život mezi překážkami Život mezi překážkami Petr Feldstein

Zajímavosti ze zákulisí Velké pardubické a jejich účastnících, které jsem neznala. Ráda jsem si přečetla i vyprávění startéra p. Šindlera.

26.06.2020 5 z 5

Nežádoucí Nežádoucí Christiaan Barnard

První kniha, ve které jsem četla o apartheidu, nesmírně čtivá a zajímavá nejen popisy z lékařského prostředí, ale i ze soukromí hlavních hrdinů.

22.04.2020 5 z 5

Psí hrdinové Psí hrdinové Laura Greaves

Z knihy se dozvíte, že nás psi zachraňují každý den na tisíc různých způsobů. Pěkné čtení.

05.02.2020 5 z 5

Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Moc se mi líbí autorův styl vyprávění, ale tentokrát mi oproti předchozích knih \"nesedlo\" téma, místy mi to přišlo jako sci-fi (ale co já vím :-) )

02.02.2020 4 z 5

Černé nebezpečí Černé nebezpečí Tina Caspari

Bibi se svým ponym se tentokrát dostanou do střetu s gangem motorkářů! Pěkné a čtivé.

28.12.2019 5 z 5

Prázdniny v sedle Prázdniny v sedle Tina Caspari

Prázdninové putování Bibi a kamarádů se neobejde bez mnoha veselých i napínavých příhod, vysněná dovolená.

27.12.2019 5 z 5

Bravo, Bibi Bravo, Bibi Tina Caspari

Vtipné příhody Bibi a jejího nenažraného poníka Bubiho a jejich kamarádů, ani po mnoha letech od prvního přečtení mě kniha nepřestala bavit.

27.12.2019 5 z 5

Nerozluční přátelé Nerozluční přátelé Tina Caspari

Knihu jsem si teď přečetla znovu po téměř 20 letech a pořád se mi líbí, krásný příběh o poutu mezi lidmi a koňmi.

25.12.2019 5 z 5

Nedostižná láska Nedostižná láska Hannah Mary Rothschild

Dlouho mi trvalo, než jsem se začetla, ale jsem ráda, že jsem to nevzdala. Téma umění mě zaujalo, ale oddechovka to rozhodně nebyla...

16.03.2019 3 z 5

Posedlost Posedlost Neil Cross

Nesympatický hlavní hrdina a další minus * za týrání psů... Nečetlo se mi to dobře.

30.01.2019 3 z 5