MartySchattawa MartySchattawa komentáře u knih

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Tato kniha byla fascinující, děj byl krásně napsaný a hlavně jak to vyprávěla Smrt mě bavilo. Konec mě dostal nejvíc.... Určitě doporučuji přečíst

29.10.2020 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Uff, tak tato knížka byla boží. Od paní Tudor to byla nejlepší knížka. Děj ubíhal jak měl a, i když jsem věděl někdy jak to dopadne, ale i tak tam byli momenty které mě překvapily. Určitě doporučuji

04.01.2021 5 z 5

Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Moje první verneovka a byla celkem dobrá. Jen mi nesedí styl psaný pana Vernea.
A co se týče příběhu tak se mi líbil, ale ve Středozemi zas tolik toho neobjevili a na povrch se dostali jen náhodou.
Určitě si přečtu jeho další knihy.

13.05.2021 4 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Když jsem začal číst HU tak jsem od ní moc nečekal, ale celkem dost překvapila. I když tam není přesně popsané jak postavy vypadají... Tento první díl mě dost překvapil jak je psaný příběh, autor nikam nespěchá a je to takový volnější což mě dost vyhovuje.

04.12.2019 5 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Tak moje první kniha o holocaustu a moc se mi nelíbila, příběh byl nepřehledný, a hodně jsem se strácel v postavách. Střídání minulosti a přítomnosti, tam bylo špatně podané.

23.01.2021 2 z 5

Potemnělá pláň Potemnělá pláň Philip Reeve

Poslední díl této série. Zaprvé budu hodnotit celkově sérii. Série se mi líbila od začátku do konce, příběh byl vždy vyprávěn s přehledem a byl srozumitelný, ale u tohohle posledního dílu, tak když tam byli dvě akční scény, tak to tam moc nedávalo smysl. Dále postavy, tak byli dobře napsaný, nikdo by tam nebyl jakoby "zbytečný". A jinak můžu určitě, doporučit tuto sérii, pokud máte rádi sci-fi.

22.01.2021 4 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Tato knížka mě bavila, a to jsem ještě nečetl žádnou detektivní knížku , jen párkrát jsem se ztratil v ději, a musel jsem si to přečíst znovu... Ale určitě doporučuji přečíst.

03.11.2020 4 z 5

Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

U mě hodně uspěšná série... pocity jsem ještě vstřebával 14 dní potom co jsem to dočetl, ale jednu výtku bych měl... Vadilo mi ( i v Percy Jackson) jak se všechno stihlo přesně na den a neměli rezervní čas, to bylo použito v sériích pokaždé kdy měli nějakou výpravu... Jinak to hodnotím kladně, líbilo se mi, že zde byl i pohled Nika...

04.12.2019 4 z 5

Futurum Futurum Petra Podolová

Tak tato knížka se mi líbila, děj byl super a i napínavý, nestalo se, že by mě to v nějakých pasážích nebavilo, jen mám jenom jednu výtku a to tu, že by paní Podolová mohla více popsat ty místa kde byli.
Jinak určitě doporučuji a doufám že bude další díl
P.S. a když jeli přes Počernice za hranici Prahy tak by mohli jet třeba do Českého Brodu ne?

08.01.2021 4 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Druhá knížka od paní Tudor se mi mi líbila, ale Kříďák byl lepší... Děj ubíhá jak by měl a i tam byli nečekané pasáže, ale i tak jsem se, párkrát ztratil v ději.

14.11.2020 4 z 5

Loď mrtvých Loď mrtvých Rick Riordan

Poklona panu Riordanovi. tomuhle dílu nemám co vytknout, dozvěděli jsme se minulost Mallory, Nedorosta a Týdžeje. Sam a její víra v Alláha bylo dobré spojení se severskou mytologii. Blitz a Hearth zase nezklamala, Alex stejná/ý jak v předešlém díle a Magnus, ten překvapil

29.01.2020 5 z 5

Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Tak tento díl této série byl taky celkem zajímavý, u Heartha jsme zjistili jakou měl minulost, Blitz jak se z něho stává lepší krejčí, a jako v prvním díle tak i tady pan Riordan pojednává o transsexuálů (vím Alex se dokazal/a proměnit jaký má pohlaví, ale já takhle vidím, že tam o tom mluví).
Jinak co mě hodně zklamalo tak byl Heimdall s jeho selfíčky a Thor s jeho seriály na které koukal na kladivu... Popravdě římští a řecký bohové byli lépe napsaný...

22.01.2020 4 z 5

Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Tak tento první díl mě celkem zaujal, hodně kvůli tomu že tam byla Annabeth. Jinak co se týče postav jako je Blitz, Hearthstone, Sam atd.. tak byli napsaný hodně dobře. Celkem tady pan Riordan pojednává o tom jaký je to být hluchý a němí společně, což se v reálném děje... Jinak dvě věci bych vitknul 1) myslím si že tam není dostatečný prostor pro sousedy z 19 patra, a za 2) mrzí mě, že když se Magnus bavil s Annabeth na konci knihy o svých problémech mytologii, že to tam nebylo zahrnuto, na to jsen se v té knize těšil nejvíce.

21.01.2020 4 z 5

Utajené Orákulum Utajené Orákulum Rick Riordan

Skvělé pokračování Bohové Olympu, je to zas něco jiného, když to vypráví bývalí bůh...
jinak si myslím že tahle kniha je spíše pro dospělí, protože ty písničky a postavy co jsou tam zmíněné, mládež moc nezná...

13.01.2020 5 z 5

Odkaz lidské mysli Odkaz lidské mysli Radek Sterakdary Starý (p)

Pěkná knížka, postavy jsou dobře napsání a žádná z nich mi tam ani nepřijde zbytečná. A příběh byl skvělé napsání, jen jsem měl problém v prvních 5 kapitolách rozeznat kdo je kdo, ale potom už to bylo dobré když jsem se začetl. A konec ten fakt byl super a myslím, že nikdo nečekal že to takhle skončí.

10.07.2023 5 z 5

Pekelné vynálezy Pekelné vynálezy Philip Reeve

Tak 3 díl této série a líbil se mi nejvíce.
Děj ubíhal jak by měl, a byl hodně napínavý, a hlavně se mi líbí, že ho dokáže otočit (že někdo zemře a vy to nečekáte).
Určitě doporučuji a teď jdu číst další díl.

11.01.2021 5 z 5

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Percy jackson, skvělá série....
Stylem psaní mi to přišlo jako triologie "jeho temné esence" od Philip Pullman, jen v tady tý sérii bylo že to vyprávěl Percy...
A jinak co se týče příběhu tak fascinující, stalo se mi podruhý že když jsem to dočetl tak jsme se koukal na různý videa, atd.. a už se těším na to až mi přijdou Bohové Olympu to zas bude četba na krátkou dobu

28.10.2019 5 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Nůž je moje první knížka, kterou jsem četl od pana Nesba. Začátek se plynul moc nezáživně až jsem chtěl odložit knížku, ale vydržel jsem to do poloviny knížky, kde už ten děj začal být záživný, postavy byly dobře napsaný, a každý tam měl svoji roli, a žádná tam nebyla že by nepřidala nic do toho děje. Určitě doporučuji a přečtu si další příběhy Harryho Hola.

31.12.2020 3 z 5

Pomsta jednooké letkyně Pomsta jednooké letkyně Philip Reeve

2 díl této série mě moc nezaujal, nové postavy byli celkem v pohodě, ale děj byl dost nudný a nebyl vůbec napínavý... Ale zdárně jsem to přečetl, a snad bude další díl lepší.

29.11.2020 3 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan

Druhý díl mě ze začátku moc nebavil, ale pak už to bylo lepší... Jen mě mrzí že v překladu jsou vynechány kapitoly ohledně Halta a Alyss

10.12.2019 4 z 5