mate999 mate999 komentáře u knih

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Co se týče knížky, ta pochopitelně předčila má očekávání. Nejlepší díl, bezesporu. Ale film...no, přiznám se, že jako první jsem viděl film, až pak jsem si přečetl knížku. Napoprvé se mi film neskutečně líbil, ty kouzelné souboje, neskutečná přátelství, magie, jedním slovem fantasie. Ale poté, co jsem si knížku přečetl, jsem zjistil, že ve filmu ve své podstatě to nejdůležitější vypustili nebo pozměnili. Kdo četl knížku, jistě mi dá zapravdu. Například samý souboj Harryho s lordem Voldemortem se měl odehrávat před zraky všech, ne na volném prostranství jako ve filmu. Chyběl mi tam také souboj - na jedné straně Minerva McGonagallová, Horacius Křiklan a Kingsley Pastorek proti Voldemortovi. Takže kniha skvělá, film také, ale ve srovnání s knihou nic moc :-)

11.03.2014 5 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Všechny díly Hraničářova učně patří mezi moje nejoblíbenější knížky, které jsem kdy četl. Fantazie, čest, přátelství, dobrodružství, napětí, sympatie - to vše kniha obsahuje a ještě mnohem víc. Je až dech beroucí, jak skvěle dokázal pan J. Flanagan vylíčit příběh do poslední tečky. Nic bych nevytkl. Každý příběh v sobě skrývá taje, dobrodružství a nebezpečno, prostě každý správný čtenář nemůže odolat. A bál jsem se, že Ztracené příběhy jsou posledním, 11. dílem. Ale ne! Když jsem v knihkupectví objevil 12. díl s názvem Královská hraničářka, maximálně mi to zlepšilo náladu. Doufám, že Flanagan bude v této sérii pokračovat, a až si přečtu Bratrstvo, které mám doma, ale bohužel jsem se k němu ještě nedostal, nebudu zklamaný, ba naopak, stejně potěšený jako z Hraničářova učně :-)

11.03.2014 5 z 5