Matri komentáře u knih
(SPOILER) "Ti, kteří se tě snaží polapit, ti nakonec dají sílu stát se tou, z níž mají největší strach."
Druhý diel tejto YA fantasy série bol pre mňa lepší ako prvý, a zároveň tomu ešte krôčik chýba k dokonalosti. Ten silný YA vibe prvej časti už pre mňa nie je v Útočišti tak citeľný.
Obľúbila som si naozaj množstvo postáv, a čo je pre mňa najpodstatnejšie, mám rada Saru. Hoci je mladučká, jej charakter, konanie a premýšľanie (až na to záverečné rozhodnutie - zvládnem všetko sama) sa mi naozaj páčili!
Z nových postáv ma najviac oslovili Jordan (konečne nejaká kamoška popri samých chlapoch) a Desmund. Obaja ma veľmi bavili, najmä sarkastickými komentármi a svojou osobitosťou.
Sarin vzťah k zvieratám/tvorom, ktoré autorka zapojila do deja je pre mňa jeden z top momentov - pekelné psi, gryf, kelpie, wayvern... a tá záverečná bitka bola vďaka nim naozaj veľkolepá!
Romantická linka bola jasná už od prvej časti, opäť tu máme vzťah druhov ale nevadí mi to, nakoľko romantická linka je jemne na pozadí ostatných dejových zvratov. Skôr sa mi páči Sarin vzťah s jej ostatnými mužskými kamarátmi - Roland, Peter, už spomínaný Desmund, Chris či Tristan.
Kniha bola veľmi akčná, ale prvá polka knihy ma možno trošku menej bavila (okrem Desmunda), preto pol hviezdičky uberám - hodnotím 4,5 a vrelo odporúčam! :)
„Když kolem tebe panuje zmatek, není snadné všimnout si v životě všeho dobrého. Tak jen nezapomínej, že slunce svítí i za bouře. I pokud ho zrovna nevidíš, pořád tam někde nad mraky je a čeká, až tě bude moci zase zahřát."
Vtipný milý romantický príbeh, ktorý splnil moje očakávania. A teda - zabavila som sa, najmä vďaka bezprostrednej milučkej Olive, a to v jej detskej aj dospelej verzii (a v nemalej miere aj vďaka jej kamarátke Lucy).
Mám rada, keď autorka popracuje na charakteroch, a majú niečo "svoje" charakteristické, výrazne črty osobnosti, vďaka čomu si k nim vytváram aj blíži vzťah, sympatie respektíve antipatie. To sa podarilo v tomto prípade kúsok viac u Olive. Jashona som asi sem-tam nechápala a možno mu to aj trošku menej verila :)
Príbeh to bol pekný.. taká jednohubka s rozprávkovým nádychom Hollywoodu, ktorá vie zabaviť a dokonale odreagovať človeka.
Hodnotím 4,25 hviezdičkami.
Autorin štýl mi dosť sedí, takže sa už teším na pokračovanie - určite si ho prečítam :)
"Kdykoliv se mi se srdcem na dlani podívala do očí, propadl jsem jí o kousek víc. Jakkoliv to celé začalo jako nějaká šaráda, nevěděl jsem, jestli budu schopný nechat ji jít, až přijde čas."
Hádam od čias, kedy som čítala druhý diel série Dvory od Massovej som nemala z knihy takéto pocity a taký zážitok. Takže sa dá asi povedať, že ja budem určite fanúšik tejto série!
Nech by sa aj našli nejaké chybičky krásy, ja som sa rozhodla byť voči nim "brutálne" slepá a ignorujem to!
Od knihy som mala obrovské očakávania, vopred som si nečítala žiadne komentare, recenzie, jednoducho nič... a urobila som moc dobre (preto sa k deju neidem ani ja nijako extra vyjadrovať) :)
V podstate každá stránka ma bavila. Autorka príbeh krásne postupne dávkuje, a kniha je tak plná všetkého, čo v knihách milujem, a to od prvej do poslednej stánky - prostredie školy dračích jazdcov, putá ľudí s drakmi (ok, na tých by som možno ešte hlbšie popracovala), získanie rôznych magických schopnosti cez drakov, úžasné priateľstvá (aaaaach Liam), a v neposlednom rade pre mňa naozaj chémiou nabitá romantická linka!
Bezprostredne po dočítaní knihy som bola v úplnom rauši, ale teda postupne trošku vyriezvievam a možno vidím nedokonalosti (ktoré má ale asi každá kniha), no i tak to bola pre mňa určite kniha roka a úžasný čitateľský začiatok!
Pri hodnotení bez váhania dávam 5 hviezdičiek, ale dala by som kľudne aj 10 ;-)
A asi sa len pridám K 90% tých, kto si knihu už prečítal - potrebujem pokračovanie!
Určite ODPORÚČAM!!
A to krásne vydanie s úžasnou oriezkou... moja nová láska :))
"Nezaslúžim si ťa." Ovinie ruku okolo mojich bedier a pritiahne si ma bližšie. "Ale aj tak si ťa nechám."
(SPOILER) "Nebyla to manželka, kterou jsem si přál, ale sakra, byla to manželka, kterou jsem potřeboval."
Opäť ďalšia mafiánska romanca, ktorá ma milo prekvapila a naozaj bavila.
Giulia má len 18 rokov a je nútená sa vydať za nižšieho mafiánskeho bossa Cassia (staršieho takmer o 14 rokov), ktorý má povesť tvrdého a krutého chlapa. Ako sa ukázalo Cassio sice mohol v mafii pôsobiť ako obávaný boss, ale doma sa z neho vyvŕbil taký veľký zlatý tatko.
Giulia ma na jej vek bavila, aj napriek jej infantilnej záľube v slnečniciach :) Hoci to tak spočiatku nevyzeralo, nakoniec sa ukázala ako úžasná mama pre Cassiove deti. Práve účinkovanie deti v tejto knihe sa mi veľmi pozdávalo a dávalo jej šmrnc a istú originalitu.
Vekový rozdiel v knihách nemám moc rada, ale tých 14 rokov mi v tomto prípade absolútne nevadilo, práve naopak - dosť som im to "žrala". Veľmi príjemné oddychové čítanie, u mňa za lepšie 4,5 hviezdičky. Odporúčam :)
„Nemůžu vonět po jahodách. Používám třešňovej šampon.“
Zasmál jsem se. „Pro mě je to jahoda.“
„Jasně. Ty když třešni nařídíš, aby z ní byla jahoda, tak se to taky stane.“
Nuž za mňa bohužiaľ najslabší diel tejto inak úžasnej série!! Veľmi som si ale obľúbila mnohé postavy série, najmä Mala, Jimma, Lenu a Trhača, ktoré aj tejto knihe veľmi pomohli ;-)
Čo sa týka vzťahu Bena a Liz, asi mi tam chýbalo to najpodstatnejšie - iskra, chémia, alebo možno čokoľvek, vďaka čomu by som si k nim vytvorila aspoň nejaké sympatie :(
A ten "začiatok ich vzťahu"... cez správy? Aj tie boli úplne o ničom, takže nechápem kde sa to vlastne vzalo!?
Knihu za mňa v tomto prípade vyzdvihli hlavne tie vedľajšie postavy :(
Takže hodnotím ako taký priemer v tomto žánry.
Celú sériu ale určite vrelo odporúčam!!!
"Někdy věci, které nedávají ten nejmenší smysl, jsou ty nejsprávnější."
Tretí diel série je opäť úplná topka. Myslela som, že Mala a jeho vtip z druhej časti len ťažko niekto prekoná, ale Lena v Rockovom risku mu naozaj šliape na päty. Veľmi ma bavila jej spontánnosť a povaha čo na srdci, to na jazyku. Lena bola vo svojich citoch na jasnom asi od začiatku knihu, naopak Jimmymu to trvalo doslova do poslednej stánky! Viac kamenného, odťažitého a nedostupného chlapa som snáď nezažila. O to ťažšie to mala Lena, aby ho presvedčila, že ju vlastne miluje:))
Tento ich vzťah plný bojov (slovných aj fyzických) a doberania (samozrejme zo strany Leny) ponukol fakt úžasné a bizarné situácie.
Čítanie som si maximalne užila! Odporúčam!!!
"Byl můj Romeo v černých džínsech a náš příběh měl stejnou šanci, že skončí tragickou smrtí, jako originál."
Ešte lepšie ako prvá časť! Pre mňa vyvážená kombinácia humoru (vďaka Malovi, ktorý si ma totálne získal), akurátnej dávky žhavých scén, tiež došlo na dosť ťažkú tému.. a nakoniec ešte aj Trhač k tomu!
Tentokrát je ústrednou témou falošný vzťah. Ako som už spomenula, táto kniha mi naozaj sadla hlavne v humornej rovine - Mal má tak vtipné hlášky, nápady, dokonca aj myšlienkové pochody. Anne si odo mňa tiež zaslúži pochvalu - opäť mladá baba, ktorá sa aj vďaka svojej minulosti, chová naozaj vyzreto. Okrem toho úžasne dokáže vyvažovať to Malovo vyvádzanie :))
Nie je nič, čo by som knihe mohla vytknúť. Úžasny druhý diel! Odporúčam ;-)
"Měla jsem pocit, že předstírat, že mě miluje, pro něj bylo snazší, než mě milovat doopravdy. A to mě bolelo. Věděla jsem, jak moc mě ranilo, když jsem si myslela, že náš předstíraný vztah skončil. Ale skutečný vztah? To by bylo mnohem horší."
Nuž, trvalo mi naozaj poriadne dlho, kým som sa k tejto úžasnej muzikantskej sérii dostala... ale môžem len povedať, stoji to za to!
Pred touto knihou som začala čítať inú, z rovnakého, rockového prostredia, a to sa ani nedá porovnať (tú predošlú som zavrela po 1.kapitole - hrôza bez deja).
Ale chlapci zo Stage Dive mi naozaj učarovali. Príbeh bol svižný, pútavý od prvej kapitoly, hlavna hrdinka - úplne super, vcelku logická mladá baba. K bližšiemu poznaniu Davida sa príbeh dostal trošku neskôr, ale keď som ho konečne spoznala, hneď si ma získal, dokonca ešte viac ako Evelyn.
Kniha je veľmi milá rocková rozprávka, jemne naivná, popoluškoidná s primeranou dávkou pikantných scén. Čo viac očakávať od oddychovej knihy? Som veľmi spokojná! :))
"Láska a žal z vás udělají naprostého pitomce a zoufalce. Abyste se přes to přenesli, říkáte nesmyslné věci v naději, že jim jednou budete věřit."
Opäť moje obľúbené hokejové prostredie, a tentokrát príbeh s "núteným" manželstvom.
Príbeh Ryan a Rhodesa, alias Krásky a Zvieraťa, je opäť taká jednohubka, čo vlastne aj oceňujem, lebo to úplne stačilo, a aspoň sa nekonali mnohokrát úplne zbytočné drámy. Hoci aj na to došlo - a tá záverečná dráma bola na môj vkus fakt trošku sílená, ale nevadí.
Veľmi mi ešte vadili najmä preklady dámskych intímnych partii - to mi až rvalo oči!
Stále u mňa teda vyhráva prvý diel, ktorý sa mi páčil o čosi viac.
Inak sa veľmi teším z tejto série, a už teraz nedočkavo čakám na ďalší diel ;-)
"Nikdy som nemal rád prezývku Zviera.“
„Viem si domyslieť prečo.“
„Ale už som s ňou v pohode.“
„Áno? Čo sa zmenilo?“
„Našiel som svoju Krásku.“
Výborná oddychová kniha, a opäť moji milovaní hokejisti - fakt tento námet v knihách môžem, takmer nikdy nebol pre mňa sklamaním.
Bývalý hokejista a bručoun Lucien, je po opakovanom úraze hlavy nútený ukončiť svoju hviezdnu kariéru, s čím sa ťažko vyrovnáva. Spamätáva sa u svojej babičky v letnej rezidencii, kam zavíta aj slávna herečka Emma, ktorej sa taktiež trošku skomplikovala jej začínajúca kariéra.
Po dlhšej dobe (a naozaj nemôžem povedať ani Ň proti), som mala fakt rada hlavnú hrdinku! Emma to mala v hlave naozaj upratané, jej reakcie, správanie, všetko na jedničku a teda vôbec ma nevytáčala! ;-)
Vedľajšie postavy ma tiež veľmi bavili, najmä Sal a Brommy.
Knihu som si naozaj užila a som rada, že som sa konečne dostala k jej prečítaniu! :)
Určite zaujímavý a originálny príbeh, nakoľko sa točíme okolo gréckej mytológie a jej bájnych postáv zásadných do súčasného New Yorku.
Musím priznať, že čítanie najmä zo začiatku bolo pre mňa náročnejšie, nakoľko takmer každá postava má svoje pôvodné meno, rod ku ktorému patrí, a ešte k tomu za určitých podmienok preberá schopnosti nejakého boha a vyberá si nové meno!! Mala som z toho naozaj dosť hokej ;-)
Keď som si konečne zvykla na zhruba všetky postavy (čo bolo asi v polovici knihy), mohla som si začať užívať aj samotný dej. Príbeh sa odohráva počas 7 dní trvajúcej sútaže / turnaja, kde sa lovci snažia zabiť bohov, ktorí sa na 7 dní stávajú smrteľnými a ukončiť tento sedemročný cyklus a trest, ktorý bol na nich uvrhnutý. Celkom mi bohužiaľ ušiel pôvod tohto trestu (je to kniha, ktorú treba asi prečítať x-krát kým mi všetko konečne dôjde) :)
Akcia strieda akciu, našla sa aj nejaká tá zrada a samozjeme malá iskierka romantickej linky.
Po dlhšej dobre fantasy kniha, ktorá je samostatný kúsok, a teda aspoň nemusím vyčkávať pokračovanie :))
„Chcel som ťa byť hodný.“
„Hodný mňa?“ začala. Jej slová často vychádzali príliš rýchlo, príliš neohrabane, príliš ostro, a to nechcela. Nie tentoraz. „Cas.“
„Lore.“ Zachoval ten istý jemný tón. „Narodil som sa s vedomím, ako robiť tri veci. Ako dýchať, ako snívať a ako ťa milovať.“
Dark romance, ktorá má všetko čo by aj mala mať, no pre mňa to bolo akosi málo.
Príbeh mi bohužiaľ prišiel dosť plytký, k postavám som si nevytvorila žiaden vzťah (maximálne k Juliet a Romeovi) ;-)
Od autorky som zatiaľ čítala len Konflikt, ktorý bol úžasný, ale Diablo ma oproti tomu trošku sklamal. Čakala som trošku viac motoriek, temnoty, vzdoru, ale dostala som opäť skôr mafiu, bitkárske zápasy a neskutočne naivnú hlavnú hrdinku.
V príbehu ma ale zaujal Jared a jeho priebeh by som si určite rada prečítala.
"Milujem bláznivé rozhodnutia z lásky. Sú uletené a neskutočne hlúpe, lebo netušíš, kam ťa zavedú, ale sú ako no život."
Knihu určite považujem za zatiaľ najlepšiu z tejto série.
Príbeh Jules a Josha, a teda aj jedna z mojich obľúbených tém - od nenávisti k láske sa mi naozaj páčil. Hoci opäť dlhšia kniha, ani mi to nevadilo, lebo príbeh bol pekne vyvážený a vôbec som sa nenudila.
Za čo ale sťahujem hviezdičku je Josh... Akože v jednej chvíli úžasný, dokonalý chlap (extra som si užívala jeho "debaty" s Alexom), ale to, ako sa zachoval a čo dokázal povedať Jules pri ich najväčšom konflikte ma fakt nakrklo TAK moc, že až neverím ako ľahko to Jules prekúsla!
Okrem toho ale knihu vrelo odporúčam, lebo dynamika ich vzťahu je veľmi výživná a kniha sa číta sama ;-)
„Nevím, co jsi to se mnou udělala, Zrzko. Ale nějak jsem se od touhy zabít tě dostal k ochotě zabíjet pro tebe."
Úžasná športová romantika, ktorá mi vďaka hokejovej tematike opäť pripomenula knihy Elle Kennedy, ktoré mám naozaj veľmi rada!
V príbehu sa stretávame s dvomi úžasnými silnými charaktermi, ktorí sú dokonalé vyvážení a rovnocenní partnery. Ale teda Nathaniela som si obľúbila o čosi viac... taaaaak dokonalý a za mňa aj veľmi vtipný! :)
Mala by som pár výhrad na správanie, hlavne Stassie, ktorá mi sem tam vadila. Ale celkový dojem mi to určite nepokazilo.
Mne príbeh krásne zapadol do blížiacej sa vianočnej nálady (a to som ani nevedela, že dej prebieha cca okolo Vianoc) ... ale rovnako by som si ho vychutnala aj kedykoľvek cez rok ;-)
Veľmi príjemná kniha a vďaka Nathanovi za 4,5 hviezdičky. Teším sa na pokračovanie ;-)
"Čo za rada to bola?“
„Čože? Och, Ryan povedal, že by som na teba nemala byť taká tvrdá a mala by som ti dať šancu. Vraj si dobrý chlap a mala by som prestať byť tvrdohlavá.“
Vždy som hovoril, ako veľmi mám Ryana rád. Vždy som hovoril, že je to naozaj dobrý človek, múdry chlap, ktorého treba počúvať. Beriem späť všetky ostatné sračky, ktoré som povedal.
„A potom povedal, že by som sa s tebou mala vyspať kvôli vede a Lo súhlasila.“
Mám rád Anastasiiných kamarátov. Sú to dobrí ľudia.
"Můj táta mi vždycky říkal, že čím je někdo tvrdší navenek, tím měkčí je uvnitř,“ prohodí. „A ty, Weste, jsi ten nejtvrdší člověk, jakého jsem kdy potkala.“
Príjemné romantické oddychové čítanie. Samozrejme nič nové pod slnkom, ale presne mi zapadla do nálady a čítanie som si užila.
Mala by som určite nejaké výhrady - a to najmä k drobným zbytočne nafúknutým konfliktom ku koncu knihy. A hoci bol list od Westovho brata krásny a dojímavý, prišlo mi to až moc "okato rozlúčkové" :( Sílená hra na city, kde jeden list má vysvetliť a ospravedlniť všetko...
Kniha ale jednoznačne stojí za prečítanie, postavy Westa aj Elle sú naozaj dobre napísané. Taká chutná jednohubka ;-)
"Od doby, co se můj svět střetl s Westovým, jsem byla natolik zaneprázdněná životem, že jsem se přestala zaobírat umíráním.
Taková ironie!"
"To je v pořádku. Byls roztomilý.“
„Roztomilej?“ Jeho prsty si našly cestu k mojí bradě. „Dávám přednost sexy samcovi.“
Nakonec jsem se přece jen uchichtla. „Promiň, ale tenhle popisek je na beton zamluvený pro Dupíka."
Ukončenie série to bolo také... pekné.
Niečo z toho náboja, ktorý sprevádzal predošlé diely sa mi akosi vytratil. Či to bolo skorým rozlusknutím dilemy ohľadne toho pravého (síce vždy sme vedeli, kto to nakoniec bude), alebo mi chýbalo viac akcie? Sama neviem...
Úplne najlepším atribútom celej série, a hlavne tejto záverečnej časti, je jednoznačne postava Rotha! A spolu s pokrevníkmi úplný top (božia bola tá ich opilecká scéna ;-))
Ako druhého musim pozitívne vyzdvihnúť Caymana - tie prezývky, ktorými častoval Laylu boli super. Okrem toho to bol priateľ na správnom mieste.
Celú sériu by som označila za takú basic YA fantasy pre násťročných. Žiadna ťažká zápletka tam nie je, a podľa toho je aj kniha ukončená. Tak nejako potichu - žiadne veľké epické bitky nečakajte.
Sériu však napriek akýmkoľvek výhradám jednoznačne odporúčam a má pevne miesto v mojej knižnici. Zároveň, Rotha zaraďujem na popredné priečky mojich top knižných hrdinov! :)
"Já, Astaroth, korunní princ pekel, jsem do tebe zamilovanej, Laylo Shawová. Včera. Dnes. Zítra. Za stovky desítek let do tebe budu pořád zamilovanej a bude to stejně intenzivní dneska jako za deset let."
(SPOILER) Na knihe mi dve veci vadili, a rovnako dve veci ju u mňa vyzdvihli vyššie.
Vadil mi začiatok, ktorý bol pre mňa málo uveriteľný, pretože ak niekoho z duše nenávidím, tak ho po 4 dňoch doslova nezvediem (lebo je neodolateľný?). Druhá vec - ani náhodou nechápem prečo Nat nebola úprimná, a keď išlo do tuhého Riccimu nepovedala čo a ako, a prečo je vlastne u neho (ok, chápem - zápletka do deja, ale logika tam chýba).
A vďaka čomu som spokojná - dojalo ma ako Matteo bral Nat, že bola "jeho mamou". Na druhej stane, mi bolo ťažko a zlomilo mi srdce, keď Nat prišla o dieťa (hold materinské city). Ale vďaka tomu bol pre mňa zážitok z knihy o niečo silnejší.
A ešte... mala som pocit, že tak 1/3 knihy sa týka nikoho/niečoho iného, nie ústrednej dvojice.
A paradoxne, najlepšou postavou knihy pre mňa vyšla Val :)
Hoci je to zatiaľ pre mňa najslabší diel, stále si drží úroveň, a teším sa na Hectora.
"Ve vteřině našel šněrování na korzetu a začal ho postupně rozvazovat.
„Jaký idiot to vymyslel?“ zabručel, když se mu stále nedařilo.
„Nějaký světový návrhář,“ zcela zbytečně jsem konstatovala.
„Určitě gay!“ zamračil se.
"Takže létání je snadné. Stačí jen soustředit se.“
„Na šťastné myšlenky?“ ucedím suše.
Vyprskne. „Jsi chrlič, ne Petr Pan.“
Po druhom diely tejto, pre mňa, úžasnej série som absolútne emočne vyšťavená. Ale v tom najlepšom slova zmysle.
Kniha je opäť nesmierne pútavá a akčná, čomu pomáhajú najmä krátke kapitoly a tá nadsázka, s akou je to celé písané. Nič sa neberie zas tak vážne - je to miestami až milučko bizarné. Séria je určená asi skôr násťročným (a to teda už pekne dlho nie som) ale mňa to nesmierne baví!!!
A ak som si myslela, po prvej časti - aká parádna jednoznačná romantická linka?... tak druhá časť ma zosadila z tohto obláčika. Nič nie je absolútne jednoznačné.
Kniha ma rozosmiala, bola plná akcie a pár krát mi aj zlomila srdiečko. Vyzdvihujem úžasné sarkastické dialógy, najmä medzi Grace a Hudsonom. Práve Hudson je novou dôležitou postavu, ktorá nám to všetko komplikuje...
Musím sa ale priznať, že mi začala dosť liezť na nervy Grace... Používa TAK dvojitý meter vo vzťahu k Jaxonovi a Hudsonovi. Čo jej u jedného vadí, u druhého nie, a naopak. Všetko chce pritom zvládnuť sama... a nakoniec sa musí aj tak len spoľahnúť na nejakú pomoc, silu, schopnosť či energiu od "niekoho".
Dej sa síce nesmierne skomplikoval, ale o to výživnejšie čítanie to je, a ja sa neviem dočkať, čo nás čaká ďalej. Koniec wooow! Veľké odporúčam!!!
"Prosím, nenuť mě si vybírat.“ Víčka mi poklesnou a začínám se ztrácet.
Ale slyším jeho hlas, když pronese: „Nikdy tě nebudu nutit si vybrat, Grace. Jak bych mohl, když vím, že si nikdy nevybereš mě?“
"Dívat se mu do očí bylo jako hrát hru na smrt. Jako ruská ruleta – jeden revolver a jedna kulka. Jedno mrknutí, a jsem mrtvá."
Vynikajúce! Povedala by som, že v tejto sérii asi najviac dark romance. A že naozaj dark a naozaj výborná!
Je XY kníh z mafiánskeho prostredia, ale táto séria u mňa ako celok jednoznačne vyhráva.
Mila mi síce miestami prišla ako naozaj detinská puberťačka, ale vlastne to bolo aj milé, aká bola sladučko dobrá... Oproti tomu Ronan naozaj páduch s veľkým P. Krásne sa vyvážili - jeho temnotu presvietila jej žltá :))
Parádne čítanie a vrelo odporúčam!!
"Ty bys beze mě zvládla přežít. Dokázala by ses přes to přenést. Já si ale vůbec nedokážu představit svět, ve kterém nejsi ani ty, ani ta tvá zatracená žlutá barva. Takže jestli zemřeš, tak umřu taky. Tvoje oběť by neznamenala nic, kaťónok, vůbec nic.“
"Pasti v pastech, hádanky v hádankách."
Tisíckrát áno!!!
Táto séria je tak iná oproti všetkému, čo som kedy čítala... Je to záhada v záhrade, láska v chaose, hľadanie odpovedí a neustále sa hromadiace sa tajomstvá.
Ani jeden diel nebom pre mňa zatiaľ sklamaním a tretí diel ma dostal od prvej stránky. Častokrát som sa sama zastavila v čítaní, pozerám do okna a naozaj rozmýšľam nad tými záhadami (áno, niečo sa mi podarilo uhádnuť) :)
Všetko dopadlo tak, ako som si priala (vrátane romantickej linky - ak sa to teda dá považovať za koniec!?) a bolo to úžasné! Ani na jednej stránke nehrozí nuda ;-)
Celú sériu maximálne odporúčam!!!
"Miluju tě. Vážně bych umřel, abych tě ochránil. Klidně budu riskovat, že mě budeš nenávidět, jen abys byla v bezpečí. Protože – některý věci jsou sakra tak cenný, že se s nima hazardovat nesmí, Avery.“