Matri Matri komentáře u knih

Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

„Nikdy nevíš, kolik toho uneseš, dokud už víc nemôžeš."

Začnem záverom.. a ten bol naozaj grandiózny!!!
A na to môžem povedať len - škoda, že až taká famózna nebola celá kniha :(
Z môjho pohľadu, som sa trošku vrátila k veciam, ktoré mi vadia na sérii Z krve a popela, a teda - strašne zdĺhavým, na oko zbytočným rečiam. Je to za mňa trošku na úkor svižnejšieho deja.
Preto po úplne famóznej prvej časti, nastalo pre mňa mierne sklamanie :( (uberám len 1 hviezdičku) :))
Ja by som obe tieto série skrátila asi na polovicu, lebo niekedy je naozaj trošku menej viac ;-)
Chémia medzi Serou Nyktom je ale úžasná, a celkovo silnou stránkou knihy sú úžasné dialógy!
Teším sa na ďalšie pokračovanie... Ach ten zaver!!! <3

„Já jsem jen z masa a krve, zato ty jsi“

„Co jsem?“

„Jsi tělo a oheň.“

„Tak to by sis měl dávat pozor,“ popíchla jsem ho, „aby se z tebe nestal jen uhlík a popel.“

15.11.2023 4 z 5

Vládce hvězdné oblohy Vládce hvězdné oblohy Laura Thalassa

"Jak se dá bojovat s temnotou? Nedovolte jí zadusit vaše světlo."

Chutná jednohubka a zavŕšenie tejto chémiou nabitej série, ktorá prináša pohľad na život Desmonda Flyna, najmä z doby "pred Calypso".
Aj keď v podstate kniha neprináša žiadne zarážajúce nové info, verzia Desmonda na tento príbeh bola osviežujúca. Príjemné doťuknutie série ;-)

"Ta holka mě zničí. Zamiloval jsem se do její temnoty, do její bolesti a zranitelnosti. Už to mi stačilo. Jenže když se směje Když se směje, dochází mi, že jsem dočista ztracený."

10.11.2023 4 z 5

Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

"To, co k tobě cítím, není jen láska, posedlost nebo závislost. Je to tohle všechno a ještě víc."

Ukončenie príbehy Elsy a Aidena sa mi páčilo. Za mňa asi aj viac ako druhý diel, ktorý mi prišiel trošku zbytočne natiahnutý a stále o tom istom. Tretí diel nadviazal na infarktový záver Oceľovej princeznej. Prelúskali sme sa minulosťou, odhaleniami a dospeli do cieľa.
Autorka ma výborný štýl a tie stánky jednoducho utekajú ani neviem ako.
Nuž, ale čo mi neskutočne vadilo? Tie vulgarizmy od Elsy (a že sa mi to teda k jej postave absolútne nehodilo, lebo chlapa, ktorého tak miluje jednoducho nemôže volať "k.k.t"!!!).
Pevne verím, že budú preložené aj ostatné diely tejto série, lebo v náznakoch boli načrtnuté osudy hneď viacerých vedľajších postáv a viem si to prestaviť naozaj veľmi zaujímavo!!
Celú sériu určite odporúčam! :)

"Sebral mi schopnost dýchat, mluvit, nebo i jen přemýšlet.
Ukradl mi srdce a duši a já už je nikdy nedostanu zpět. Je to zloděj. Zatracený zloděj."

09.11.2023 4 z 5

Svět bude hořet Svět bude hořet Lena Kiefer

Musím sa na úvod priznať, že mi trvalo až moc dlho sa začítať...
Aký-taký spád to pre mňa dostalo asi až po nástupe na výber do kráľovskej gardy. Čo bolo okolo cca strany 100. Dovtedy, chápem, že autorka chcela aby čitateľ pochopil svet, zmeny, použitie tej málo techniky, ktorá ostala a podobne, ale bolo to na mňa moc dlhé a teda ma to ani moc nebavilo.
Kniha je určite pre mladého čitateľa, dokonca trochu aj varuje pred budúcnosťou a prehnaným využívaním modernej technológie a najmä robotiky.
Vtipné momenty nastali vďaka doťahovaniu Ofelie a Luciena. Ich vzťah mi spočiatku pripadal až moc hrrr, všetko z rýchlika. Až som nechápala ako, kedy, prečo!? Energia medzi nimi sa mi ale veľmi páčila! A ten koniec... vtedy som pochopila tú zdanlivú rýchlosť ;-)
Posledných asi 50 strán priniesli také zápletky do deja! Hoci stále mám pocit, že veci nebudú také ako sa zatiaľ zdajú byť. Pokračovanie si určite prečítam. Som zvedavá...
Celkovo je to za mňa 3,5-4/5 :)

"Sakra, kaskadérko,“ zamumlal Lucien a podíval se na mě. „Ty bys pro mě mohla být opravdu nebezpečná."

08.11.2023 4 z 5

Storočí Storočí Alex Aster (p)

"Nenech mě spadnout dolů.“
Jejich pohledy se střetly. „Nikdy,“ prohlásil.
Isla ho probodla pohledem.
„Už nikdy víc,“ opravil se..

Za mňa takmer dokonalý príbeh, ktorému nechýbalo takmer NIČ!
Úžasná zamotaná romantická linka. Opäť tu máme hneď dvoch veľmi perspektívnych adeptov na toho pravého. Jeden vzťah je plný iskrivého doťahovania a vzájomnej príťažlivosti. Druhý je dokonalá slow burn romantika od nenávidí k láske. Ja sama som bola na pochybách, ktorý je môjmu srdcu bližší (ale predsa len som si nakoniec vybrala) :))
Fantasy linka nezostáva nič dlžná. Začítať sa, mi trvalo len 2 kapitoly a potom mi to doslova utekalo pred očami. Šesť vládcov, ktorí sa snažia zrušiť kliatbu počas 100 dní trvajúcej "sútaže", ktorá sa koná každých 100 rokov. Dej je akčný, plný intríg, a hlavne šokujúcej a hneď viacnásobnej zrady. Áno, príbeh a záver ma dokonale prekvapil.
Neviem sa dočkať pokračovania!! Radím k mojím novým srdcovkám a ODPORÚČAM!!!

"Nevím, co mě těší víc, vidět, jak svíráte meč, nebo jak šaty svírají vás."
"Ani já nevím, co mě těší víc. Když vzpomínám, jak se vám špička mého meče opírala o krk, nebo když si představuju, jak by se vaše srdce vyjímalo na mém talíři.“
V Grimových temných očích to zajiskřilo pobavením. „Dejte si pozor, Srdcojedko,“ špitl. „Mohl bych vám ho prostě zaslíbit.“

05.11.2023 5 z 5

Eden Eden Mia Sheridan

"Život občas umí být děsivý a otřesný, strašlivý a tragický, najdou se v něm i okamžiky dechberoucí krásy. A občas stačí se smát."

Autorka mi krásne zodpovedala všetky otázky, dostala som vysvetlenia a odpovede, hoci niektoré sa mi nemuseli páčiť. Ale taký je aj život - nedostaneme len cukríkové príbehy ale aj krutú realitu života s jeho tienistými stránkami.
Calder aj Eden sú neskutočne silné osobnosti a totálne si ma získali... Odvážni, vytrvalí, oddaní jeden druhému, verní, súcitní, takí mladí a už prežili toľko bolesti ale aj lásky!
Príbeh bol oproti prvej časti oveľa pokojnejší, snažil sa skôr všetko urovnať a uzavrieť. Podarilo sa ;-)
Túto duológiu môžem určite len odporúčať!

"Děkuju,“ pověděla mi tiše a pevně mě objala.
Sevřel jsem ji. „Za co?“
„Za to, že mě tak moc miluješ. Za to, že jsi mě udržoval při životě v době, kdy jsem nežila."

03.11.2023 4 z 5

Calder Calder Mia Sheridan

"Cokoli mám, ty máš půl."

S autorkou som mala to potešenie už pri viacerých knihách, a každá bola iná a krásna. Tentokrát ide o duologiu s absolútne originálnym príbehom.
Opäť som si pred čítaním vlastne ani neprečítala anotáciou a dala som len na odporúčania. Nevedela som čo ma čaká, a asi o to príjemnejšie prekvapenie to pre mňa bolo, lebo som to vlastne vôbec nečakala :))
Príbeh o zakázanej láske, túžbe, o priateľstve, bezmoci, slepej viere vo vnútené ideály, živote v uzavretej komunite bez výdobytkov modernej doby.. no absolútne labužbíctvo na čítanie. Hoci v mnohých ohľadoch príbeh určite nie je ľahký - vystriedali sa u mňa naozaj všemožné emócie.
Láska Eden a Caldera bola od začiatku odsúdená na mnohé skúšky, a nakoľko je za mnou len prvý diel, som zvedavá čím má autorka ešte prekvapí v pokračovaní. Zatiaľ veľká spokojnosť! :)

"Zamilujeme se do sebe ještě tisíckrát. Na tisíci různých místech."

01.11.2023 5 z 5

Zmija a krídla noci Zmija a krídla noci Carissa Broadbent

(SPOILER) Čo bolo pre mňa na tejto knihe najlepšie? Koniec...
A to doslova, až posledných 40 strán stálo naozaj za to. A zvyšok? Za mňa dosť veľké sklamanie. Moje hodnotenie bude možno trošku ostrejšie, ale je to najmä kvôli príliš vysokým očakávaniam, ktoré neboli naplnené.
Bohužiaľ, bolo to vo veľkej miere určite ovplyvnené prekladom (už viem prečo takmer všetko čítam v češtine - česť výnimkám!). Tie vety boli tak krkolomné, že mi myšlienky neustále lietali kade tade. Alebo mi možno ani nesadol štýl autorky? Sama neviem...
Romantická linka bola ďalším veľkým sklamaním. Áno, bola, ale ja som necítila takmer žiadnu chémiu.
Turnaj, ktorý sa konal ako ústredná téma knihy? Ďalšie sklamanie. Tak premrhaný potenciál. Päť úloh - každá bola splnená v jednej krátkej kapitole.. Ja ani neviem čo sa tam dialo medzi tým!?!
A naopak, najlepšia vec na knihe? Asi vzťah Vincenta a Oraye... Možno mal veľa tienistých stránok, ale prišiel mi ako to najzaujímavejšie.
Pozitívom knihy ešte je, že má krátke kapitoly, čo mám veľmi rada.
Koniec koncov, kniha nebola výslovne zla a áno, pokračovanie si asi prečítam, a to vďaka tým posledným 40 stranám.
Hodnotím veľkoryso 3,5/5

"Koniec koncov, upíri vedia lepšie ako ktokoľvek iný, aké dôležité je chrániť si svoje srdcia.
A láska, vedzte, je ostrejšia ako akýkoľvek kôl."

30.10.2023 3 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Tak toto bolo naozaj zaujímavé... Väčšinou mám po knihe jasno - páčilo sa mi alebo nie. Teraz som naozaj zmätená.
Takže... bolo to mega žhavé, avšak miestami na môj vkus až zvrátené. Ja som bohužiaľ vôbec Tiernan nechápala. Ak nechcem spoilerovať radšej si zakúsnem do jazyka a neidem do detailov.
Začiatok knihy bol trošku zdĺhavý, a keďže nemám rada romantické knihy o bezmála 500 stránkach, kľudne by som na nich ubrala. Ale, keď to nabralo grády, ani neviem ako stránky ubiehali.
Musím priznať, že mi vôbec nesadol Jake, miestami som mala nervy z inak naozaj milého Noaha. Tiernan trištvrte knihy nevedela čo chce, Kaleb bohužiaľ v istých chvíľach možno aj vedel, ale nevedel ako na to... No to teda bolo!
Knihu som v podstate pôvodne ani nechcela čítať, ale suma sumárum som rada, že som si ju prečítala! Úprimne, nič podobné som ešte nečítala. Nobola to tak úplne sladká romantika, preto to bolo pre mňa veľmi osviežujúce!
Takže nakoniec sa mi to aj napriek výčitkam vlastne páčilo a knihu môžem určite len odporúčať ;-)

"Kaleb odmalička trestal svět, víceméně stejně jako já. Jenže svět se bohužel točí dál a ve výsledku člověk trestá leda sám sebe."
„Neplač kvůli němu,“ zašeptal nakonec Noah. „A zvlášť ne před ním."

26.10.2023 4 z 5

Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

"Proč jsi tady, Alice Saltová?“ zamumlal.
„Zabloudila jsem,“ řekla jsem a polkla.
„Možná jsi jen konečně našla správnou cestu.“

Ja som vlastne ani nemala prehnane veľké očakávania. Anotáciu som si prečítala asi pred 3 mesiacmi a matne sa mi zdalo, že by to mohlo byť dobré, obálka tip top, tak si vravím ideme na to...
A aké prekvapenie!!! Tento príbeh je moderné mestské YA fantasy, kde sa Alice ocitá uprostred krvavej hry, uprostred dvoch kráľov - biely či čierny? Vincent či Jackson?
Od začiatku som mala jasno, koho by som si vybrala ja ;-) K romantickej linke toho ale moc nechcem spoilovať, ale moje srdiečko robí saltá ;-)
Ku koncu knihy som mala naozaj pocit, že sa všetko pekne uzatvára, rieši... ale popri tom si vravím, nemá to byť duologia!?!? A na posledných 20 stranách zvrat, odhalenie, zrada, klamstvo a razom som mala tlak tisíc a čakám na pokračovanie!! :-o
Určite by som našla chyby, najmä na chovaní Alice - niektoré veci trošku preháňala. Ale je to stredoškoláčka, a mne sa kniha vcelku naozaj moc moc páčila.
Za mňa vrelo odporúčam!!!

"Někoho milovat není slabost,“ řekla jsem drsným hlasem.
Jeho úsměv byl ten nejupřímnější, jaký jsem u něj kdy viděla. A také nejsmutnější. „Ale ano, je.“

23.10.2023 5 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

"Dost mě najednou děsí představa, že bys viděl, jak řídím. Něco jako kdybych měla nakreslit portrét a můj výtvor by hodnotil Da Vinci. Chápeš?“

Veľmi milý a originály príbeh z prostredia F1. To bolo fakt super!
Čítanie ma naozaj bavilo. Vanessa je éterická žena - modelka, bodyguardka, knihomolka, romantička v jednom. Trošku moc dokonalosti ale vôbec nevadí. Autorka ju vykreslila veľmi sympaticky a jej myšlienkové podchody ma naozaj bavili :))
Vzťah s Antohnym a ich slow burn romantika bola úžasná, páčila sa mi ich chémia aj chvíle ticha :))
Určite čítanie odporúčam!

"Jsi moje?“ Tou otázkou mě úplně rozstřelil.
Podívala jsem se mu hluboko do očí a ve zlomku vteřiny vydechla: „Ano.“

21.10.2023 4 z 5

Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

"Krásná jako jasné nebe nad Rozbouřeným mořem. A stejně zrádná.“
Při té lichotce zabalené do kruté pravdy jí žaludek udělal kotrmelec.
„Tak to už chápu, proč ses do ní zamiloval,“ prohodila Marisol něžně. „Vždycky tě lákaly výzvy.“

Opäť kniha, od ktorej som mala naozaj veľké očakávania a musím s radosťou povedať, že sa naplnili. Možno dokonca aj prekonali...
Princezna klamu začala naozaj veľkolepo. Lara je nesmierne inteligentná, zčasti chladnokrvná, vypočítavá a na druhej stane súcitná a plne oddaná svojmu cieľu. A vyzdvihujem aj veľmi pútavú romantickú linku - hate to love je pre mňa jedna z tých naj! Slovné výmeny, aj tie hot scény som si naozaj užila. Autorka ich vzťah vystavala naozaj dôveryhodne a veľmi mi obaja sadli.
Svet je za mňa absolútne originálny - ostrovy obklopené morom spájajúce most. Z každej strany bičované počasím, morskými obyvateľmi a do toho neustále útoky nepriateľov. Žiť by som tam veru nechcela - tie hady uff!!!
Bolo celkom hrozné čítať knihu, kde viem s takmer úplnou istotou, že sa to celé rúti do úplnej katastrofy. O to viac potrebujem pokračovanie!
Určite vrelo odporúčam!! ;-)

"Arene, máme tu špeha,“ vyhrkla naléhavě.
Aren Laru provrtal očima. Dočista zkoprněla. Prsty ji svrběly touhou sáhnout po dýkách u pasu. Klidně se odsud proseká, když bude muset.
„Je to jediné možné vysvětlení,“ pokračovala Ahnna. „Jak jinak by ten zákeřný zmetek věděl, která z dcer ti udělá ze života naprosté peklo?“

19.10.2023 5 z 5

Tiché srdcia Tiché srdcia Natália Hammerová

Anotácia knihy ma veľmi zaujala a v podstate som aj dostala, čo som očakávala. Mám ale určite výhrady.
Tak celkom som nechápala ako prišlo k tej osudovej láske Elisy a Alexandra. Ok, láska na prvý pohľad, ale aj tak mohla autorka trošku viac popísať ich spoznávanie, zbližovanie. Prišlo mi to moc hrrr, a tým aj menej uveriteľné.
V deji sa objavuje aj, nazvime to "milostný trojuholník", hoci práve táto časť ma asi trošku sklamala. Predstavovala som si to inak. Kaina mi vlastne nakoniec bolo veľmi ľúto.
Príbeh to nebol zlý - romantika a láska naprieč storočiami s jemnou príchuťou fantasy. Príjemné avšak priemerné čítanie ;-)

"Ak je mojím hriechom to, že ťa milujem, tak nech zhorím v tom najkrutejšom pekle, nech ma zničia plamene, nech som naveky zatratený."

17.10.2023 3 z 5

Epocha Epocha Jewel E. Ann

"Neberte si nic z minulosti a nepůjčujte si nic z budoucnosti. Žijte přítomností. Jen to znamená skutečně žít.“

Tento príbeh je podľa mňa tak originálny! Ako som v prvom diely bola totálne na vážkach, pre ktorého sa rozhodnúť, Epocha ma jednoznačne nasmerovala a úplne uspokojila!
Musím mať ale výčitku ku každému jednému z hlavných hrdinov, lebo v určitom okamihu mi každý z nich liezol na nervy a jeho/jej rozhodnutia som absolútne nechápala. Posledná tretina knihy ale bola úplná bomba, a ja som hltala každé slovo.
Krásne epické romantické ukončenie knihy. Niekto našiel, čo v živote hľadal, a niekto to ešte len musí objaviť!
Napriek trošku ťažšiemu (nudnejšiemu) začiatku knihy, si ma tento príbeh na plnej čiare získal. A hoci bol pre mňa o kvapku slabší ako prvý diel, stále krásne 4,5 hviezdičky.
Sériu len a len odporúčam!
Teším sa na posledný kúsok do mozaiky, nech je všetko ako ma byť ;-)

"Přestože jsem byla holka, která nevěřila v osud ani ve hvězdy, po jednom polibku jsem věděla, že už nikdy nebudu chtít políbit nikoho jiného."

15.10.2023 5 z 5

Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

"Šťastný koniec sa dá dolapiť, ale je ťažké stále sa ho držať. Je ako sen, ktorý chce utiecť noci. Je to poklad s krídlami. Je to čosi divoké a neskrotné, čo treba ustavične naháňať, inak ti to určite utečie."

Ach, ja to taaak MILUJEM...
Existujú knihy, pri ktorých nechcete aby skončili, a pre mňa je táto kniha, táto séria a tento krásne zakliaty rozprávkový príbeh práve jednou z nich!
Evangeline a Jacks sa týmto definitívne radia k mojim top knižným párom! Ich príbeh je tak komplikovaný, zdanlivo nereálny a práve v tom tak krásny. Vo fantasy knihách je často ústrednou témou nejaký zloduch, hroziaca katastrofa a boj hlavných postáv proti nim.. tu? Zápletka sa možno javí na prvý pohľad jednoduchá - hľadanie svojho šťastného konca a osudovej lásky. Akokoľvek sa to však zdá jednoduché, nie je to absolútne tak! Práve naopak. Toľko komplikácií, samá kliatba z každej strany, toľké klamstvá a polopravdy... a ten koniec!!!
Tak moc som sa na knihu tešila, užívala som si každú stránku, až som je doslova zhltla a teraz mi neostáva iné, ako čakať na rozuzlenie tejto hádanky. Budem moc dúfať, že sa prekladu finálnej časti dočkám čím skôr! Už teraz viem, že k tomuto príbehu sa určite v budúcnosti vrátim!
Miliónkrát ODPORÚČAM ;-)

„Ráno na to môžeš zabudnúť. Môžeš ďalej predstierať, že ma nemáš rada, a ja budem predstierať, že mi je to jedno. Ale dnes v noci mi dovoľ predstierať, že si moja.“

13.10.2023 5 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

(SPOILER) „Jestli si myslíte, že něco víte, mýlíte se.“

Naozaj som zo záveru tejto kruto-krásnej série moc NADŠENÁ! A razom sa séria ocitá medzi mojimi top!!!
Záverečný diel ma dokonca dokázal aj prekvapiť, čo som vlastne asi ani nečakala (popravde sériu sprevádzala mierna predvídateľnosť). Ale fakt to vôbec, ale vôbec neuberá na jej kvalite.
Romantická linka v sérii bola taká "milá", ale čo mňa dostalo oveľa viac, bolo priateľstvo medzi Kivou a Caldonom - to bolo fakt dokonalé! Zároveň má veľmi prekvapila Cresta a jej účinkovanie v tejto časti (opäť milo!). Celá skupinka vytvorila úžasnú a nesmierne sympatickú partiu rôznorodých ľudí, a ja som si ich záverečné dobrodružstvo naozaj užila.
Kiva, ako hlavná hrdinka zostala veľmi uveriteľná, ľudská, žiadna super hrdinka. Len obyčajné dievča s "štipkou" mágie (ktorá na ňu osobne chúďatko ani nepôsobí), s ťažkou minulosťou a toľkými ranami na duši aj tele, že klobúk dole :(
Celú sériu hodnotím ako must read v žánri fantasy. Túto jazdu som si užila dokonale (asi aj vďaka čítaniu celej série za sebou bez prestávok).
Jedným slovom ODPORÚČAM!!!

„Jsi taková, jaká se rozhodneš být, Kivo. Dobrá, nebo zlá to záleží jen na tobě. Tvoje magie je nástroj. Ty ovládáš ji, nikoli naopak. Nemůže tě změnit v někoho, kým nechceš být. Tak to nefunguje.“

11.10.2023 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

(SPOILER) "Jsi světlem k jejich temnotě. Tvoje magie je ryzí, tvoje srdce je nezkažené."

Pecka... Pre mňa ešte lepšia ako prvá časť!
Síce hneď začnem kritikou, ale to bude asi jediná výčitka... Kiva... aká bola nedôverčivá, samostatná, vytrvalá, silná v prvej časti tak v tomto diely to bola jedna NAIVNÁ, nerozvážna dievčina. Jej postava u mňa trošičku klesla, ale verím, že si to v záverečnom diely opraví ;-)
Ale okrem toho... Dej mal všetko - predvídateľnosť už nebola taká okatá, boli tu intrigy (tých teda bolo!), dejové zvraty, prekvapenia, našiel sa vtip a aj romantické chvíle.
Veľmi som si obľúbila Caldona, a na druhej strane, Kivinu sestru Zulee by som utopila asi od prvej chvíle, kedy sa v deji objavila, takže ma vlastne až tak neprekvapila.
Po tomto úžasnom druhom diely a zvratoch udalostí sa teda vraciame "na začiatok", a ja som moc moc zvedavá, čo má autorka v zálohe na finále! (Ešte, že som sériu začala čítať až keď sú vonku všetky diely lebo ten koniec...)
Ak som dala predošlej časti 4,5 hviezdičky, tejto dávam 6 ;-)

„Nejlepší lidé mají příběhy. I když si často přejí, aby je neměli.“

09.10.2023 5 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

„Nikdy se neomlouvej, že někoho miluješ. I když to bolí. Hlavně když to bolí.“

Áno, od prvého dielu Ranhojičky som dostala presne, čo som očakávala! Niektoré časti sa čítali ťažko a bolo mi z nich smutno a zároveň doslova zle.
Kiva je veľmi sympatická hlavná hrdinka, plná vnútornej sily a odhodlania prežiť (10 rokov ide jednoducho sama za seba).
Autorka ponúkla veľmi pútavý príbeh - prostredie väznice/pracovný tábor, v ktorom je každý deň boj o prežitie.
Aj moja romantická duša je spokojná, lebo sa rysuje naozaj zaujímavá romantická linka ;-)
Výhradu mám k jemnej predvídateľnosti. Okrem toho musím priznať, že niektoré časti ma možno aj trošku nudili, a tiež mám radšej rozprávanie v ja-forme, lebo tým si vytváram a postavami bližší "vzťah". Napriek tomu som si čítanie vcelku užila. Určite patrí k tomu lepšiemu v tomto žánri. Hodnotím 4,5/5

„Jaký je tvůj verdikt, vězeňská ranhojičko? Zemřu už dnes?“
Kiva si všimla, že ji pozoruje, a přestala s prohlídkou. Přestože se jím nijak nekochala, jen kontrolovala jeho zdravotní stav, do tváří se jí vkradl ruměnec, jako by ji přistihl, jak na něj vrhá vilné pohledy. Zděšená svou neopodstatněnou reakcí rázně odpověděla: „Den ještě neskončil.“

07.10.2023 5 z 5

Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Nuž, zostáva mi len veriť, že táto jednohubka je jedným z prvých diel autorky...
Dej sa odohráva bez srandy v priebehu jedného týždňa! Na lásku až za hrob trošku málo, či? Keby nebola načrtnutá ich spoločná minulosť už od detstva, tak neviem na čom stavať... Okrem toho to nelogické konanie oboch hlavných hrdinov.. Uff!
Za mňa naozaj miere podpriemerná romantika z rýchlika, lebo presne tak to vyznelo. Nastúpila som do rozbehnutého vlaku a nestačila som sa čudovať a krútiť hlavou.
Autorku mám samozrejme stále veľmi rada, ale toto za mňa bohužiaľ nie :((

04.10.2023

Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Elise Kova si ma získala už sériou Mágia živlov (ktorej síce na SR vyšli, dúfam zatiaľ!, len 3 diely, takže stále verím v pokračovanie). V novej sérii autorka nadväzuje na tento svet a hrdinov (cisár Aldrik a cisárovna Vhalla).
Ústredná postava, mladá čarodejka Eira sa snaží vybojovať si svoje miesto vo svete a odpútať sa od chýb minulosti. V deji sa vyskytuje hneď niekoľko ďalších zaujímavých postáv a samozrejme, čo ma teší, vidím aj nejakú veľmi slow burn romantickú linku.
Príbeh ma naozaj bavil od prvej stránky. V hodnotení však musím ubrať 0,5 hviezdičky za predvídateľnosť deja. V čítaní mi to však nevadilo a knihu som si dokonale užila! Takže hodnotím ako lepšie 4,5 hviezdičky
Teším sa na pokračovanie ;-)

"Víš, nikdy jsem s tebou nechtěla mít nic společného,“ zašeptala.
„Já s tebou taky nikdy nechtěl mít nic společného,“ odpověděl tiše. „Ale teď jsme tady a já za tebe budu bojovat."

04.10.2023 5 z 5