May komentáře u knih
Plně souhlasím s alnahu. Kniha na mě působila depresivně a další knihy od autorky zkoušet nebudu ..... Bábovky mě zajímaly kvůli svojí popularitě, byla jsem zvědavá ... Úplně mě dostal konec knihy, čekala jsem .... , doufala jsem v něco jiného ...
Pozitivní na knize je, že je napsaná velmi čtivě, čte se snadno a rychle
Pro mě, je tu na ohodnocení této knihy málo hvězdiček! !!
Moje již třetí přečtená autorova kniha. Netřeba zdůrazňovat, že jsem naprosto mimo věkovou kategorii, které jsou knihy určeny, ale omlouvám to tím, že je bude číst i moje desetiletá skoroneteř. I přes svůj nepřiměřený věk zbožňuju knihy D.W, jsou vtipné, nádherně ilustrované, jemně a nenásilně poučné a svým fantasy způsobem i realistické. Příběhy nesou nikdy jednoznačně pohádkové, kde dobro vyhraje a zlo je beze ztrát poraženo ... Rozhodně to nebyla poslední kniha od D.W., kterou jsem četla :)
Podle mého názoru nejlepší z celé série. Mně se líbili všechny díly, i když jsem je nečetla ve správném pořadí, protože jsem netušila, že existuje první díl. U knihy jsem se hodně smála a ještě víc přemýšlela.... Napadá mě jen ...děkuji!
Tuto knihu pro výzvu 2020 mi vybrala na moji žádost skoroségra nebo-li drahá přítelkyně v jedné osobě. Nechtěla jsem si do tématu - kniha vystihující vaši osobnost vybírat sama a moc mě potěšilo, že naše názory na moje já se zcela shodují :)
Po literární stránce by asi v knize odborníci našli nedostatky, ale pro nás, kdo mají doma vlastní plyšáčky nebo-li heboučké tlapky je kniha jako hovor s psychiatrem, který vám vysvětlí, ne nebojte se ..... Vážně nebojte, nejste v tom sama, takových jako jste vy je spousta :) Takže za mě moc děkuji autorce a jí i všem hebkým tlapkám světa VŠE NEJ!
Miluju anglický humor a knihy P.G. Wodehouse asi nejvíc :) Citát z knihy mluví sám za sebe:
"Všechno, co je v životě příjemné a pěkné, jak jednou prohlásil kdosi moudrý, je nemorální nebo nelegální nebo se po tom tloustne."
Bohužel patřím k těm, kdož ani v dnešní době neumí anglicky :-( Takže moje jediná výhrada ke knize je, že chybí překlady anglických vět ... Není jich v knize příliš, ale přesto mě to mrzelo. Vysvětlení UHO v knize je a osobně si myslím, že ani my, co jsme nikdy na žádném školním obědě nebyli, ho nepotřebujeme, ale překlad by bodnul ... Přesto dávám knize plný počet hvězdiček, protože neznalost angličtiny je zcela a jen můj osobní problém a nedostatek. Kniha je vtipná, zajímavá, místy dojemná a celkově báječná :-) , rozhodně stojí za přečtení! :-)
Koupila jsem P.S. jen kvůli letošní čtenářské výzvě .... A pro mě je tato kniha opravdová výzva ... Krásné ilustrace nebo tedy podle mě krásné a .... Nebýt toho, že knihu potřebuji do výzvy, zřejmě bych po třetím fejetonu odložila :-( Na druhou stranu chápu, čím někoho může přitahovat, některé kousky jsou vtipné, některé dojemné, ale většina ....
Mám velmi ráda historické knihy a knihy o životech známých osob z dob minulých .... Není to tedy první podobná kniha, která zavítala do mé knihovny :-) Rozhodně je to ale jedna z nejlepších a nejlépe napsaných knih co jsem na podobné téma četla ... A je možná jediná, možná jedna z mála u níž nemám pocit, že jsem hloupá, že nevím ... a nevím .... a nebo nevím .... Vyprávění plyne příjemně a nemusíte tápat, kde to je, kdo to je, jak to, že to nevím a pod.... (ale možná je to jen můj osobní problém u jiných podobných knih).
Kniha mi právě přišla ..... Neodolala jsem, otevřela a přečetla první povídku - "Poprask v sýrové uličce". Ano potřebuju si odpočinout .... a ano přesně takováto kniha mi k tomu pomůže a ani mně u toho odpočívání nebude chybět zmzlina :-) Díky pane Fulghume!
U posledních kapitol jsem spotřebovala balíček kapesníků, ale skutečně jsem si po přečtení řekla, já jsem tak ráda, že tě mám ..... (myslím samozřejmě manžela, se všemi jeho vadami a jeho schopností tolerovat ty moje :-)
Nedávno jsem zjistila, že paní Maria Edgeworthová byla oblíbenou autorkou mojí milované Jane Austen, takže jsem neměla jinou možnost než alespoň jednu knihu od M.E. přečíst :) Pro mě poněkud těžkopádnější čtení než od J.A. a i méně nadčasové.
Knihu jsem koupila proto, že mám moc ráda obrazy Františka PONa a zbožňuju kočky. Nemohu knihu doporučit těm, kdo chtějí informace o kočkách a jejich chovu, o takový typ knihy se nejedná. Kniha vypráví o kočkách, o tom jak ovládly život paní Jitce a panu Oldřichovi, trošku o malování a trošku o životě. Jako bonus jsem brala, že jsem se dozvěděla "kdo" je, nebo-li jak vznikl František PON a druhou bonusovkou jsou v knize nádherné obrazy Františka PONa :)
Ano, opětovně pohádka pro velké a větší holky, NO A CO? :) Knížka se čte přesně tak lehce, jak se podle mého pohádky číst mají. A nezkoušela jsem a nechystám se zkoušet, ale skutečně mi přijde báječná myšlenka ze strany 114. :
"Víte, jestli chce mít žena spokojený partnerský život s manželem, má si najít milence. A jestli chce mít spokojený partnerský život s manželem a spokojený partnerský život i s milencem, má si najít ještě jednoho milence."
Jako ročník 1977 jsem úplně mimo cílenou skupinu čtenářů :) Ale po přečtení knihy Prostě na mě zapomněli, jsem začala být zvědavá na další knihy Jiřího Holuba a pohádky čtu ráda ... Pravda čekala jsem úplně jinou knihu, ale možná i proto jsem byla skutečně překvapená, jak skvělým a humorným způsobem autor vysvětluje dětem tak obtížná témata. Včera jsem začala číst Vzpouru strašidel a taky můžu vřele doporučit, "Mstivá Soňa a Zádušní mše" už na mě čekají v knihovně :)
Ještě nikdy jsem neodolala novému zpracování Krásky a zvíře :-) a tak jsem si musela pořídit i to nejnovější .... Možná to tak má i někdo další, ale já prostě tomuto příběhu v žádné podobě neodolám :-) Film je podle mého velmi povedený a jak tady již uvedla Kiisaki kniha je sice jednoduchá, ale velmi krásná, něžná a milá a ukazuje příběh stejný jako film a přece maličko jiný ....
Pro mě osobně překvapivě dobře napsaná kniha, čte se snadno..... Tedy snadno v literárním slova smyslu ve smyslu obsahovém .... ano přiznávám, brečela jsem u ní... Jistě i muži dokáží s Waris soucítit, ale především my ženy, se alespoň maličko dokážeme do její situace vcítit..., protože skutečně si představit co prožila je v pohodlí a teple obývacího pokoje, obskládaná polštářky na pohovce .... to je nemožné...
Výborně napsaná kniha o obdivuhodné ženě!
Velmi zajímavé čtení, jen mi trošku chyběli podrobnosti a vysvětlení některých věcí.... Každopádně představa, že hasiči ohně zakládají, vlastnictví knih je trestným činem a knihy jsou páleny mě děsí. Určitě doporučuji k přečtení skvěle napsáno!
Za mě rozhodně nej kniha z celé série. Osobně do série počítám i sérii Rokesby, která patří i nepatří k Bridgerton sérii, asi záleží na osobním názoru, přičemž svůj nikomu nevnucuji.... Sérii jsem četla poprvé tak jak se má, od Vévoda a já atd...., díl po dílu. Nyní čtu opětovně Čekanku a ano na opětovné čtení mě nalákalo uvedení seriálu, ale není to tak jak to vypadá, uvedení seriálového zpracování knihy Vikomt, který mě miloval, mě k opětovnému čtení nenalákalo. A to rozhodně nemůžu říct, že by se mi první dvě filmové série líbili o tolik méně než nyní uváděná série třetí. Od první knihy Vévoda a já mám z celé série nejraději postavu Penelope a jako jedinou knihu čtu Čekanku znovu a obávám se, že v budoucnu se to bude opakovat :)
Jako dítě jsem taky mývala noční můry.... a možná i proto jsem si tuto sérii koupila. A zcela jistě si přečtu i další díly. Při čtení jsem přemýšlela nad tím, že poslední dobou mám pocit, že v noční můře žiju dnem i nocí a i když se štípnu kolikrát denně chci, ne a ne se probudit :(