MCGinger komentáře u knih
Nejsem evidentně cílovka. Doporučuju raději fanouškům matematiky a filosofie, než fanouškům komiksů.
Silné ...prostě silné.
Škoda, že kniha nebyla přeložena do češtiny. Ne že by mi slovenština vadila, ale pro mnohé to může být důvod, proč knížku nečíst.
Přetrpěl jsem to...chápu smysl a význam knihy, ale ten jazyk a konstrukce kapitol mi dávaly zabrat. Co se mi v Rozmarném létu asi i vzhledem k tématu líbilo, tak tady už neplatí a je to pro mě jen komplikace navíc.
No...asi jsem to úplně nepochopil. A kresba se mi taky moc nelíbila, ale některé větší panely a scéna s bitkou byly povedené.
Pro mě tedy výrazně slabší než Mrtví prezidenti, kteří mě nadchli. Příběh Lovce duší mě moc nezaujal, hlášky to zachraňovaly. Čteno v originále, takže překlad nehodnotím.
K těmto stripům jsem se dostal náhodou a ze začátku jsem na ně podobně jako na další "intelektuálský humor" hleděl dost nechápavě. Ale ke konci už jsem si našel svoje a dokázal se i dobře zasmát. Hodně se mi líbili grafiky na předělových dvoustránkách.
Dlouhý předlouhý epos, který si prostě jen tak nevezmete do MHD, takže mi trvalo bez přehánění s přestávkami půl roku, než jsem ho dočetl. Ale rozhodně to stálo za to.
Ani nevím, jak hodnotit. Za sebe jsem tam příliš nenašel ony vychvalované rady pro reálný život, spíš jen občas. Pravdou je, že jsem si aspoň uvědomoval chyby, které napáchali scénáristé v poslední řadě Hry o trůny, kde válečnické umění dostávalo velmi na frak. :D
Hodně dobrý...motanice přes časové dimenze s rozřešením, které jsem nečekal. Vizuálně výborné, jednoduché zářivě barevné. Edit: po přečtení komentáře pode mnou: ano, připomnělo mi to Burnsovo Naposled, ale pár o procent hodnocení Patience ztrácí.
Budu se opakovat: jako u prvního dílu má kniha opravdu krásný vizuál, ale poněkud slabší příběh. Konečné rozuzlení mi přišlo opravdu docela nesmyslné. A nejkrásnějším obrázkem pro mě byla jednoznačně obálka ve stylu Dia de los Muertos.
Komiks, který jsem si i přes dobré hodnocení zde nechtěl koupit, protože jsem si myslel, že bude příliš dětský, až jsem ho nakonec dostal darem...
No a jak se to vezme. Dítě by si ho určitě mohlo přečíst, líbil by se mu příběh o věčné lásce, obrázky kreslené "lehkou rukou", občas by se zasmálo zjevnému fóru, ale unikl by mu plný význam narážek na některá "dospělácká" témata či problémy moderní doby. (Za mě byla třeba výborná scéna s nejlepším přítelem psa – člověkem a prasátka na nádraží.)
I když vezmu v potaz neuzavřený konec dávám 5*, doporučuji a přes to, že už uplynulo od vydání několik let, tak věřím, že pomrknutí směrem k pokračování nebylo úplně plané. :)
Zajímavá oddechová knížka plná vojenské hantýrky. Pro nadšence do létání a fantasty, kteří rádi přemítají "co by, kdyby" doporučuju. Chce to ale přenést se přes poněkud nedotaženou základní myšlenku oné katastrofy, hlavně za ni -1,5*.
Za mě strhující konec série. Nejtlustější a asi nejlépe vyprávěný díl plný akce. Jediná slabší stránka (pro někoho) by mohl být dlouhý popis bitvy.
Po delší době jsem se dostal ke gamebooku, tentokrát jsem dostal tento zajímavý komiksový od přítelkyně a společně jsme se na něj vrhli. Ani na druhý pokus se nám nepodařilo dojít k tomu nejlepšímu z možných konců, ale příběh i tak stál za to a někdy to asi zkusíme ještě potřetí. :) Námět a kresba uchází, líbí se mi, že obrázky jsou vždy pouze v odstínech jedné barvy.
Oproti Křestu ohněm výrazně lepší díl, napínavější, lépe se proplétají dějové a časové linie.
Jednička mě nadchla...no a dvojka to překonala. Fakt, pokud se vám Apokalyptická suita líbila, tak neváhejte.
Koupil jsem si toto číslo kvůli komiksu Lenky Šimečkové, ten mě nezklamal. Zbytek komiksů různých námětů i kvality.