Meda77 komentáře u knih
Ostatní 2 příběhy jsou takové víceméně doprovodné, ale naši tři mužíci to jasně táhnou.
Jedna z nejznámějších od velikána naší minulosti. V budoucí ani současné tvorbě už nemá konkurenci.
Opět povinnost od Erbena pro celý národ.
Pro někoho zřejmě malinko slabší díl série, ale zapadnout sem musí. Autor musí popsat i druhou stranu hlídky. Přečíst se to dá, Sergej píše konstantně dobře. Je to jako v Hobitovi, někdy s pytlíky bojujete a někdy se s nimi jen tak potulujete [převážně muži].
No tak za 5 hvězd by to degradovalo jiná a lepší díla od autorů akčních thrillerů, jako třeba Morrell nebo Forsyth. Souhlas s ostatními, že je to psáno na tvrdo a maličko syrově, ale ne zas tak moc. Sešmrdlat hubu řetězem není zas takové brutus. Připadalo mi to místy trochu naivní, psáno průměrně. Absence konce může některé čtenáře frustrovat. Konec je dost odfláklý, nemusí vždy končit happyendem, ale sdělit, že hlavní postava asi někam jela je trošku mimo mísu.
Lukjaněnko je pro mě srdcovka, takže těžko být objektivní, takže asi takhle : Při čtení nemáte pojem o čase, běží to jak natřená fretka medem, autor odvíjí výborné dialogy postav, které nejsou zbytečně přepálené jak v amerických filmech. Kniha jde pěkně po příběhu, bez zbytečných sáhodlouhých popisování interiérů a okolí. Sérii je lepší číst popořadě, všechny díly jsou super. Doporučuji.
Průměrná pohádečka z 50tych let. Vážně pro pamětníky.
Velmi solidní thillerr. Morrell má sice několik o něco lepších kousků, ale není to rozhodně průměrná tuctovka. Příběh, postavy i děj je v pohodě, autor to sepsat umí, takže standardní 4starsy určitě.
U této knihy mi nějak nezapadl Morrellův styl. Takový jiný Morrell. Moc mě to nechytlo, ačkoli slohově psáno podobně jako předchozí tvorba. Musím dát 3starsy.
Opět průměrná dvojpovídka. Lehce zapomenuto po dvou týdnech. Sáhněte po ověřené klasice od autora.
Pirátské dobrodružství dvou hošíků je psáno zcela pro nejmenší čtenáře, knížka ničím nevyniká a řadí se do standardní KOD edice.
Trošku slabší na autorovu nastavenou laťku, trošku více filozofie, ale jinak typická tvorba na kterou jsou fandové zvyklí. Číst se určitě dá a zabaví na pohodu.
Zcela průměrná záležitost, není to špatné, ale ničím vám to spoďáry nenaplní, to filmové zpracování už by na textilu nějakou tu mapku udělalo. Takže průměr 3starsy.
Další z řady Juddových wrsternů. Zachovává si nastavenou laťku jak pro autora tak pro knihu. Průměrné 3 starsy.
Standardní westernovka. Judd psát umí a to zejména westerny, takže se drží toho co mu jde. Dobrá volba pro autora. Mírně lepší 3starsy.
Další sešitovka s westernovou tématikou. Příběh trochu detektivní, trochu kovbojský. Psáno čtivou formou, takže docela slušné čtení.
Opět jedna ze sešitových, westernových stříleček.Příběhy poutavé a dobře napsané, takže pro milovníky létajícího olova na pohodu. Standardní průměr.
Běžná záležitost z divokého západu, psána na počátku 30tých let. Slabší průměr. Vcelku ohraný děj.
Přátelé scifi klasiky budou trošku zklamání, přestože Herbert umí na téma zaválet tak tady parníválec nenajdete. Kniha pojednává spíše o detektivním scifi z prvky pátrání a vyšetřování, než o atmosféře na jakou jsme zvyklí z Duny. Ačkoliv kniha vybočuje z Herbertovy tvorby, rozhodně není špatná, je prostě jiná, ale proč ne. Mírně nadsazené 4.