mejsatvar mejsatvar komentáře u knih

Dědictví Dědictví Eva Tvrdá

Příběhy v knize jsou neuveřitelně silné. Možná je to protože patřím mezi potomky lidí z prajzké a poznávala jsem v tom svou babičku a její rodinu, pradědu bojujícího za wermacht,pobožné Kravaře a pro mě dnes už nesrozumitelné nářečí. S věkem se člověk začne zajímat o své kořeny a chce vědět kam patří. Docela jsem si poplakala.

30.05.2011 5 z 5

Kronika konce světa Kronika konce světa Shigor Birdman (p)

Kniha byla čtivá a hlavně přitažlivá pro svůj český původ avšak musím říct že postapokaliptický svět už byl zpracován i líp. Příjde mi, že autor se nechal inspirovat Kulhánkovou Cestou krve, která je podstatně štavnatější a líp napsaná. Každopádně pro milovníky scifi knih o konci světa je tam pár nových nápadů- i když nechápu proč jsou vždycky hlavní hrozbou oživlé mrtvoly "zombice" co prahnou po čestvém mase. Děj se odehrává v Brně a okolí, i když čecháčskej sloh a cool přezdívky jako Peggy, Džou nebo Tryskáč..mi do toho moc neseděly..

25.07.2011 4 z 5

Malevil Malevil Robert Merle

Vyborna kniha.Postapokalypticky pohled na realnou situaci. Verohodne a velmi ctive.

09.02.2011 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Clovek po precteni tehle knihy je hned rad, ze se narodil tolik let po valce. U nas v CR je Remarque povinna cetba, coz je naprosto vporadku. Spis me udivuje, jako cesku zijici v Nemecku, ze jmeno Remarque tady nikdo nezna. Smutne..

25.11.2013 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Umírající aristokratka která má tolik peněz, že si své poslední dny může žít jako prase v žitě a automobilový závodník, který ji miluje za její dlouhosáhlé duchaplné projevy. Moc omáčky a hlubokých myšlenek. Nedokázala jsem se vžít do hlavních postav. Sic jsem to přelouskala za jeden den,ale jen protože jsem čekala na postelovou scénu.....Konec mě nijak nepřekvapil.Ani svatba.. ani sex.

31.05.2011 2 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Kde kdo doporucuje, na zebriccich je mezi prvnima..nechapu proc.Je to prvoplanove,jak chudy hoch ke stesti prisel,tezka je cesta zivota,cista laska a podobne nesmysly.Nic me tam nemohlo prekvapit..no..aspon ze to neni dlouhe.Nevim,na takove knihy,jogu a makrobiotickou stravu sem asi jeste mlada.

16.02.2011

Víc než člověk Víc než člověk Theodore Sturgeon

Jedna z nejzajimavejsich scifi knih co jsem cetla. Zpocatku trochu trvalo nez jsem se do deje dostala,ale o to ctivejsi to ke konci bylo.

09.02.2011 5 z 5

Muži pod ochranou Muži pod ochranou Robert Merle

dobre cteni, i kdyz mi prijde situace nerealna..beru v potaz, ze kdyz byla kniha napsana, zenska emancipace byla velmi aktualni a obavana..

09.02.2011 4 z 5