Merlinit Merlinit komentáře u knih

Dracula, má láska Dracula, má láska Syrie James

Kniha rozhodně předčila očekávání: namísto plytkého a laciného nesmyslu jsem si užila poctivou historickou romanci. (K příjemnému překvapení by mi v tomto případě zcela postačil fakt, že kniha není úplně pitomá.)

22.02.2015 4 z 5

Pro mou smrt Pro mou smrt Quintin Jardine

Nic víc, než obstojné: hlavní hrdina tak trochu arogantní pozér, vřelým citem jsem nezahořela ani k vedlejším postavám. Samotný příběh ale vůbec není špatný a dělá z knihy venkoncem slušné čtení

17.02.2015 3 z 5

Garfield je výlupek Garfield je výlupek Jim Davis

Garfield na Hrad!!!!

13.02.2015 5 z 5

Škola milostných chutí Škola milostných chutí Erica Bauermeister

Knížka milá, jako pohlazení. Příběh pomalu, příjemně plyne a cestou obrušuje ostny a léčí hluboké rány postav i čtenářovy. Krásné odpočinkové čtení.

13.02.2015 4 z 5

Slepé oko Slepé oko Stuart MacBride

Skvělé! Detektiva Steelovou miluji čím dál tím víc, s Lazarem nelze než souznít v harmonickém akordu, oběti upřímně lituji a s uspokojením konstatuji, že Aberdeen je i nadále bezútěšná díra ať už zalita slunečním svitem, uprostřed podzimních plískanic, či zasypána závějemi sněhu - to místo mne začíná zajímat!

11.02.2015 5 z 5

Třikrát ve slepé uličce Třikrát ve slepé uličce James Hadley Chase (p)

Třikrát výborný detektivní román se společenským podtextem, druhý z příběhů dokonce s antihrdinou. Čtivé, svižné, inteligentní, má to spád - dobré příběhy se slušně vystavěným dějem, jednoduché, přímočaré, s výborně vykreslenou atmosférou - na čtenáře přímo dýchne Amerika šedesátých let minulého století.

06.02.2015 4 z 5

Seznam přání Seznam přání Eoin Colfer

Pěkné, vtipné, šmrncovní. Jen se opět rozcházím s vydavatelem v názoru na doporučený věk čtenářů, dvanáct let mi připadá opravdu trochu brzy.

19.01.2015 4 z 5

Třikrát Adam Dalgliesh Třikrát Adam Dalgliesh P. D. James (p)

Tři vynikající detektivky s Adamem Dalglieshem, brilantní konverzačky, jimiž prosakuje břitký humor.

17.01.2015 5 z 5

Hřích Hřích Josephine Hart

Nezpracovaná závist a nenávist stravuje a toho, kdo jí trpí, dokáže připravit o všechno.

09.01.2015 2 z 5

Africké lásky, africká manželství Africké lásky, africká manželství Věra Šťovíčková Heroldová

Velmi zajímavá kniha. Informace o podřízenosti afrických žen manželovi se ne vždy zakládá na pravdě.

05.01.2015 4 z 5

Garfield u koryta Garfield u koryta Jim Davis

Brilantní součást mé sbírky.

26.12.2014 5 z 5

Garfield - zatmění Slunce Garfield - zatmění Slunce Jim Davis

Geniální, jako vždy.

26.12.2014 5 z 5

Jak na holky Jak na holky Alec Greven

Autor tak nějak neměl co říci.

25.12.2014 2 z 5

Pověsti, které našeptal hrad Bezděz svému kastelánovi Pověsti, které našeptal hrad Bezděz svému kastelánovi Jan Jurička

Oblastní pověsti sbírám, takže tahle útlá knížka také nemůže chybět.

25.12.2014 3 z 5

Advokát Advokát Václav Láska

Slušné téma, kniha se dobře čte. Vyjadřovací schopnosti autora bohužel pokulhávají, stejně jako znalost současného práva. Čili závěrečné hodnocení: dalo se, k návratu ke knize však není důvod.

25.12.2014 3 z 5

Svět podle Berta Svět podle Berta Sören Olsson

Vtipné, svižné, čtivé. Fajn kniha.

22.12.2014 4 z 5

Zlatý časy Zlatý časy Petr Hudský

Žádná velká literatura, ale četlo se to samo a holkám jsem rozhodně fandila.

21.12.2014 3 z 5

Pomsta Pomsta Sharon Osbourne

Příběh předvídatelný, ale nakonec proč ne a připouštím, že se kniha rychle a snadno čte. Tím ovšem končí výčet kladů. Mizerný jazyk (netuším nakolik se na knize podepsal překlad a kolik je nutno přičíst autorce) a už vůbec mi nejde na rozum, proč tolik prvoplánově vulgárních výrazů. Ačkoli vezmeme-li v úvahu, že se drtivá většina postav chová jako arogantní sebestřední pubescenti, asi by mne výrazové prostředky neměly překvapit.

13.12.2014 2 z 5

Paradýzo Paradýzo Richard Popel

Zvláštní kniha, inteligentní, dobře se čte. Spousta filozofie, mystifikace a snů, vše z textu nenuceně vyplývá, či je vyřčeno jaksi mimoděk. I přesto, že v knize nenaleznete přímou řeč, je příběh zábavný a objevný od začátku až do konce.

13.12.2014 4 z 5

Elvíra Elvíra Dagmar Kludská

Nevěrohodné postavy, jejich příběhy až křečovitě překombinované, jednání postav chybí logika a používají výrazivo, které lze najít snad jen ve slovníku (nikoli prosím archaické, jen kostrbaté a hloupé), nevyrovnané tempo. Kniha mne štvala tolik, že jsem ji s nebývalou ochotou dočetla a zahodila. Doslova.

30.11.2014 1 z 5