Merlinit komentáře u knih
Kniha rozhodně předčila očekávání: namísto plytkého a laciného nesmyslu jsem si užila poctivou historickou romanci. (K příjemnému překvapení by mi v tomto případě zcela postačil fakt, že kniha není úplně pitomá.)
Nic víc, než obstojné: hlavní hrdina tak trochu arogantní pozér, vřelým citem jsem nezahořela ani k vedlejším postavám. Samotný příběh ale vůbec není špatný a dělá z knihy venkoncem slušné čtení
Knížka milá, jako pohlazení. Příběh pomalu, příjemně plyne a cestou obrušuje ostny a léčí hluboké rány postav i čtenářovy. Krásné odpočinkové čtení.
Skvělé! Detektiva Steelovou miluji čím dál tím víc, s Lazarem nelze než souznít v harmonickém akordu, oběti upřímně lituji a s uspokojením konstatuji, že Aberdeen je i nadále bezútěšná díra ať už zalita slunečním svitem, uprostřed podzimních plískanic, či zasypána závějemi sněhu - to místo mne začíná zajímat!
Třikrát výborný detektivní román se společenským podtextem, druhý z příběhů dokonce s antihrdinou. Čtivé, svižné, inteligentní, má to spád - dobré příběhy se slušně vystavěným dějem, jednoduché, přímočaré, s výborně vykreslenou atmosférou - na čtenáře přímo dýchne Amerika šedesátých let minulého století.
Pěkné, vtipné, šmrncovní. Jen se opět rozcházím s vydavatelem v názoru na doporučený věk čtenářů, dvanáct let mi připadá opravdu trochu brzy.
Tři vynikající detektivky s Adamem Dalglieshem, brilantní konverzačky, jimiž prosakuje břitký humor.
Nezpracovaná závist a nenávist stravuje a toho, kdo jí trpí, dokáže připravit o všechno.
Velmi zajímavá kniha. Informace o podřízenosti afrických žen manželovi se ne vždy zakládá na pravdě.
Oblastní pověsti sbírám, takže tahle útlá knížka také nemůže chybět.
Slušné téma, kniha se dobře čte. Vyjadřovací schopnosti autora bohužel pokulhávají, stejně jako znalost současného práva. Čili závěrečné hodnocení: dalo se, k návratu ke knize však není důvod.
Žádná velká literatura, ale četlo se to samo a holkám jsem rozhodně fandila.
Příběh předvídatelný, ale nakonec proč ne a připouštím, že se kniha rychle a snadno čte. Tím ovšem končí výčet kladů. Mizerný jazyk (netuším nakolik se na knize podepsal překlad a kolik je nutno přičíst autorce) a už vůbec mi nejde na rozum, proč tolik prvoplánově vulgárních výrazů. Ačkoli vezmeme-li v úvahu, že se drtivá většina postav chová jako arogantní sebestřední pubescenti, asi by mne výrazové prostředky neměly překvapit.
Zvláštní kniha, inteligentní, dobře se čte. Spousta filozofie, mystifikace a snů, vše z textu nenuceně vyplývá, či je vyřčeno jaksi mimoděk. I přesto, že v knize nenaleznete přímou řeč, je příběh zábavný a objevný od začátku až do konce.
Nevěrohodné postavy, jejich příběhy až křečovitě překombinované, jednání postav chybí logika a používají výrazivo, které lze najít snad jen ve slovníku (nikoli prosím archaické, jen kostrbaté a hloupé), nevyrovnané tempo. Kniha mne štvala tolik, že jsem ji s nebývalou ochotou dočetla a zahodila. Doslova.