mich_krat mich_krat komentáře u knih

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Taková jednoduchá oddechovka na dva večery, ale její čtení mě velmi bavilo. Skvěle napsáno, postavy jsem si oblíbila ihned a příběh, až na pár klasických klišé, krásně plynul a bavil. A i když nemám žádné předsudky vůči našim autorům, zde jsem byla velmi překvapena, že se nejedná o zahraniční autorku. Vzhled, charakter i chod prostředí popsala velmi důvěryhodně. Knihu jsme četla již po druhé, po pár letech, a i nyní mi sedla se vším všudy.

20.01.2022 5 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

Kniha byla čtivá, myšlenka příběhu zajímavá, ale co mi děj zprotivilo, byly hlavní postavy. Chování Nathana vůči Candy, ač měl své důvody, bylo prostě přes čáru, a situace s Cecil mi přišla dost nepochopitelná. Už od začátku bylo jasné, jak kniha skončí, i když hlavní hrdinka asi musela být dost slepá po tom všem. I její malá aférka v průběhu mi přišla pomalu milejší, než její vztah s ním po většinu knihy.

20.01.2022 2 z 5

Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Příběh mě velmi nalákal, bohužel knihu jsem nakonec dočetla pouze z donucení. Na chování a myšlení hlavní hrdinky jsem si nedokázala zvyknout, chvílemi mi i vadilo. Příběh byl zbytečně zdlouhavý, což původně zajímavému námětu uškodilo a kniha na mě proto působila nudně.

20.01.2022 1 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Knihu jsem si zamilovala, už nyní ji mám přečtenou vícekrát. Na styl psaní si rychle zvyknete, a od knihy se už neodtrhnete. Každý díl mi trval jediný den, Čtyřka pár hodin. Autorce se podařilo vytvořit věrohodnou a zajímavou společnost. Nechybí akce, napětí, ani ta romantika. Málokdy se mi líbí filmové zpracování, ale Divergence se povedla, a Thea Jamese v roli Čtyřky by těžko někdo nahradil lépe.

07.01.2016 5 z 5

Pád andělů Pád andělů Susan Ee

Knihu jsem původně začala číst jen z důvodu, že téma padlých andělů po Zavrženým momentálně v mém booklistu vede. Ovšem takhle čtivý, zábavný a akční příběh jsem nečekala. Autorka tematiku pojala velmi originálně, postavy vykreslila tak dobře, že jsem si je oblíbila velmi brzy a celý příběh působil věrohodně.

03.01.2016 5 z 5

Svět poté Svět poté Susan Ee

Stejně jako první díl, i tento jsem přečetla jedním dechem. Kniha je čtivá, hlavní hrdinka sympatická, no a Raff.. jeho postavu si jednoduše nelze nezamilovat. Do knihy jsem se opravdu začetla, hodně akce, hodně vtipných komentářů a kapička té romantiky. Krásně propojeno do jednoho dechberoucího příběhu. Stále mě mrzí, že se třetí díl v ČR nikdy nevydal, konec příběhu Penryn a Raffa prostě potřebuji znát.

02.01.2016 5 z 5