MichaelPetr komentáře u knih
Mnohem lepší než jsem čekal. Hodně temný příběh. Moc si o něm nečtěte předem. :-)
Hodnocení beru za oba díly Vzdoru osudu. Protože to klidně mohl být jeden díl. Je to strašně natáhlé, na začátku druhé knihy jsou dvě kapitoly, které jsou úplně zbytečné a navíc opravdu hnusně nakreslené. Konec je dost utrpení, protože je dost očividný, ale stejně se odvíjí přes celou poslední kapitolu i když obsahově by se vešel tak na dvě strany.
Obecně hlavní čtyři knihy této série se mohli vejít do dvou a mají hodně střídavou kvalitu. Skvělé nápady a momenty střídá totální vata. Většina samostatných knih z této série je výrazně lepší. (Doktor Andromeda, Sherlock Frankenstein, Plukovník Bizár ....)
Knihu zatím čtu, takže k obsahu se ještě vyjadřovat nebudu.
Každopádně mě trochu mrzí, jak někteří hypují kvality zpracování knih od Mighty Boys. Už je to několikátá kniha od nich, kterou mám a tisk fakt není dobrej. Je tam šíleně přepálený kontrast, takže je vše mnohem tmavší, než jak se to zdá třeba z náhledů na webu. Tmavší scény jsou pak vyloženě nepříjemné na koukání. Nevím kdo chystá data/schvaluje tisk, ale měl by se nad sebou trochu zamyslet. Náhledy na webu, ale třeba i zahraniční verze jsou o několik stupňů světlejší. Ten stejný problém mám u knih Kletba a Osm Miliard Přání.