MichalHoráček MichalHoráček komentáře u knih

Žiješ jenom dvakrát Žiješ jenom dvakrát Dominik Dán

Asi se budu opakovat. Ale DD je skutečně nejlepší slovenský spisovatel detektivek a vždy se těším na jeho další kniho z Našeho Města. Doufám, že jich bude ještě dosti.

10.09.2018 5 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Je vidět, že se spisovatel zlepšuje. Druhý díl mi přišel napínavější a čtivější. Jen škoda toho závěru.... Dost se podobá Hadrovému panáku. Sem zvědav na případné pokračování.

05.08.2018 5 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Příjemně napínavá detektivka. Navíc se jedná o prvotinu od autora, tudíž předpokládám, že další budou ještě lepší. A hned se pouštím do čtení Loutkáře.

23.07.2018 5 z 5

Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Další příjemný příběh s Kathryn. Že ten kluk nebude vrah jsem tušil již od začátku, ale skutečného vraha jsem až do odhalení vůbec netipoval!
Těším se na další díl, do kterého jsem se hned začetl.

12.07.2018 5 z 5

Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

První povídka "Momentka" mi celkem připomínala "Slunečního psa" od Kinga. Je vidět, že jsou příbuzní ;-)

Druhá povídka "Nabito" chvílemi jsme se v ní ztrácel, mohla být kratší, ale závěr velmi zajímavý. Žádný HappyEnd nečekejte....

Třetí povídka "V nebi" tak ta mě nebavila vůbec...

A poslední povídka "Déšť" pěkně svižná a trochu apokalyptická.

11.07.2018 4 z 5

Vykoupení Vykoupení Martin Goffa

Další skvělá kniha od Martina Goffy. Trochu jiná než předchozí díly, ale přesto i dobře čtivá a poutavá celou dobu. Sem zvědav, kam se Miko bude dál vyvíjet a už teĎ se těším na další díly (doufám, že budou ;-) )

22.06.2018 5 z 5

Doctor Who: Pirátská planeta Doctor Who: Pirátská planeta Douglas Adams

Opět dokonalá knížka o Doctorovi ;-) Plynulý děj kde má dost prostoru jak Doctor ´, tak Romana a dokonce i K-9. Uvítal bych i jejich další společné hledání dalších Klíčů k času.

02.06.2018 5 z 5

Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Čtyři po půlnoci II. - Policajt z knihovny / Sluneční pes Stephen King

Opět mě Pan King nezklamal! Obě novely se mi líbily. Policajt z knihovny trochu delší začátek, ale pak se rozjel pěkně a bavil mě až do konce. A Sluneční pes, napínavej po celou dobu ;-)
Za mne doporučuji!

10.05.2018 5 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Pěkná detektivka, se zajímavými vedlejšími motivy všech "pachatelů" zlosyni jsou i postavy, do kterých bych to nejdřív ani moc neřekl. I když své činy obhajují, že vlastně činí dobro.
Těším se na další díly s Kathryn Danceovou ;-)

08.05.2018 4 z 5

Čtyři po půlnoci I - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Čtyři po půlnoci I - Časožrouti / Skryté okno do skryté zahrady Stephen King

Obě povídky jsem již kdysi viděl, ale knížka je knížka ;-) Mě se víc líbila ta druhá (Skryté okno do skryté zahrady) Krásně tajemná, až i reálná...

09.03.2018 4 z 5

Colorado Kid Colorado Kid Stephen King

Docela zajímavá delší detektivní povídka, která vlastně nemá konec s rozuzlením případu.

30.01.2018 3 z 5

Podsvětí Podsvětí Michal Šefara

Zajímavá kniha z pražského metra. Četla se mi docela obtížně, ale dočetl jsem si rád a s napětím. Jen ten konec mi přišel trochu zmatený, mohl být víc rozepsaný a vysvětlený.

16.01.2018 4 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Dominik Dán

Co jiného napsal o knihách DD, než jen opět krásně napsané!!! Nenudil jsem se a kniha měla spád. Jediné, co mě trochu mrzí, že je celá série "Naše město" psaná na přeskáčku. Jen doufám, že to bude mít ještě spoustu pokračování!!!

06.12.2017 5 z 5

Revival Revival Stephen King

Dobré dílo "mistra hororu". Sice ten horor byl bohužel až ke konci, ale defakto z celé knihy mrazí... a nejvíc asi "zázračná léčba bohem" které spousta lidí věří a podlého do dnešních dní

29.11.2017 5 z 5

Katedrála hrůzy Katedrála hrůzy Jeffery Deaver

Po několika zklamání z knížek Jefferyho Deavera, mě tato mile překvapila a líbila se mi celá, od začátku do konce, měla krásně plynulý děj s dobrou zápletkou.

16.11.2017 5 z 5

Chemická formule smrti Chemická formule smrti Jiří Marold

Kterak se CIA snaží přetahovat československé vědce a jejich vynálezy na kapitalistický západ :-D To je stručný obsah knihy... Jinak slušná nenáročná detektivka, když se člověk nudí...

12.11.2017 3 z 5

Vražda ve stínu stadionu Vražda ve stínu stadionu Jiří Marold

Američtí agenti, chtějí zabít černého atleta, jehož rodná zem se dala na socializmus a vraždu chtějí "hodit" na českého detektiva. Který se to snaží překazit jak na území USA, tak v sousedním německu a nakonec i v rodném československu :-D Samozřejmě že zdárně....

Jinak za mne, hodně slabá detektivka, kterou si již nebudu chtít přečíst...

07.11.2017 2 z 5

Zločin přichází za tmy - Kriminální příběh z roku 1978 Zločin přichází za tmy - Kriminální příběh z roku 1978 Jiří Marold

Slabší detektivní příběh o krádežích na hradech.

25.10.2017 3 z 5

Tajemství houslového klíče Tajemství houslového klíče Jiří Marold

Příjemná nenáročná stará detektivka. Žádnej krvák, na odreagování ideální.

18.10.2017 5 z 5

Doctor Who: Město smrti Doctor Who: Město smrti Douglas Adams

Pro mne zbytečně dlouhé :-( Kdyby měla knížka o 100 stran méně, tak bych se asi víc pobavil. Ale stejně budu dál vyhledávat knížky i seriál s Doctorem ;-)

16.10.2017 3 z 5