milena8281 milena8281 komentáře u knih

Dneska půjdu spát až zítra Dneska půjdu spát až zítra Markéta Plechšmídová

Hodně drsné vyprávění o tom, že i země snů a neomezených možností se může stát doživotní noční můrou.

23.11.2020 4 z 5

Tajemství krásné čarodějky Tajemství krásné čarodějky Jackie Ivie

A mně se to docela líbilo. Je to kniha na odreagování, příběh o drsném válečníkovi a hrdé dívce. Jsou tak rozdílní. Jenže protiklady se přitahují a to se stalo i tentokrát. Já jsem si to užila.

10.11.2020 4 z 5

Vévodkyně Vévodkyně Danielle Steel

Steelovou jsem roky ignorovala, nebavila mě. Ale teď jsem sáhla už po 2. knize a obě mě kupodivu bavily. Je to samozřejmě oddychovka, ale i ty jsou občas fajn.

28.09.2020 4 z 5

Ostrov rudých mangrovníků Ostrov rudých mangrovníků Sarah Lark (p)

Pokračování ságy se mi líbilo, přestože se oba příběhy hodně podobaly. Velmi mě zaujalo, že postavení otroků u protestantů a katolíků (Angličanů a Francouzů) se v ledasčem odlišovalo. Jinak samozřejmě otroctví jako takové bylo strašné.

24.09.2020 4 z 5

Dražba Dražba Danielle Steel

Kdysi dávno jsem četla 1 knihu od Steelové. Nenadchlo mě to. Teď po letech jsem si přečetla tuto. Je to jednoduchá oddychovka, děj je předvídatelný, přesto milý a četlo se to fakt dobře. Ideální na odpočinek. Prostě typická Steelová

22.08.2020 3 z 5

Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Moc krásný příběh. Hlavní hrdinka sice ze začátku vypadala jako křehká skleníková květinka, hýčkaná a ochraňovaná bohatá princeznička, ale prokázala neuvěřitelnou sílu, odvahu a odolnost. Osud se s ní příliš nemazlil , a ona se nedala a vzdorovala mu. To sice není příliš realistické, ale v příběhu to bylo neskutečně sympatické. Přiznám se, že jsem jí držela palce :)
Bylo to moc příjemné čtení a ke konci doslova napínavé.

03.07.2020 4 z 5

Vysněná kavárna na zámku Vysněná kavárna na zámku Caroline Roberts

Jé, to byla tak milá oddychovka. Myslím, že měla Ellie opravdu štěstí, že při její nezkušenosti všechno tak hezky fungovalo. Umím si představit, že to mohla být i naprostá katastrofa. Taky jsem si vždycky říkala, že by se mi líbilo mít kavárničku, ne kvůli dortíkům, na pečení já bohužel nejsem, ale spíš knihomolskou kavárničku. Místo, kde jsou knížky na půjčení, k tomu káva, čaj a něco dobrého na zub. Takové tiché útočiště pro knihomily. No a ta romance k tomu, ta byla bonus. Moc jsem si to užila.

17.06.2020 4 z 5

Komu není shůry dáno, dlouho duchem nebude Komu není shůry dáno, dlouho duchem nebude Arto Paasilinna

Začátek knihy mě navnadil, bylo to vtipné, a tak jsem předpokládala, že se budu smát celou dobu. To se ale nestalo. Přesto byly některé situace humorné, některé spíš smutné. Ale každopádně to byl velice zajímavý pohled na "život po životě".

04.06.2020 2 z 5

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Další příjemný a čtivý příběh od této autorky. Kniha se dobře četla. Já osobně jsem četla už druhou a určitě po jejích knihách budu sahat opakovaně, líbí se mi.

31.05.2020 4 z 5

Dívka, která věděla příliš mnoho Dívka, která věděla příliš mnoho Amanda Quick (p)

Už dlouho jsem od AQ nic nečetla. Poprvé jsem četla román, který situovala do modernější doby, i když už je to také téměř 100 let stará historie. Mám ráda její styl psaní, velmi se mi líbily postavy a prostředí. Romantiky bylo tak akorát a "detektivní" zápletka tomu dodala to tajemno. Mně se to líbilo, byla to příjemná oddychovka a přesně kvůli tomu jsem po ní sáhla - a splnila, co jsem od ní očekávala.

22.03.2020 4 z 5

Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Klasický harlequinský příběh, příjemná oddychovka, přesně taková, jaké mám ráda.

25.02.2020 5 z 5

Ledový dech Ledový dech Diana Gabaldon

Jsem jednoznačně fanda téhle série. Celá kniha byla nacpaná zvraty a nečekanými událostmi. I když má kniha víc než 1500 stran, dobře se čte a baví. Mám jedinou výtku - nedá se to udržet v ruce, je to děsně těžké :D . Každopádně po dočtení epilogu musím říct, že mě velmi mrzí, že nemám po ruce pokračování. Krásně otevřený konec ....

22.01.2020 5 z 5

Láska v ohrožení Láska v ohrožení Barbara Cartland

Typická romance harlekýnského typu. Jednohubka na odpoledne, na relax ke kafi :)

05.11.2019 3 z 5

Panna Panna Radhika Sanghani

Vtipně napsaný příběh o trápeních jedné panny. Docela otevřená zpověď o věcech, které se stávají, a které sráží dívčí sebevědomí až na podlahu. A i když se dnes o sexu mluví podstatně více a otevřeněji než dřív, tak s některými zážitky se člověk moc nechlubí, protože se stydí. Tak tady jsou popsány trapasy v celé své kráse. A přiznejme si, každému z nás se někdy nějaký stal. Mě to pobavilo.

02.10.2019 3 z 5

Lord John a ztracený deník Lord John a ztracený deník Diana Gabaldon

Diana Gabaldon se v rozsáhlých popisech a románech přímo vyžívá, proto se i tentokrát dočteme nejen o rodinné historii, ale spoustu doslova intimních informací o Lordu Johnovi. A Lord John je čím dál sympatičtější, je to čestný muž a gentleman. Občas jsem se tedy trochu ztrácela, asi nejsem tak bystrá jako John, některé jeho dedukce na mě byly moc.

26.09.2019 4 z 5

Andělská tvář (1) Andělská tvář (1) Hana Marie Körnerová (p)

Film jsem viděla kdysi hodně dávno a líbil se mi. Teď po letech jsem sáhla i po knize a nelituji. Líbí se mi styl autorky, přečetla jsem pár jejích knih a určitě si ještě nějakou přečtu. Toto byla příjemná oddychovka, krásný romantický pohádkový příběh, který nepostrádal napětí a klasický souboj dobra se zlem. Moc pěkně se to četlo.

08.09.2019 3 z 5

Zloděj luridia Zloděj luridia Bobbie Peers

společné čtení se synem (11)
Byla jsem nadšená a užívala si příběh s ním. Velmi zajímavý a napínavý příběh. Už čteme pokračování.

22.08.2019 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

Při čtení jsem si zavzpomínala na své dětství, speciálně když autorka popisovala, co si Sylvie nakoupila pro dítě a do domácnosti. Tu kostkovanou deku jsme měli doma taky! :D Ale to v té době nejspíš všichni. Byl to příjemný příběh a bezva relax u čtení. A moc hezky to ubývalo.

17.08.2019 4 z 5

Sedm kamenů lásky a ztráty Sedm kamenů lásky a ztráty Diana Gabaldon

Po přečtení každé povídky jsem si pomyslela, že bych ráda ještě kousek ...... děkuji Diano

09.06.2019 4 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

Další milé vyprávění o rošťákovi Neználkovi. Nad zjevným blahobytným režimem se mi koutky úst kroutily smíchy, ale jinak opět bravurně napsané a krásně ilustrované. Četli jsme se synem a moc jsme si to užívali.

22.05.2019 4 z 5