milena8281 komentáře u knih
Řekla bych, že knížky jsou díl od dílu lepší a lepší. Je jen velká škoda, že nemají větší propagaci, protože seriál byl podle mě u nás docela populární. A také, že ne všechny knihy u nás vyšly v překladu.
Skvělá kniha. V průběhu čtení jsem stejně jako Lowen cítila čím dál větší odpor k Verity. Ten její deník byl naprosto neuvěřitelný. A pak ten konec? Připadala jsem si podvedená, zmatená a doteď nevím, čemu bych teda jako měla věřit. Co je pravda a co lež?
Stejně jako předchozí knihy autorky, i tato mě zaujala nádherným příběhem. Kniha se dobře četla, příběh byl napínavý, i když vývoj se dal dobře vytušit. Velmi čtivé. Moc dobře se mi knihy této autorky čtou.
Hodně drsné vyprávění o tom, že i země snů a neomezených možností se může stát doživotní noční můrou.
Odříkaného chleba největší krajíc, říká se. A tady je to přesně o tom. A nakonec zjistíte, že ona nejenže se chce vdát, ale ví i za koho, jen kdyby to nebylo nemožné. Bylo mi jí chvílemi opravdu líto. Ještěže je Henry naprosto dokonalý gentleman, který si své cti a svého slova považuje víc, než svého majetku. A pohádka je na světě. A moc hezky se četla.
Přesně takový příběh, jaké miluji.
Krásné romantické odpočinkové čtení pro sychravý podzim.
2 zajímavé pointy v jedné knize - hypnoterapie a stalking. Oboje mě bavilo.
A mně se to docela líbilo. Je to kniha na odreagování, příběh o drsném válečníkovi a hrdé dívce. Jsou tak rozdílní. Jenže protiklady se přitahují a to se stalo i tentokrát. Já jsem si to užila.
Tentokrát mi čtení trvalo déle než obvykle. A není to vina Diany Gabaldon. Kniha je opět nabitá zvraty od začátku až do konce - Linka Briany a Rogera ... to je nervák. Claire a Lord John - docela vtipné. William a Jamie - vzrušující. V předchozích dílech se připravovaly ingredience na závěrečný koktejl a v tomhle dílu skončily všechny v shakeru. A moc se těším, až je v příštím díle bude Diana míchat a protřepávat.
Příběh mě zaujal hned od začátku, chytil a nepustil. Tihle kostlivci, co se neustále dobývají ze skříní bílých kolonialistů, jsou docela děsiví.
Velmi mě to bavilo
Docela dlouho mi trvalo, než jsem se začetla, pak už to odsýpalo. Krásný příběh o tom, co člověk dokáže zvládnout, vydržet, i obětovat. Dnes by asi takhle dokázal žít málokdo a přitom uplynulo jen 100 let. Život se strašně moc změnil. Bylo to krásné, a také poučné.
Steelovou jsem roky ignorovala, nebavila mě. Ale teď jsem sáhla už po 2. knize a obě mě kupodivu bavily. Je to samozřejmě oddychovka, ale i ty jsou občas fajn.
Pokračování ságy se mi líbilo, přestože se oba příběhy hodně podobaly. Velmi mě zaujalo, že postavení otroků u protestantů a katolíků (Angličanů a Francouzů) se v ledasčem odlišovalo. Jinak samozřejmě otroctví jako takové bylo strašné.
Vyprávění o flóře exotické Austrálie, spojené se silným příběhem. Květomluva je dnes už téměř mrtvý jazyk. Občas si někde přečtete, co která květina říká, a je to jen pro zábavu. Bylo to moc zajímavé.
Právě jsme se synem dočetli a moc jsme si to užili. Paralela s Harry Potterem nás nadchla a dodávala příběhu kouzlo navíc. Přirovnávali jsme jednotlivé postavy právě k hrdinům kouzelnické série a moc nás to hledání padouchů a hrdinů bavilo. Umístění do vesmíru bylo pro nás velmi zajímavé, protože vesmír je u nás téma číslo 1. Konec příběhu je připravený na další dobrodružství a doufám, že bude. Tip na knihu nám dala paní knihovnice a my vřele doporučujeme dál.
:) Tak tohle se mi líbilo. Jsem 40+, a i když nejsem single, neřeším stejné problémy jako Nell, často jsem jen s úsměvem přikyvovala a říkala Ano, ano, tak to je .... Postřehy byly vtipné a podané s nadhledem. Byla to taková mini terapie.
Tohle byla moje první kniha od Dana Browna. Jeho styl se mi celkem líbí, umí nádherně popisovat, takže je jednoduché si v duchu představovat. Robert Langdon je velmi charismatický. Samozřejmě jsem měla před očima Toma Hankse, který hrál roli Langdona v Šifře. Nemohu tedy srovnávat, jestli je Počátek lepší nebo horší než ostatní knihy o Langdonovi. Námět je dobrý, i když si nějak neumím představit, že tahle prostá pravda - odkud přicházíme - by skutečně mohla rozvrátit světová náboženství. Závěr překvapil, i když poslední kapitoly už ledacos napovídaly.