Milton komentáře u knih
Vynikající a velmi smutné.
Čtivě napsané, pro základní orientaci ve světové politice výborné.
Většinou dobře srozumitelně napsaná kniha, se spoustou zajímavostí. I když musím přiznat, že v těch složitějších rovnicích jsem se trochu ztrácel. Co všechno člověk od dob školy zapomene...
Pěkně zpracovaný katalog k výstavě, o které jsem se dozvěděl bohužel den poté, co skončila... Úvodní text je napsán čtivě, hlavní náplní publikace je velké množství fotografií dokumentů - rukopisů, dopisů apod.
Výborně napsaný průvodce po neznámých místech v Brně. Na některá z nich, o nichž jsem neměl tušení, se určitě vypravím.
Velice zajímavá kniha. Je faktograficky suchá. Perfektně je vylíčen proces, kterým se komunisté dostali k moci, bez nějakých zbytečných spekulací. O historii se celkem zajímám, ale i tak mě překvapilo, jak obrovský rozsah měly procesy 50. let.
Faktograficky velice zajímavé, ale mizerně redakčně zpracované. Většinou je to taková směs úryvků ze vzpomínek a dokumentů splácaná bez ladu a skladu.
Tak toto není nic pro mě. Všemožné fantasy motivy spatlané dohromady. Škoda peněz.
Zajímavá, napínavá kniha. Škoda jen, že se stále přeskakuje časová linie.
Dobře napsané, pohled z mnoha úhlů pohledu.
Zajímavé, hodně osobní, čtení, i když občas odbíhající od tématu. Nebylo by na škodu trochu více redakčního zpracování, a doplnění lepší mapou (přehlednou a plánem města z dřívější doby).
Dosti slabé, snad pro člověka historií zcela nepolíbeného by to mohlo stačit.
Obsahově velice zajímavé, komplexní. Mnoho fotografií, často bohužel velmi malých. Chtělo by to jen korekturu, v knize je velké množství textových chyb.
Příjemné počtení. Nejlepší z pokračování se mi ale jeví Saturnin se představuje.
Soubor satirických minipovídek, některé velmi dobré (zvlášť Nit hovoru se mi líbila).
Nebylo to špatné, ale ty čtyři díly předtím byly lepší. Tyto příhody většinou sice s železnicí souvisejí, ale nejsou to přímo většinou nehody z provozu.
Četl jsem to asi tak před 40 lety, tehdy mi to přišlo zajímavé. Z dnešního pohledu je jasné, že šlo ze značné části o propagandu.
Ze začátku jsem se v tom trochu ztrácel (hodil by se přehled osob), ale závěr byl výborný.