Misha11 Misha11 komentáře u knih

Skellig Skellig David Almond

Knihu jsem četla už před několika lety, ale něco ve mně nechala a pořád si ji pamatuju. Je sice spíše pro mladší, ale je v ní spousta zajímavých myšlenek a navíc je přečtená během chvilky. Určitě bych ji mohla doporučit.

19.09.2014 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Skvělý zakončení příběhu, ocenila bych trochu rozvinutější konec, ale i tak se mi to dost líbilo.
A filmy jsou taky fajn!

13.11.2020 5 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Napsané upřímně, se sebeironií a nadhledem, zajímavý pohled do hereckého zákulisí. Kladně hodnotím i originální zpracování a vtipné ilustrace.
Skvělá, vtipná a relaxační záležitost.

27.12.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Potěšily mě deníkové záznamy jako styl psaní, má to zkrátka něco do sebe, zvlášť, když autorka těchto zápisů je alkoholička s výpadkami paměti.
Vzhledem k tomu, že zde není moc velký počet postav, tak je hodně brzo odhadnutelné, kdo je pachatelem a následkem toho i konec ztrácí nějaké to napětí.
Jinak jde ale o skvělý psychothriller, který si drží kvalitu až do konce, jenom škoda sem tam dost nelogického chování postav.

25.12.2016 5 z 5

Švadlena Švadlena Rosalie Ham

Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst, neustále jsem se ztrácela v popisech. Postavy mi přišly jednotvárné, ploché a ničím nezajímavé - všechny se mi pletly dohromady a to i když o nich autorka mluvila po xté. Nelíbily se mi dialogy - mnohdy byly naprosto nepochopitelné a reakce zcela neadekvátní situaci, kazilo mi to dojem z příběhu. Občas jsem se nudila a když po dlouhé nudné pasáži přišel nějaký "důležitý" moment byl napsaný zcela bez okolků a potom následovala další nudná pasáž.
Abych knížku jen nehanila, celkem se mi líbilo popisování městečka, lehké nadnesení příběhu, postupná gradace a vyvedený konec. Film jsem viděla také, zde hodnotím stejně, až trošku lépe pro film.

02.10.2016 2 z 5

Tak padne náš svět Tak padne náš svět Megan Crewe

Obálka se mi moc líbí, zpracování je naprosto skvělé a symptomy z knížky se přenášejí do reálného života. :D
Psáno čtivou formou, která mě překvapila a je naprosto skvělá. Děj je nepředvídatelný a napínavý, těším se na další díly.

26.07.2016 5 z 5

Zbožňuju New York Zbožňuju New York Lindsey Kelk

Strašně se mi líbila hlavní hrdinka, byla normální, lehce střelená, ale sympatická. Knížka se mi četla dobře, ten styl psaní mi vyhovoval. Nebyly zde žádné nudné pasáže, místy to bylo vtipné, někdy až komické. Super byly i smysluplné dialogy. Je to čtivá oddechovka se vším všudy - především pro milovníky NYC doporučuji.

Štěnice Štěnice Ben H. Winters

Grafické zpracování knihy je opravdu nádherné a samo o sobě docela strašidelné a upřímně to byl ten důvod, proč jsem si knížku z knihovny půjčila. První polovina dobře připravila půdu pro gradaci děje, která se v té druhé opravdu konala. Bylo to docela psycho, knížka se četla dobře a měla jsem u ní nepříjemný pocit. Škoda jen toho překombinovaného konce, ten mě docela zklamal.

Obnažená Obnažená Sylvia Day

Knížku jsem si pořídila do mobilu na takové to "kdybych se někde náhodou hodně nudila a neměla s sebou nic jiného", jednou tahle situace přišla, já se začetla a skončila jsem s poslední stránkou knihy. Je to čtivé, psané s nadsázkou, lehkostí, postavy nejsou nepříjemné, mají takové ty lidské vlastnosti, což mi mnohdy chybí, prostě jsou to normální lidi, a je to zkrátka oddech. Jasně, není to veledílo, ale četlo se to dobře. A souhlasím s komentáři níže: koho literatura tohohle typu nebaví, ať to nečte a věnuje svůj čas něčemu, co mu za to stojí. :)

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Nádherně napsaná knížka, smutná, čtivá s milými postavami. Knihy z doby (II.) světové války mám ráda a potěšilo mě, že tahle se věnovala pobaltským státům a té "části" války, o které jsem nevěděla téměř nic. Prostředí, postavy, zkrátka vše, bylo vykresleno skvěle, realisticky. Knížka byla hodně emotivní a dojemná a i po téměř roce po dočtení cítím tu atmosféru. Já ji můžu jen a jen doporučit.

26.07.2016 5 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Film jsem viděla před dlouhou dobou - skoro nic jsem si z něho nepamatovala, takže jsem se rozhodla pro přečtení knihy.
Browna mám ráda, baví mě jeho styl psaní, líbí se mi, jak do knihy umí zakomponovat vědecké poznatky, historická fakta a ještě čtivý příběh. Takže mu i "odpouštím", že je to někdy až moc sci-fi a přitažené za vlasy - Robert je zřejmě nesmrtelný a k tomu superhrdina. :D
Ale jeho knížky se mi líbí, mám pocit, že je zde i něco víc - krom skvělých popisů památek a míst, ve kterých se příběh odehrává - nějaká otázka či myšlenka, kterou se zabývám ještě dlouho po přečtení knihy.

25.07.2016 5 z 5

Kroky v temnotě Kroky v temnotě Michelle Paver

Hrůzostrašný příběh rozhodně ne, spíš psychologický thriller.
Nejdřív jsem měla velká očekávání - autorka děj dost natahovala, Jack se rozhodoval, zda do toho půjde či nikoli, potom trošku úpadek, po kterém nepřišlo očekávané něco. Místo toho mě knížka začala zlehka nudit. Pravda, představa, že bych se na Jackově místě ocitla nepatřila k nejpříjemnějším, ale čekala jsem lepší průběh a vygradování děje. Určitě to není ztráta času, jen knížka nenaplňuje to, co slibuje, což je škoda.

23.03.2016 3 z 5

Krize Krize Robin Cook

Nebylo to úplně to nejlepší z Cookovi tvorby, ale i tak mě knížka bavila. Děj se hodně točil i okolo soudní síně, nebylo tady jen lékařské prostředí, což může být pro někoho klad, pro jiné zápor.
Zvrat na konci mě překvapil a ty 4 hvězdičky jsou zcela zasloužené.
Ještě si neodpustím poznámku, že se mi strašně líbí design knížek od Cooka, které v ČR vycházejí, společně v poličce vypadají krásně :).

23.03.2016 4 z 5

Stážista Stážista Robin Cook

Není to jako jiné Cookovi knihy - příběh na reálném nemocničním pozadí, je to pravdivé vystižení nemocničního prostředí a náhled pro veřejnost, jak to bývá. Určitě to není tak strhující a napínavé, ale pro ty, které tohle prostředí baví a chtějí vědět, jak to chodí jinde, to bude zajímavá knížka. Na to, že jde o prvotinu, tak super.

23.03.2016 5 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Celá série se mi líbila, nemůžu ani říct, že by některý díl vyloženě zklamal. Za mě jedna z nejlepších knižních sérií, do které se časem určitě pustím znovu. Zase se zasmát, bát, pobrečet si a prožít příběh spolu s Katniss, Peetou a Galem. Kdo neviděl filmy, určitě na ně také mrkněte, hodnotím je jedině pozitivně (možná jen první část třetího dílu je slabší).

23.03.2016 5 z 5

Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Cokoli. v čem vystupují Zombíci mě nechává chladnou. A pak jsem dostala tuhle knížku, řekla si, že jí dám šanci a.. mě to vážně celkem bavilo. Obálka je krásná, ten námět taky, krásně se to rozjelo a pak to dle mého začalo celkem skřípat. Něco bylo hodně trhlé, ale je to sci-fi, takže beru, to je o vkusu. Ale ten konec, to ne-e. Nebudu spoilerovat, ale ten konec mi k tomu nesedí.
SPOILER?
Hrozně se mi líbilo, že knížka byla psána z pohledu více lidí. Líbily se mi i dvojice, které autorka vytvořila: Joey a Miranda, Cooper a Ashley,.. Rozhodně doporučím neoblibovat si postavy, nevyplácí se to.
Na mě bylo v knížce hodně náhod, ale jak jsem psala, chápu, je to sci-fi.
A ještě se mi nelíbila postava Scarlet, neměla jsem ji ráda. Jako jo, chápu ji, sama jsem zombie apokalypsu nezažila, ale ta její sobeckost a neustálé využívání ostatních, "aby holkám vyčistili cestu", grr..

08.10.2015 4 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Neskutečný. Naprosto neskutečný.
Nemám ani slova, a ač bych ráda napsala něco dobrého a výstižného, asi to fakt nepůjde. Tuhle sérii miluju, naprosto, úplně a nejvíc. Strašně moc jsem se na tenhle poslední díl těšila, ale natahovala jsem to, než jsem po něm sáhla - strašně moc jsem nechtěla konec. Všechny díly se mi líbily a tenhle je jeden z nejlepších. Zase to bylo vtipné, sarkastické, romantické, smutné, nespravedlivé a krásné.
Tohle byla a je moje nejoblíbenější série (promiň, Harry), kterou bych ze všeho nejradši začala číst zase od začátku. Je až neskutečný, jak autorka všechno vymyslela, naplánovala a ..zakončila!
Já se klaním před genialitou, kterou Cassandra opravdu oplývá a těším se na spousty dalších dokonalých knih/sérií které, doufám, napíše ( a kdyby chtěla připsat další díly do téhle série, tak se rozhodně zlobit nebudu, tohle mě asi nikdy neomrzí)- Neskutečně se teď těším na TID, snad to bude taky tak skvělé.
Musím říct, že po skončení série jsem brečela, jako malé dítě, kterému někdo sebral oblíbenou hračku, fakticky síla. Bude to teď divné, když se mnou teď v kabelce nebudou cestovat lovci stínu, upíři, vlkodlaci a jejich, mnou milovaný, svět.

06.07.2015 5 z 5

Noci v Rodanthe Noci v Rodanthe Nicholas Sparks

Sparkse mám moc ráda, takže jakmile jsem uviděla tuto knížku, hned jsem si ji půjčovala.
Autor se opět předvedl - další silný příběh vměstnal do relativně malého množství stránek. Postavy opět byli milé, hned mi přirostli k srdci, prostředí taktéž, kouzelné Rodanthe - zrovna v období silné bouře. Krásný, emotivní, romantický, ale ne přeslazený příběh, tentokrát se staršími hrdiny.
Na konci nějaká ta slza ukápla, já nemám co vytknout, snad jen to, že ze začátku bylo hodně popisování a bylo to takové táhlé, ale jinak nic.
Film jsem viděla, za mě nic moc, takový průměr - nic co by mě nadchlo ale ani propadák. Ale Richard Gere alias Paul Flanner byl fajn a James Franco se mi ve své roli také líbil. :)

06.07.2015 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Knížku jsem našla náhodou v knihovně, v regálu s novinkami. Ani jsem si nepřečetla anotaci a půjčila si ji, tudíž jsem neměla vůbec žádná očekávání - snad jen to, že ji nejspíš budu číst hoodně dlouho. No, chyba.
Začetla jsem se během několika prvních stránek, hrozně se mi to všechno líbilo - zápletka, prostředí, hlavní postava a jeho minulost, to, jak autor zakomponoval ústav,.. Místy to bylo dost napínavé a i mrazivé, což já ráda. Chvíli jste se nenudili, navíc se četla opravdu rychle, na to, kolik má stran.
Jak už jsem napsala, líbilo se mi prostředí, hlavní hrdina byl celkem sympatický a celkově to bylo, myslím, povedené, i když maličko předvídatelné, ale co už. Já jsem si čtení užila a těším se i na další knížky se Servazem :) Určitě doporučuju!

06.07.2015 5 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Pořád je to čtivé, pořád je to napínavé a pořád si to drží moji pozornost.
To je snad první série (od doby, kdy jsem četla Harryho Pottera), která má 3+ knih a pořád mě baví, dokáže překvapit a není jakoby nastavovaná.
Část v Praze mě opravdu dost překvapila a bavila - upřímně, to jsem vážně nečekala.
Ač byla téměř neodložitelná, trvalo mi déle, než jsem ji přečetla - četla jsem ji v období, kdy jsem dělala přijímačky, takže je pro mě tak trochu speciální (:D).

A po dočtení na mě padla depka - 5.díl, už zbývá jen jeden, co já pak budu dělat?
Takže ten 6. ten si syslím, nemůžu se sice dočkat, ale ten pocit, že tahle série skončí..:(

24.05.2015 5 z 5