Misuri komentáře u knih
Záhadná vila s tajemstvím ukrytým hluboko pod ní. Brána času, která vás může zavést do Starověkého Egypta, nebo třeba Benátek. Úžasné dobrodružství plné fantazie a záhad. Dle mého názoru jedna z nejlepších knih pro děti a mládež. Vřele doporučuji. :) Pokud se do toho dáte, určitě přečtěte všechny díly.
(komentář je psán k sérii obecně)
Po přečtení prvního dílu je dobré mít další hned po ruce. Ten první je takový rozjezdový, ale čte se to samo.
Kniha je velmi zajímavá a plná užitečných informací. Spolu s autorem procestujete australská města, přírodní parky a také muzea. Díky tomu poznáte více o historii a objevení této země. Dozvíte se také o povaze Australanů, kterou autor často líčí s vtipem. Knihu velmi doporučuji všem, kteří se rádi dozví něco nového, nebo rádi cestují a poznávají nové kraje.
Tohle je pro mě prostě zklamání. Nejdřív jsem viděla seriál, který i mě, odpůrce všech naivních young adult blbin dokázal zaujmout natolik, že jsem se rozhodla sáhnout po knize. Ta mi ale nedokázala dát to, v co jsem doufala. Postavy ploché, ten vibe sem z toho prostě necejtila. Znovu jsem si připoměla, proč mám k young adult výhrady. Většinou se jedná o nepromyšlené a oploštěné záležitosti s hrdinku v centru dění, která najednou přijde ke zvláštním schopnostem a stane se tak strašně jedinečnou, že neujde pozornosti významných mužů a intrikářů. Ani tato kniha nebyla výjimkou. Příběh má potenciál, ale nový kabát a trocha detailů a fantasie by mu neuškodili. Pro milovníky klasického fantasy je to utrpení. Nicméně tím spíš musím smeknout před tvůrci seriálu, rozhodně dodali postavám a příběhu přesně to, co v knize postrádám.
Tohle asi není jedno z mých nejoblíbenějších fantasy. Druhému dílu asi ani nedám šanci. Svět ve kterém se příběh odehrává je super, líbí se mi ten nápad, kdy je vše zasazené do teochu modernější doby, než jak u klasického fantasy známe, ale měla jsem problém sžít se s postavamy. Občas jsem měla pocit, že autor poše vypráví, jak se vše za sebou odehrálo, ale neuškodilo by přidat více toho, jak se ohledně toho postavy cítí. Zkrátka probiknout více do jejich mentality a myšlenek.
Výborná kniha nejen pro mládež, ale i pro ty, co mají rádi dobrodružství a fantasii. Díky tomu, že celý svět Stránek světa se točí kolem knih, budou všichni knihomolové nadšeni. Rozuzlení je nepředvidatelné a překvapující, to mě velmi potěšilo. Měla jsem určitou představu jak kniha skončí, ale příběh se pak stočil úplně jiným směrem. V té chvíli jsem nemohla dát knihu z ruky.
Trochu jsem postrádala větší popisnost např. u prostřední, kde se příběh odehrával. I přes to knihu vřele doporučuji.