Misuri

Taaaakže. Co začí tím, že se to vážně moc dobře čte? Možná k tomu napomáha sžití s hlavní postavou, rychlý spád děje, nebo je to prostě atraktivně napsané. Zřejmě všechno dohromady. Musím ocenit to, jak si autor hraje s češtinou (i když se v mnoha případech jedná o vulgarismy). U úvodu jsem se trochu zděsila, ale pak už dobrý. Celkově bych to zhodnotila jako za vlasy přitažený mišmaš, který se vám v půlce nezdá až tak špatný a ke konci si řeknete, že je to vlastně docela Hustej nářez:)

Jedna z nejlepších knih o archeologii jakou jsem kdy četla. Autor se rozepisuje o výpravách a expedicích za nejznámějšími odkazy starých civilizací. Díky bohu se nejedná o další spis plný nepochopitelných pojmů určených jen pro více zasvěcené. Pokud vás historie zajímá a rádi byste se dozvěděli více, rozhodně si ji přečtěte. Je čtivá a plná zajímavostí.

Samozřejmě je tu příběh mladé zamilované dvojice. Vedle toho tu jsou Benátky v době renesance, spletité uličky, loděnice, kanály s gondolami a také první židovské ghetto. I když podobné knihy většinou nečtu, tato mne mile překvapila. Má své určité kouzlo, které člověka dostane.

Výborná kniha nejen pro mládež, ale i pro ty, co mají rádi dobrodružství a fantasii. Díky tomu, že celý svět Stránek světa se točí kolem knih, budou všichni knihomolové nadšeni. Rozuzlení je nepředvidatelné a překvapující, to mě velmi potěšilo. Měla jsem určitou představu jak kniha skončí, ale příběh se pak stočil úplně jiným směrem. V té chvíli jsem nemohla dát knihu z ruky.
Trochu jsem postrádala větší popisnost např. u prostřední, kde se příběh odehrával. I přes to knihu vřele doporučuji.

Kniha je velmi zajímavá a plná užitečných informací. Spolu s autorem procestujete australská města, přírodní parky a také muzea. Díky tomu poznáte více o historii a objevení této země. Dozvíte se také o povaze Australanů, kterou autor často líčí s vtipem. Knihu velmi doporučuji všem, kteří se rádi dozví něco nového, nebo rádi cestují a poznávají nové kraje.