mitsucz mitsucz komentáře u knih

Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Příběh Hirky pokračuje v páchnoucím a umírajícím světě, v našem světě. Vzrušující pokračování se vším všudy, přesto mi první díl odehrávající se v Yamslandě sedl víc.

27.02.2018 4 z 5

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Kniha plná násilí, vulgarit a Mozarta. Kritika násilí ve společnosti, temná vize chování mládeže a "humánních" nápravných metod. Kniha kterou budu rozdýchávat hodně dlouho...

24.10.2017 5 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Příběh Hirky se odehrává ve skvěle propracovaném fantasy světě, inspirovaném severskou mytologií. Od začátku jste vtaženi do děje, sedlo mi i střídání vypravěčů, například pohled hlavního záporňáka Urda byl zajímavý. Po delší době jsem narazil na originální fantasy knihu, navíc skvěle odvyprávěnou. Už vyhlížím další díly trilogie :)

14.12.2016 5 z 5

Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Uhtred z Bebbanburgu, Sas vychovaný Dány, smyšlená postava v historických kulisách, v ději plném dobrodružství a krve. Klasický Cornwell :-)

14.10.2019 4 z 5

Lučištník Lučištník Bernard Cornwell

Směsice historie a fikce, původně jsem chtěl dát tři bodíky, ale přidám jednu za popis bitvy u Kresčaku.

14.10.2019 4 z 5

Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

To nejlepší v žánru fantasy, jsem zvědav na konec celé série, snad se dočkám :-)

10.11.2018 5 z 5

Hostina pro vrány Hostina pro vrány George R. R. Martin

Pro mne zatím nejslabší díl série, děj se proti předchozím dílům vlekl. Každopádně hurá na Tanec s draky.

06.07.2018 4 z 5

Bouře mečů Bouře mečů George R. R. Martin

Nemá cenu se nějak zvlášť rozepisovat, tohle je jedna z nejlepších knižních fantasy sérií, za mě opět plný počet :-)

13.03.2018 5 z 5

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Nemá cenu se rozepisovat i druhý díl patří k tomu nejlepšímu co si můžeme v žánru fantasy přečíst. Jasných pět hvězd!

03.12.2017 5 z 5

Dračí hlava Dračí hlava Robert Low

První a zatím jediná kniha o přísežném bratrstvu, kterou jsem četl. Příběh Orma bojujícího za čest svou i přísežných bratrů se čte jedním dechem, určitě se do světa Vikingů Roberta Lowa někdy vrátím.

14.02.2017 4 z 5

Olgerd ze Scallbornu: Meč z Thormarenu Olgerd ze Scallbornu: Meč z Thormarenu Thorleif Larssen (p)

Odpočinková fantasy kniha, meče, magie, démoni. Klasika :-)

23.09.2020 4 z 5

Válka růží: Bouře Válka růží: Bouře Conn Iggulden

Moje první kniha od Igguldena a rozhodně ne poslední. Skvěle napsaný historický román.

05.01.2020 5 z 5

Čtvrtý protokol Čtvrtý protokol Frederick Forsyth

Vcelku uvěřitelná zápletka, jen Preston měl při svém pátrání až příliš velké štěstí na můj vkus. Čtvrtý protokol je rozhodně napínavá četba z prostředí tajných služeb v období studené války, až na pasáže popisující pozadí voleb a politickou situaci, kdy jsem se celkem nudil ...

11.09.2017 4 z 5

Eldest Eldest Christopher Paolini

V druhém díle se dozvíme podrobnosti o fungování kouzel, historii elfů a vysvětlí se některé nejasnosti z prvního dílu. Pokud jde o příběh, nemůžu si pomoct, ale Roran "Kladivo" mi je sympatičtější než vegetarián Aragon :) Nejsem si jistý jestli chci v odkazu dračích jezdců pokračovat ...

29.04.2017 3 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Kniha je asi pro mladší ročníky, ale pro draky mám slabost takže 4* :)

03.03.2017 4 z 5