moff komentáře u knih
Andy Weir nás tentokráte zavede do měsíčního města Artemis. Hlavní hrdinka Jazz je trochu kvítko, ale oblíbil jsem si ji hned. Autor píše krásně a děj ubíhá pěkně. Hlavně mě baví jeho technické popisy. Marťan to není, ale věřím, že i Artemis si své fanoušky najde.
Pěkný špionážní román. Ze začátku mi trochu dělal problém se pořádně začíst, než jsem si zvykl na autorův způsob psaní, ale poté jsem hltal jednu kapitolu za druhou. Vše do sebe pěkně zapadalo a nakonec se mi příběh velice líbil. Doporučuji.
Po boomu úspěšného seriálu je tu prostor pro fakta o jedné z nejhorších jaderných havárií. Černobylská fakta od stavby elektrárny, přes havárii až po odstraňování jejích následků. Také pěkně popsané tehdejší poměry ve vyšších politických kruzích, zatajování, zastrašování, technologické problémy a nedostatky při stavbách a celková atmosféra před rozpadem Sovětského Svazu. Mohu jen doporučit.
Theo Cray opět v akci. Knihy autora se opravdu čtou samy. Děj ubíhá pěkně a až na konec, který mě trochu zklamal, opět povedený příběh. Na pár večerů zabaví, doporučuji.
Theo Cray je hlavní hrdina, vědec, bioinformatik a trochu zvláštní chlapík, nicméně génius. Začátek knihy je takové seznámení s myšlením a prací Thea. Od druhé třetiny knihy se děj opravdu rozjede a graduje poslední stranou. Některé stopy a myšlení hlavního hrdiny mě občas udivily, ale celkově se mi kniha líbila a musím doporučit.
Poslední díl trilogie opět nezklamal. Toto vyvrcholení celého příběhu vnese poslední odpovědi do krásně psaného, nýbrž drsného světa Sil. Poslední střípky skládačky zapadly. Musím smeknout před autorem, jelikož celá trilogie je mistrovským dílem, které jsem hltal očima. Nudná nebo slabá místa nebyla. Doporučuji!!
Další díl Sila vůbec nezklamal, ba naopak. Nový hrdina nás provádí příběhem, který prozradí, jak se lidé vůbec dostali pod zem a proč čekají jak semínka na vypuštění. Opět musím jen chválit. Kniha mě bavila od začátku až po konec a zase se mi o trošku rozšířil celkový obraz příběhu. Opět doporučuji!
Silo mě vtáhlo tak rychle, že jsem nestíhal spát :) Autor píše velice čtivě a srozumitelně. Celý příběh se nijak nevleče, bez hluchých míst u kterých bych se nudil. Hlavní hrdinku jsem si zamiloval ihned a každou peripetii prožíval, zadržoval dech, jen abych jí pomohl. Autor se nebál pohřbívat hrdiny jak na běžícím pásu, ale ani to pro mě osobně není problém. Jelikož se jedná o trilogii, některé informace a střípky zápletky jsou rozvržené do více knih. Mohu jen doporučit.
Mark Watney, hlavní a dalo by se říct jediný hrdina, mě úplně pohltil. Kniha psaná formou deníku, nepostrádá humor ani napětí. Chvílemi jsem četl bez dechu a vše jsem s hlavním hrdinou nesmírně prožíval. Kniha mě prostě pohltila.
Pěkné téma a ještě lépe zpracované. Doporučuji a věřím, že se k Markovi a Mars ještě několikrát vrátím. 100%
Opravdu pěkný a čtivý příběh, se zvraty a zápletkami. Napínavé až do konce. Moc se mi líbila hlavní hrdinka a její "okna" :) Vřele doporučuji.
Pěkný a napínavý příběh, kde se stále něco děje. V příběhu nechybí zvraty, emoce ani napětí. Kniha se čte jedním dechem a konec také nezklamal. Doporučuji.
Doporučuji k přečtení.
Velice zajímavé téma a zamyšlení se nad tím, jak jsme závislí na elektrické energii.
Kniha se čte vcelku pěkně a děj ubíhá. Jen se mi zdá, že by některé části knihy mohl autor více popsat nebo více čtenáře pohltit. Konec knihy jsem čekal výrazněji lepší, nic moc překvapivého. I přes to všechno doporučuji, ztráta času to není.
Musím doporučit.
Thriller není žánr, který bych vyhledával, ale kniha mě pohltila a na další thriller se chystám v nejbližší době.
Neřekl bych, že se někde děj vleče, nebo že je nezáživný. Kniha má dobrý spád. Občas jsem se nad nějakou dedukcí hlavního hrdiny zarazil, ale častěji mi stávaly chlupy ne ruce.
Opravdu pěkná a čtivá kniha.