moho moho komentáře u knih

Pátá dohoda Pátá dohoda Don Miguel Ruiz (p)

Dobré zopakování Čtyř dohod, něco navíc. Opakování matka moudrosti, tak snad se ta moudrost dostaví. Jak měnit něco, když ostatní, rodina, společnost něco očekává? Moje dohody Peněz mám, až je utrácím a Mám se skvěle. Měli byste vidět některé reakce okolí. Baví mě. Trošku míň chytlavý styl psaní, možná spoluautorem?

06.01.2017 4 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Pravda veliká, tak už jen zvládnout. Snažím se, je to těžké. Rozhodně výborné k zamyšlení, už jen to zamyšlení je změna. A ta je vždycky dobře. Výborné i jako divadelní představení, které má mnoho přidaných příkladů a proto je srozumitelnější pro ty, kteří se nechtějí tolik trápit přemýšlením.

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Jemná, lehká, andělská. Chci být lepší.

06.01.2017 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Výborná fantazie na nepravděpodobné příhody. Zdá se to nemožné, ale pořád baví.

06.01.2017 5 z 5

Sice dost mrtvých, ale pořád legrace. Souhlasím s podobou s Forrestem, přesto pobavila.

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Zase knížka k zamyšlení. Jak na jednu věc nahlíží různí lidé. Líbila se. Půjdu hledat další.

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Bavilo mě srovnání s vlastním životem. Kolikrát nechci něco říct přesně nebo vůbec?! Jde to? Přesně? Z jakého úhlu pohledu? Kdybychom věděli, co to v budoucnu přinese.... A proto - zajímavé. Rozhodně sociálně pozitivní konec.

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Moje první čtená knížka od této autorky, jednoznačně dobré čtení. Líbily se mi poznámky na konci knihy. Co by kdyby?

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Těšila jsem se na pokračování, ale zklamalo mne.

06.01.2017 2 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Knížku jsem četla na doporučení, přesto s nedůvěrou. Snad proto jsem se dobře pobavila. Některé scény cítím dost nadnesené, ale ne nepříjemně. K pobavení a oddechu výborné.

06.01.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Po Hvězdách pro mne zklamání, snad menší v první části, kdy páchané lotroviny pobavily. Pak jsem na to asi ještě nedorostla??!

06.01.2017 3 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Líbila se, ráda si hezky zasmutním a děkuji, že takový problém jde kolem mne jen v knížce.

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Pro mě nově objevená knižní autorka, viděla jsem film Než jsem tě potkala, tak jsem se nechala zlákat. Rozhodně nelituju, zhltla jsem jí najednou. Knížka, která mě oslovila a cítím jí ještě teď. Takové knihy mám ráda, když o nich musím a chci přemýšlet ještě několik dní po dočtení. Půjdu hledat další tituly. Už se těším.