monika0181 komentáře u knih
Tohle je víc triler než romantika pro ženy. Po letech je to mé setkání s autorkou. Můžu říct, že jsem překvapena a to příjemně. Knížka patřila u mě mezi odloženky a moc se mi do čtení nechtělo. A nakonec jsem ji přečetla téměř jedním dechem a moc mě bavila. Krom neskutečně vykresleného prostředí Montany, jsou i velmi pěkně popsané postavy knihy. Ta rozdílnost povah, jejich rysy super. Jako příběh poskládáno velmi dobře, postavy/páry se krásně doplňovaly. Velmi dobře promyšleno. Je to sice napínavý příběh, plný i smrti, ale je poutavý, čtivý a jen tak vás nepustí a rozhodně mu nechybí romantická linka. Jsem příjemně překvapena, asi opět někdy po knize od autorky zase sáhnu.
Na počátku jsem měla pocit, že čtu slohovou práci s tématem popis. Když jsem se začetla, kniha utekla rychle. Příběh je předvídatelný, ale nevadí to. Je psáno vtipně, čtivě. V knize mě asi nejvíce bavil oslík Bob, věčný tulák. Kniha je taková jednohubka, oddechovka, že ráno po dočtení, jsem nevěděla konec knihy a musela jsme se znovu podívat. Tedy v srdci moc stop nezanechala, nepřekvapila. Bylo to milé vánoční čtení bez nějakého většího přesahu.
Slzy v očích, dojetí ... tak krásný příběh Jane a Alexe byl. Oba si nesou životem velká traumata. Ta Jane již známe z prvního dílu, ale nejsou o to menší než ta Alexova, jen jim je věnováno méně důrazu. A Alexem jsem soucítila opravdu hodně, krom jeho vztahu s rodinou mě srdce drásala jeho misofonie, kterou bohužel z rodiny znám a vím, jak neskutečně obrovské potíže dělá a pro normálního člověka je neuchopitelná (většina z nás nesnáší zvuk nožem o sklo, misofonici mají tyto zvuky v hlavě 24/7). Příběh je plný emocí, lásky, porozumění. Knihu jsem v podstatě zhltla, příběh se mi vlil do žil. Jsem plná emocí a zážitků. Kniha je psána vtipně, čtivě, láskyplně. Alex mě štval, jak si sám nevěří. Ale nikdo z nás si neumí představit tu bolest v srdci, co musel od otce snášet. Jak dalece nás fyzické i psychické týrání poznamená. Jsem moc ráda, že příběh končí happy endem. Byla jsem za něj moc ráda a Jane i Alexovi jsem ho moc přála. Je to další z oblíbených knih, která v knihovně jistě zůstane. Za přečtení rozhodně stojí.
Další česká autorka po které jsem na doporučení sáhla. Ale tentokrát mi to úplně nesedlo. Pokud pominu, že bych se obešla bez pšoukání, byť je lidské a sexu ve vlakovém záchodku, tak kniha byla čtivá, nápaditá, neotřelé spisovatelské téma. Ale nesedla mi slohově, i popis erotických scén za mě nějak pokulhával, moc jsem celkově knize nevěřila, nedokázala to na mě přenést. Každopádně, pokud bude další kniha asi zkusím přečíst, zda je tam autorsky nějaký posun.
Moje druhá kniha od autorky. Musím říct, že jsem příjemně překvapena. Příběh zavání klišé, ale kupodivu to tak úplně není. Příběh hezký, plynulý, jednodušší. Četlo se samo. Za mě to není úplně top, ale myslím, že autorka má velmi dobře našlápnuto k velmi čtivým knihám.
Tesse a Scottovi jsem fakt fandila. Milý oddechový příběh.
Nejsem častým čtenářem českých autorů, ale čas od času po nějaké knize sáhnu. A tady to byl dobrý výběr. Tajemný příběh s neuvěřitelným zvratem v poslední větě knihy. Jsem fascinována. Příběh je pěkný, svižně psaný, zajímavý. Bohužel, co naprosto selhalo, jsou beta čtenáři a korektor. V knize je několik faktických chyb, které měly být při čtení odhaleny. Kniha není dělená na kapitoly, bylo by vhodné aspoň dbát na odstavce a odsazení. Četla jsem řádně koupenou eknihu a byla to na grafickou úpravu opravdu dost katastrofa a komplikovalo to čtení. Ale za mě spokojenost, jdu do další knihy autorky.
Komentářů je tu již tolik, že je zbytečné opakovat a spoilerovat knihu. Autorka napsala jako vždy dokonalý příběh, který vás vtáhne a až do samotného konce nepustí. Fascinují mě dějové zvraty, co dokáže Colleen napsat. Příběhy jsou vždy silné, emotivní. CH mám ráda a knihy od ní "dávkuji", ať nemám přečteno vše hned.
Kniha plná myšlenek. Jak jinak tuto knihu popsat. Řeklo by se letní oddechovka, ale úplně to tak není. Kniha má obrovský přesah do emocí, citů, myšlenek a starostí, co se v našem životě děje.
Dle obálky a anotace, jsem čekala rodinný letní příběh bez výrazné hloubky. Ale víc jsem se mýlit nemohla. Já osobně jsem samotný příběh vnímala jako podprahový podtext. O to víc jsem cítila všechny myšlenky, které v příběhu byly. A že jich požehnaně, protože příběh k tomu nabádá a autorka to krásně využila. Jak bylo i níže popsáno, v příběhu jde o Floru, které umřela maminka jako malé a vychovávala ji chladná teta, která děti nikdy mít nechtěla. Flora se seznámí s vdovcem Jackem, který má dvě dcery - mladší Molly a starší Izzy. Kniha je plná myšlenek, úvah, emocí postav a jak se se životem vypořádávají. Situace není jednoduchá pro nikoho, Flora vstupuje do rodiny, kde děti přišly o matku. A obě děti nejsou nadšené, že si otec našel přítelkyni a cítí se ohrožené, Izzy ještě víc o tajemství, které má. Myšlenky všech hrdinů jsou krásně popsány. Pro někoho ten způsob vyprávění příběhu nemusí být zajímavý, myšlenky ho mohou zbytečně zahlcovat. Níže v komentářích je - jednoduchá oddechovka. Tady je přesně vidět, jak odlišně vnímáme dle naší nálady příběh knihy. Ano, není to myšlenkově náročné, že by byl příběh negativní a tím pádem i silně negativní myšlenky, to zde není, i přes potíže je příběh laskavý, milý, čtivý, vtipné scény udržují reálnost příběhu, přesto bych knihu jako klasickou oddechovku necharakterizovala. Rozhodně má co předat.
Já jsem brala knihu do ruky s tím, že ji přečtu a pošlu dál. Neudělám to, zůstane v knihovně. Moc si vážím způsobu, jak knihu autorka napsala. Myšlenky moc oceňuji, jejich reálnost i vzhledem v různým věkům a zkušenostem postav. Emoce pořád vstřebávám. Kniha zůstane dlouho v mém srdci.
Jediné co snad je ode mě připomínkou, že první kapitola byla zvláštní nezáživná, netušila jsem co od knihy čekat a konec je taková plochý, tam kupodivu moc ty emoce necítím, kde bych je očekávala nejvíc. Flora mi chvílemi přišla až nereálně chápající všechny problémy. Přesto mi to v celku knihy nevadilo.
Plně souhlasím s komentářem andreamrs.
Trochu zvláštní kniha na vánoční příběh. Ano Vánoce tam byly, dokonce dvoje v celé knize, ale ani tak nemohu říct, že by z knihy sálala vánoční atmosféra. Rozjezd knihy je pomalý, měla jsme problém se začíst, ale s každou další stranou se mi kniha četla lépe. Oceňuje, že happy end není na dvě strany a máte možnost si ho užít. V knize byly velmi vtipné zápletky, kniha nebyla totálním klišé všech příběhů, je bezesporu jistě originální, přesto nemohu říct, že bych si z ní sedla na zadek. Ano, za přečtení stojí, příběh je to moc hezký. Isaakovi jsem fandila již od počátku. Bohužel, jak je v partě přátel tolik, je třeba opravdu držet pozornost, aby člověk věděl o koho jde. Jako oddechovka dobrá.
New adult romance, která nám ukazuje ukazuje úskalí dospívání, naivitu, sny a setkání s realitou. Je to příjemné oddechové čtení, kdy budete chvílemi hlavní hrdinku proklínat a děsit se nad její naivitou. Nic méně i jí změna pobytu a postavení se na vlastní nohy (aspoň částečně) pomůže a dospěje. Je to bolestné a to tak prostě bývá. Čtení rychle ubíhá, je to psáno lehce, vtipně, přitažlivě. Za mě určeno opravdu spíš pro dospívající, já se v knize úplně nenašla, ale přičítám to generačnímu rozdílu.
Jinak souhlas s hodnocením barush_books, přiblížení kultury obou zemí je supr zpracováno, fungování rodiny by mohl leckdo závidět a Benovi jsem také fandila moc od začátku, ta dopívající slepota Margot mě úplně bolela.
Hodnotím až po přečtení celé série. Nemůžu říct, že tohle je pro mě trefa do černého. Nemám problém s hot erotikou. Ale toto mě opravdu nechytlo. Trilogie měla být umělecké porno? Tento třetí díl mi přišel asi nejvíc uvěřitelný. Každopádně jsem ráda, že mám konečně dočteno a vím, že se ke knihám nevrátím.
Čtení druhého dílu pro mě nemělo ten wau efekt, co první díl. Poprvé je prostě poprvé. Ale kniha je to stále pěkná je to ten správný lektvar s podílem, lásky, erotiky, napětí, nesnášenlivosti, zloby, zášti, moci .... prostě čarodějná kniha, která mě nadchla. Dokonce se mi i tento díl, díky spádu příběhu, líbil víc než první. Jistě stojí za přečtení, protože se rozhodně pobavíte. Doufám, že se svého příběhu dočká i třetí bratr.
Bezesporu kniha, co stojí za přečtení. Zaznívá tu oddechovka. Asi ano, ale zanechala ve mně úplně jiné emoce. Není to příběh, který by mě uchvátil a řekla bych wau ... to není. Rozhodně není plochý, je čtivý. Ale nevím proč se mi tentokrát Dax nedostal pod kůži a to bývám ke knižním hrdinům hodně vstřícná. Nechápala jsem, proč se trestá odmítáním lásky k Wren. Mohla bych s ním logicky souhlasit, ale necítím tam morální problém mít vztah s Wren, spíš sebetrýznění, trest za to že Morgan dost nemiloval. Kniha ve mně nechala rozporuplné pocity, líbila se mi, ale do topu patřit tentokrát nebude.
Vše je vždy o úhlu pohledu. Jistě ho lze mít jako seržant_vrbno, na druhou stranu jsou i jiné pohledy. Kdy se v problému stravy "plácají" a hledají rozumné stravitelné a hlavně pochopitelné informace. Vlastně i seržant_vrbno souhlasím, jenže to prostě není pro každého, seknout s tím úplně, každý na to nemá disciplínu. A pro někoho i malé kroky, kroky jsou. Kdo stravování měnit nechce ani kniha ho nezachrání, vždy je to o tom vystoupit ze zóny komfortu a něco udělat.
Co je pro mě důležité, kniha je psána velmi srozumitelně i mě dala nové informace. Na druhou stranu mohla být klidně kratší, brala jsem to tak, že se informace opakují jen v jiných příbězích. Opakování je matka moudrosti, třeba se někomu rozsvítí až po x-tém přečtení principu.
Kniha má jistě potenciál rozšířit obzory, jak na cukr. A za mě důležité informace jsou stravitelní i pro laika. Jsme ráda, že jsem si ji koupila, rozhodně ji nepovažuji za zbytečnou. Pro mnohé bude přínosem.
Hrej a předstírej ... přesně to je obsah knihy. Tvař se, jako že se vůbec nic neděje a ty nemáš pocit, že je vlastní život ve srač*** To by bylo velmi stručné a drsné shrnutí. Příběhy autorky mají opravdovou hloubku, Briony, která trpí poruchou příjmu potravy a Sebastian, který má bipolární poruchu. Ani s menšími kostlivci se nechceme svěřovat, natož s takovouto informací.
Asi v hodnocení budou námitky, že se oba hrdinové celou knihu plácají v pocitech a dlouho to nikam nevede. Já k tomu mám naprosto jiný přístup. Bolesti a nemoci duše považuji za ty nejzásadnější, které nás mohou potkat a jsem přesvědčena, že každý, kdo si tím prochází, by si rád vzal antibiotika a měl za týden vyřešeno. Jenže tak to prostě není. Příběh nás uvádí do života dvou lidí, kterým život nerozdal ty nejlepší karty. Víc je popisován do hloubky myšlenek za mě z pohledu Briony.
Nicméně dává nám nahlédnout do myšlenek člověka, který má takové potíže a co nám hlava dělá, jak nás nutí uvažovat a jak bojovat s tím, co víte, že tak není a jak moc sil vás stojí podlehnout/nepodlehnout další atace, kterou vám myšlenky, emoce přichystají. Moc oceňuji, jak jsou knihy autorky psány, vždy nás dokáže dostat přímo do problému, potíží, co postavu v příběhu trápí. Píše naprosto uvěřitelně, věrně, lidsky. Máte možnost nahlédnout do života lidí, které trápí psychické potíže. I když pro nás "zdravé" těžko některé věci uchopitelné, proč na takové drobnosti reagují s takovou intenzitou ... a přesně o tom to je. Přiblížit si své životy a mít pochopení. Bez pochopení a pomoci se může člověk dostat za hranu sebereflexe, kdy už ani o pomoc není schopen požádat.
Rozhodně to není oddechovka, na kterou zítra zapomenete. Možná vás ani tak vážné téma nebude bavit a přesto jsem přesvědčená o tom, že ta kniha je v dnešní době nesmírně důležitá. V době po kovidu a v ekonomické krizi, kdy spousta lidí trpí a trápí se různými psychickými problémy, kdy si nechtějí přiznat, že pomoc potřebují pomoc a nebo o ní nemají sílu požádat, má kniha a její téma velkou důležitost. Bohužel také v ní vidíme, jak lze vše úspěšně velmi dlouho tajit (hrát a předstírat, že je vše ok) a proto si myslím, že je důležité si ji přečíst, abychom pochopili i ty jemné náznaky, kdy tonoucí se stébla chytá.
Asi beru hodnocení knihy hodně vážně, ale já opravdu popisované potíže vnímám a kniha se mě hodně dotkla a pronikla mi myšlenkami až do srdce.
Příběh je krásné čtení, i když s velmi silným tématem, plný rozrůstající se lásky, citu, důvěry. Kdyby byl pravdivý, přála bych hrdinům, aby své démony společně zvládli a jejich citlivý, důvěrný, láskyplný vztah jim přetrval.
Šéf, co tě nadzvedne. Já bych řekla: "šéf, co ti hne žlučí" ... jenže ouha, tak to úplně není. Asi chápu, co mělo být podnětem k takovému titulu, ale příběh je mnohem hlubší a hlavně titul je i lehce zavádějící. Samo nadzvedávání, tak výrazně ani popsáno nebylo, nebo jsem to ta k nevnímala. Příběh na mě působí trochu zvláštně, těžko se mi popisují emoce, úplně ve mně totiž nebouřily, přestože se mi kniha moc líbila. Elle po tom, co byla v klinické smrti, změní náhled na to, co je v životě důležité (ani se jí nedivím). West se vyhrabal v životě z naprosté nuly na úspěšného člověka, bohužel ne šťastného (kdo z nás si s sebou netáhne nějaké kostlivce). West má v péči svojí neteř Scarlet, což je půvabná puberťačka, která si na začátku života vytáhla opravdu ty nejkratší sirky. Mix těchto osob nám dává možnost pohledu na příběh, který vypráví život. Život, který je někdy nespravedlivý, ale i laskavý, plný lásky a naděje a je jen na nás, kdy si dáme šanci na změnu. Jak jsem psala, emoce z knihy úplně nelezou, přesto mě kniha oslovila a jistě dlouho zůstane v motivačních myšlenkách pro život. Kdo má bilanční období, tak to bude asi ta pravá kniha. I jako oddechovka může sloužit, je psána s potenciálem, aby si každý čtenář mohl vzít z knihy, co potřebuje.
Souhlas s komentářem georginaa. Není třeba spoilerovat dál. Tuto sérii i autorku prostě miluji. Každý příběh je trochu jiný a přesto do sebe zapadají, hrdinové knih se objevují dalších dílech. Neopouštíte je hned po zavření dílu. Nevím, jak o autorka dělá, ale já těm chlapům v knize vždy tak fandím a přeji si, aby všechny problémy vyřešili a na ten happy end se vysloveně těším. Protože mám odstup čtení od ostatních dílů špatně se mi porovnává, ale knihu jsem přečetla na jeden zátah. Je čtivá s detektivní zápletkou. Jen ten konec mi přišel strašným fofrem, ten bych snesla o dvě stran delší, víc rozepsaný, abych si to užila. Můžu říct, že už těším těším na Wheelera a Poppy, tam očekávám také moc pěkný příběh.
Jsem velmi příjemně překvapena. I tato kniha u mě pařila mezi odloženky. Od autorky jsem četla sérii Cocteil, bohužel ta mě stylem psaní naprosto nenadchla, a tak jsem se do dalších knih nehrnula. V rámci vlastní výzvy dočtu odloženky, jsem vytáhla tuto knihu. A musím říct, že za mě mnohem lepší než výše uvedená série. Kniha je čtivá, vtipná, hezký příběh. Některé věci sice úplně neladí, ale nijak mi to v příběhu a ani ve čtení nevadilo. Je to jednoduchý romantický příběh, který Vám v srdci může zůstat popisy Říma a okolí, jídla, naturelem Italů. Já jsem spokojena, u příběhu jsem si odpočinula, přišla na jiné myšlenky. Opravdu mi kniha sedla.
Milý pohádkový čarodějnický příběh. Tato kniha je zase moje jedna odloženka. Úplně jsem nebyla naladěna na fantasy téma a opět moje velká škoda. Začínám si říkat, že asi přečtu všechny odloženky. Takto se připravuji o krásné knihy. Toto je laskavý pohádkový příběh, který Vás potěší v tomto pošmourném počasí, kdy máme chuť si zalézt do křesla s čajem. Při čtení jsem se pobavila, rychle uteklo a zasmála jsem se. Pro mě to nebyla kniha s nějakým extra přesahem, ale strašně mi sedla a udělala mi velkou radost. Doporučuji přečíst, nechat se vnést do světa čarovné pohádky a užít si to.
Téma naprosté klišé - bratr, setra a nejlepší kamarád a přidejte k tomu hokej a je z toho romance jako hrom. Je to totální jednohubka, kterou zhltnete během odpoledne. Přesto že příběh není nic objevného, musím říct, že jsem se začetla od prvních stran a téměř až u konce jsem si uvědomila, že to opravdu rychle uteklo. Líbí se mi, že přes opakované téma máme jiné řešení situace mezi Owenem a Justinem. Kniha je neskutečně vtipná, viz i ukázky níže v komentářích. Přiznám se, že lituji, že je to taková jednohubka, vydržela bych číst déle. A moc se těším na další příběhy. A spekulace bude další Owen a Becca?