Moniska2410 Moniska2410 komentáře u knih

Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

Pokud nečekáte velký příběh, sáhněte po této knížce.

Pohodový a vtipný příběh o jednom přátelství, které se přehoupne v lásku. Rychle a skvěle se to četlo, za mě klidně mohla mít kniha víc stránek.

Střídání pohledů mám v knihách ráda, člověk aspoň vidí co si hlavní hrdinové myslí.

Postavy sem si oblíbila hned od začátku.

Corey jedna statečná a silná holka, opravdu jsem jí obdivovala, jak se se svým postižením dobře vyrovnala. Rozhodně to nebyla žádná chudinka, co by si nechala něco líbit a hlavně si umělá jít za svým.

Hartley kluk snů, kdo by ho nemiloval. Byl vtipný, přátelský a každý ho měl rád. Jen sem nechápala, proč byl s někým tak úplně odlišným, jak já tu holku nesnášela.

První kniha od autorky, ale teď už vím, že nebyla poslední.

19.05.2023 4 z 5

Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Já půjdu proti proudu, ale já se s knihou trápila

Jak se mi líbil první díl, tak druhý se za mě strašně vlekl, skoro žádná pořádná akce a Layla mi docela lezla na nervy.

Už v prvním díle nám začal milostný trojúhelník , který v tomto díle pokračoval. Bohužel mi přišlo otravné jak Layla neustále měnila své city od jednoho k druhému. Chápu, že je to mládě, ale takhle nerozhodná??

V jednu chvíli jsem změnila stranu na team Zayn, ale stejně sem se vrátila k Rothovi.

No upřímně ještě nevím, jestli se pustím do dalšího dílu až vyjde.

Nejlepší jsou stejnak Bambi, Dupík a koťata

19.05.2023 3 z 5

Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Příběh není vůbec špatný, nedá se mu vytknout čtivost.

Co mi vadilo, že sem jeden děj četla 2x , i když to bylo vždy z jiného pohledu. Vlastně jsem věděla co tam bude a přistihla sem se, že přeskakuju odstavce.

Anna, vadilo mi jak se neuměla postavit otci. Vždyť jí je 19 proboha, ale chovají se k ní jako by jí bylo 10. Mě by mrdlo.

Maddoxe jsem si zamilovala, má vše co takový " bad boy " má mít, tetování, piercing, jezdí na motorce, ale přitom je to hodný a citlivý kluk.

Takže i když tam bylo pár věcí, které mi vadily, čtení sem si užila. Nedokázala sem se od toho odrhnout.

08.05.2023 3 z 5

Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

První polovina knihy mě úplně tak nebavila, ale od druhé půlky se to změnilo.

To co předváděl hlavní hrdina, nějak sem si k němu nemohla najít cestu.

Miluju ,, bad boye ,, ale tady bych označila Vikouše ( Viciouse) za psychopata.

A i když se jeho chování ke konci zlepšilo, jen tak to nepřebije a pro mě zůstane kreténem.

Emilia byla hrozně fajn holka, až teda na její styl oblékání . Hrozně jsem jí fandila, obdivovala jsem jak byla silná.

Baví mě když je v knihách pohled obou hrdinů, protože každá mince má 2 strany.

Nebyla to úplně nuda, ale podle anotace sem čekala něco trochu jiného.

08.05.2023 3 z 5

Můj první polibek Můj první polibek * antologie

Dostáváme 20 různorodých povídek, jsou zde zastoupeny skoro všechny žánry.

Každá byla jiná, originální, ale upřímně mě se jich líbilo pár. Čekala sem víc romantické čtení podle názvu. Mě přišla většina povídek smutných.

Nejvíc se mi líbily:
Až na kraj světa ( pověra se studnou)

Polibek 2084 ( nepříliš vzdálená budoucnost a doufám, že se to nikdy nestane )

Z deníčku smrtky ( už na začátku sem si říkala, že mi to připomíná N. Shustermana a on tam byl pak i zmíněný )

Už nezapomenu ( láska kvete v každém věku)

Hladové vlaky ( povídka už podle názvu není lehká, mě to trochu připomnělo konec knížky Narodili se, aby žili)

U většiny povídek sem se trápila.

05.03.2023 2 z 5

Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Jedním slovem NÁDHERA
Opravdu nádherný příběh, kde se prolínají dvě dějové linky. Jakoby postavy z minulosti nějak ovládali postavy ze současnosti.

Mě byla sympatičtější dějová linka z minulosti, kde byly vikingové a vše okolo nich. Jen škoda, že to nebylo víc popsané, ale nebyla to kniha vysloveně jen o Vikingech.

Knížka se čte velice dobře, já jí nemohla odložit a přečetla jí za jeden den.
Řekla bych, že kniha není moc vidět a je to strašná škoda a já sem ráda, že sem na ní natrefila díky knižní štafetě.

Líbil se mi dovětek - spása Vikingů, jak a proč vznikla kniha.
Vikingové se nebáli smrti, báli se pouze toho, že nezemřou se ctí. Proto to byli odvážní a pro někoho snad i nelítostní válečníci. Ale dosáhli díky tomu i úžasných věcí a jejich dobrodružný duch je vedl až tam, co pokládali za konec světa.

18.11.2022 5 z 5

Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

Tohle bylo pro mě to pravé, miluju Upíři deníky a Pravou krev.

Příběh nás zavede na Versailleský Dvůr,kde vládnou upíři. Upíři, bestie bez citů a morálních zásad.

Hlavní hrdinka Johanami byla od začátku sympatická. Vydává se za šlechtičnu Dianu, protože jí vyvraždili rodinu a ona se chce pomstít. Proto odjíždí s vikomtem Alexandrem de Mortangem ke královskému dvoru, kde bude bojovat o královský doušek.
Pokavaď vyhraje, dostane se ke králi a bude moct pomstít svojí rodinu.
V knize nechybí intriky,láska a závist.
Konec mě dostal, i když při jeho čtení sem s ním tak nějak počítala, jinak by vlastně pokračování, které je plánované nemělo význam.
Už teď potřebuju další díl,jsem zvědavá jak si Johana se vším poradí.

Knihu jsem četla v rámci společného čtení #ctemedvurtemnoty od @knihydobrovsky a @kate_valter, moc děkuji za knihu.

18.11.2022 5 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Jak sem se na knihu těšila,tak sem dost zklamaná.
Já sem strašně nudila a dočetla spíš z "povinnosti" a obě hlavní postavy byly strašné. Nevím kdo z hlavních hrdinů měl větší kulky.
Škoda,že nebyl pořádně popsán novodobý Olymp.
Kniha měla potenciál, který skončil v řece Styx.
Jestli bude další díl ušetřím, určitě nekoupím.

18.11.2022 1 z 5

Bývalá manželka Bývalá manželka Jess Ryder

Skvěle napsaný thriller plný napětí. Thriller co vás nutí číst dál a dál. Děj mě vtáhl od začátku a nepustil. Jako matka bych takovou situaci jako Natasha nechtěla zažít.
V knize je krásně vidět jakou moc mají peníze,co vše s nima může člověk podniknout, včetně lidských životů. Na druhé straně ten kdo je nemá, nemá možnost bojovat soudní cestou.

DOPIS AUTORKY
Poděkování za přečtení. Ve Spojeném království se poskytuje bezplatná právní pomoc pouze v případě, že existují důkazy o zneužívání nebo je dítě ohrožené. Připadá mi nesprávné, že se spravedlnosti mohou domáhat jen bohatí, doufám, že tento román by mohl vyprovokovat debatu na toto téma.

31.08.2022 5 z 5

Druhá tvář Druhá tvář Ashley Audrain

Tahle kniha je skvělá. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál. Občas mi bylo při čtení hodně ouzko. Občas to ve mně vřelo. A konec to rozsekal, proto jen 4 hvězdičky, nesnáším takové konce.
Co se týče postav:
Blythe -měla si jít víc za svým ,když začala podezírat dceru, aby jí manžel věřil. Možná by se pak nic nestalo
Fox - proč ani na chvilku nevěřil své ženě, proč by si něco takového matka vymýšlela
Violet - rozmazlená tátova holčička, která by potřebovala občas proplesknout
Sam - klouček, kterého by všichni milovali

Tak nějak otevřený konec, uvidíme jestli bude někdy pokračování. Bohužel je to takový nešvar poslední dobou, jak v knížkách, tak ve filmech či seriálech.

31.08.2022 4 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Jedna hvězdička za povedenou obálku.
Upřímně sem čekala asi něco jiného. Detailní popisy porážky sem ještě vydýchala, ale lov těhotných,nebo jezení malých dětí to už bylo moc. Děj mi přišel o ničem, chybělo mi tam vysvětlení, kdy to všechno začalo a jak se vlastně lidi začali chovat, prostě pořádné vysvětlení.Hlavní hrdina Marcos, který nás provází celou knihou, mi byl ze začátku sympatický, hlavně jeho postojem k tomu všemu a na konci to totálně zazdil. Člověk se po smrti musí nechat zpopelnit, aby ho nevykopali a nesnědli. Upřímně takovou dobu bych zažít nechtěla, to bych se stala veganem

31.08.2022 1 z 5

Liliana Liliana Anna Szafrańska

Moc krásný příběh, zpočátku velmi silný, který vás chytne za srdce a s hlavním hrdinkou budete prožívat nejtěžší chvíle jejího života.......života týrané ženy . Jen při pomyšlení na to, jak reálné to všechno muže být, mi bylo úzko.
Knížka má spád a děj rychle plyne, ani na chvíli jsem neměla pocit, že bych se nudila. Vše jsem prožívala s hlavní hrdinkou, smutek, vztek, dojetí i smích.
Všechny postavy sem si oblíbila (krom Matěje), moc se těším na další díl Malvína a doufám, že se tam ještě s Lilkou,Matym a Oskárkem uvidíme

31.08.2022 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

(SPOILER) Temný thriller od kterého se nešlo odtrhnout. Konec mě překvapil, i když sem čekala, že žádná nestvůra to není. Za mě plný počet :-)

16.02.2021 5 z 5

Pustina Pustina Stina Jackson

Tak konečně sem se jí prokouslala. Po přečtení její první knížky, která mě uchvátila, sem se pustila do její druhé knížky a ta mě zklamala. Bylo to pro mě chaotické a občas sem byla ztracená.

03.11.2020 1 z 5

Zvrácené příběhy Zvrácené příběhy DarkRomanceQueen (p)

Autorka nás nechala nahlédnout do svý hlavy a já po dočtení se tam chci nastěhovat natrvalo.
Dostáváme čtyři povídky a já doufám, že se z nich stanou plnohodnotné knihy, no aspoň dvě by si to zasloužili a o jedné víme, že na 100% bude.

Už podle názvu si můžeme představit, co nám asi tak autorka bude předkládat. Bude to temné, zvrácené, plné sexu a né toho vanilkového. Berte v potaz všechny varování co kniha má, takže pokavaď se červenáte jen při pomyšlení na drsnější sex, všechny možné tělní tekutiny, tak od knihy radši dejte ruce pryč. Čtení jen na vlastní nebezpečí.

Každý příběh je temnější, drsnější a když si myslíte, že už vás autorka ničím nemůže překvapit, bum prásk plesk a vy se ocitne v sanatoriu, kde nikdo nikdy být nechce......no i když my zvrácené, temné ženy si to v koutku duše přejeme.

První povídka Osudový pohřeb byl jakž tak uzavřený, ale kdyby měl tak ještě o 150 stránek víc, vůbec bych se nezlobila.
,,Popros o to, Carisel, no tak!"Dráždil jsem jí a ona mezi vzdechy poraženě vyhrkla: ,,Kriste pane, nepřestávej, prosím!" To mi jako prosba stačilo. Zaslouží si poznat jaký to je, když někomu na druhém opravdu záleží.

Druhý příběh nás zavede do vzdálené budoucnosti, mezi roboty a jak rychle začal, tak rychle skončil. Tohle bylo od autorky pěkné mučení a já potřebuju víc.

Mě si zaháčkovala třetí povídka Dominant a vůbec bych se nebránila, kdyby se z ní stala plnohodnotná knížka.
,,Uděláme spolu dohodu. Jestli budeš vlhká, až ti můj muž zajede do kalhotek, podepíšeš smlouvu a staneš se naší malou kurvičkou, dokud nesplatíš dluh."

Čtvrtá povídka Sanatorium Darkevil, tak tady se ocitnout žádný aspoň trochu příčetný člověk nechce. Jenže ty co tu jsou sem nepřišli dobrovolně. Tady o té povídce víme, že kniha bude zanedlouho a já se mega těším, protože je tak trochu propojená s jinou povídkou.

Takže zvrácené duše tohle je čtení přímo pro Vás

10.12.2024 5 z 5

Všechny naše Vánoce Všechny naše Vánoce Martina Dacková

Já sem posledních pár let Grinch, né že bych vysloveně neměla ráda vánoce. To spíš, že od konce září to na mě útočí z každého super či hyper marketu a to krásné kouzlo vánoc je tím pádem zničené.

Věříte že každý máme někde tu svojí spřízněnou duši, někoho kdo se prolíná naším životem aniž by sme ho zaregistrovali?? Tak to pak musíte sáhnout po této novince a že se děj odehrává hlavně v době vánoc, tak to je velké plus.

Alice a Max dvě duše, které kolem sebe dlouho krouží než se protnou. Do poslední stránky nevíme jak to celé dopadne a to mě hodně bavilo.

Ze stránek na nás dýchá vánoční pečení, vůně koření se linula celým bytem.

Líbilo se mi prolínání minulosti dědečka Alice a jeho velké neopětované lásce, to bylo velké zpestření celého příběhu.

Tenhle příběh sem určitě nečetla naposledy a o příštích vánocích se opět ponořím do vůně vanilky a perníkového koření.

30.11.2024 5 z 5

Anglická lekce Anglická lekce Natasha Boyd

Po francouzské lekci sem se na tuhle dost těšila, ale bohužel mě to zklamalo. Oproti jedničce, kdy mě tak pohltila, že než sem se nadála byl konec, tak tenhle díl mě občas nudil.

Čekala sem nějakou pořádnou zápletku, kór když se dozvíme proč se Andrea ocitla tam kde je.

Andrea utíká před násilnickým manželem a ukrývá se v cizí zemi.

Evan je sexy bodyguard a pro Andreu už udělal plno věcí.

Oni jsou pro sebe stvoření, ale chodí tak dlouho kolem horké kaše, že mě to prostě nebavilo tak jako jednička

Chyběla mi pořádná akce, chemie mezi hlavními hrdiny byla nijaká.

No suma sumárum......nenadchne,ale ani neurazí.

30.11.2024 3 z 5

Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec Sophie Lark

Miluju tuhle sérii, i když byl za mě druhý díl slabší, stále je to úžasná mafie.

V tomto díle je hlavní hrdina Nero, bratr Aidy z první knížky , takže sme se s ním už potkali a já se na jeho příběh hrozně moc těšila

Nero je typický mafián, horkokrevný, nemilosrdný, jeho reputace ho předchází a nikdo mu nechce jen tak zkřížit cestu. Jednou ale pomůže kamarádce a tím ukáže, že i padouši mají srdce na správném místě.

Camilla to nemá v životě lehké, vede autodílnu svého nemocného otce a je vlastně jediný pořádný zaměstnanec. Její mladší bráška se dostane do problémů a jako ta starší sestra mu pomůže, aby se nezapletl se zákonem. Jenže díky tomu se dostane do hledáčku jednoho policisty, který jí tak trošku začne vydírat.

No a tady nastupuje na scénu Nero. Ty dva si k sobě pomalu nacházejí cestu a zjišťují že je to k sobě táhne víc a víc.

Chemie byla krásně pozvolná a uvěřitelná, celkově příběh krásně plynul, až mi bylo líto, když sem otočila poslední stránku.

Konec nám nastínil kam se bude ubírat další díl a já se na něj už těším.

30.11.2024 5 z 5

Bohyně Bohyně Marcy Jell

Marcy, Marcy, Marcy ku*va holka já tě žeru. Tohle si musí každý přečíst, ty ses tu tak odvázala, že mám pocit, že se nám zrodila nová hvězda

Takže dámy a pánové tohle byla jízda, Marcy nám naservírovala příběh, který vás přiková do křesla a nepustí, dokavaď neotočíte poslední stránku. Mafie, zbraně, vraždy, intriky, smyslná mafiánka a sexy mafián, co víc si můžeme od takového příběhu přát.

Vittoria Bellucci, nelítostná, bezcitná, špatná....týhle holce nechcete zkřížit cestu a když už se vám to náhodou povede, tak se začněte modlit ať jste neviditelný.
Vittoria je první ženou, která stojí v čele La Camorry, ale aby jí všichni přijali, musela v něčem obstát.

Tristan Falcone, impulzivní, vášnivý, nemilosrdný....holky a možná i kluci, tohodle panáčka budete všichni chtít. Krásný, svalnatý a potetovaný . Jemu se ale povede Vittorii zkřížit cestu a ty dva se dostanou do křížku.

Víte, že Marcy nepíše pohádky, že se v jejich příbězích objevuje erotika, ale tady tady je to erotikou nabušený. Mezi těma dvěma to jiskří od začátku a ty erotické scény vám pěkně promáčí kalhotky.

Ty dva si sebe navzájem pěkně užívají, ty jejich slovní výpady nemají chybu a nejednou vám vykouzlí úsměv na tváři.

,,BRZDI,FALCONE," ZARAZILA JSEM HO POHYBEM RUKY.
,,ASI SI ŠPATNĚ ROZUMÍME. JÁ JSEM TA, CO TI DNES
DOJEBE DEN. NE TA, CO HO S TEBOU PROJEBE."

Tenhle série si vás pěkně zaháčkuje a já se už hrozně moc těším na další díl a tentokrát to nebude jen o mafii

10.11.2024 5 z 5

Dávné duše Dávné duše Jana Beranová

I u tohoto příběhu sem hrozně moc ráda, že Solis dává šanci začínajícím autorům, protože by byla hrozná škoda, kdyby nespatřil světlo světa. Za e-knihu v rámci #spolupráce děkuju @solis.nakladatelstvi

Máte rádi tajemno, magii a v neposlední řadě lásku, určitě vás tento příběh nesmí minout.

Mikkaela a Seth, hlavní hrdinové jsou snový, oba si okamžitě zamilujete. Spřízněné duše, které jsou si souzeni.

Něco je k sobě táhne, záblesky minulosti a to neviditelné pouto mezi nima. Seth je fyzioterapeut a pomáhá Mikkaele s její migrénou a tak nějak na sebe pořád narážejí.

Nechci se moc rozepisovat, abych vám neprozradila z příběhu mnoho a nepřipravila vás o ten úžasný zážitek ze čtení.

Příběh se krásně hodí do podzimního počasí, už jen tím kde se odehrává. Uvařte si čaj, pohodlně se usaďte a ponořte se do knížky.

28.10.2024 5 z 5