moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Okamžik změny Okamžik změny Nora Roberts

Tato spisovatelka prostě umí psát rodinné ságy. Já prostě zbožňuji člena klanu MacGregorů Daniela a jeho nekonečnou touhu po vnoučatech a jak se snaží rozšiřovat svou rodinu, je skvělý.
První příběh je o nejstarším jeho synovi Alanovi, moc se mi líbil při namlouvání a to, že se jen tak nedal.
Druhý příběh je o švagrovi Alana, bratrovi jeho ženy, jeho i sestru zasáhla krutá událost v jejich dětství a dospívání a to je ovlivnila, naštěstí oba poznají protějšky, kteří dokážou milovat je takové, jací jsou.
A Daniel se zde dočká svého prvního vnoučete.

20.09.2018 4 z 5

Pán snu Pán snu Catherine Coulter

Celá tato série se velmi zdařila, v tomto díle se vlastně setkají téměř všichni hlavní hrdinové, či je o nich zmíněno.
Každopádně Cleve a Chessa - to je něco. Ještě teď se musím smát, až se za břicho popadám. Oba se rychle stanou miláčky čtenářů, spolu s jejich příbuzenstvem. A nebyla by to ta správná romantika, aby ti dva měli před sebou jen cestu posypanou růží. Ale nebyla by to ta správná červená knihovna, kdyby to nemělo konec, jaký má.
Pobavení, trochu ponaučení, uzavření životních osudů, láska a věrnost - to jsou hlavní atributy knížky.
Jen je dobré číst tuto sérii opravdu od prvního dílu, aby člověku zapadaly správně kousky skládanek do sebe.

03.09.2018 5 z 5

Vše končí láskou Vše končí láskou Mary Balogh

Na díl s Meg jsem se těšila od prvního dílu, protože jsem si ji moc vážila a oblíbila a moc jsem jí přála štěstí. Teď se tedy jedná o Meg, zralou ženu, která vše obětovala pro rodinu, přesto náhle zatouží i po svém štěstí, a že shodou různých náhod rozpoutá zajímavý příběh, ze začátku určitě netušila. A Duncan? Jestli umíte číst mezi řádky tak jako já, pochopíte, že je v něm něco víc, než dává najevo i před Meg. Pravdu jí podává po malých lžičkách, až se mu to málem nevyplatí. Ale tam, kde jsou 2 srdce naplněná láskou a nesobectvím, tam se nakonec vše v dobro obrátí.
Tento díl pro mne moc znamenal. Skvělé. Jsem zvědavá na další díly.

04.08.2018 5 z 5

Noční bouře Noční bouře Catherine Coulter

Dlouho jsem váhala nad touto knihou, ale úplně zbytečně. Skvěle jsem si ji užila. Je zde ukázka pravého anglického gentlemana té doby a svobodomyslné Američanky odolávající konvencím i pravidlům. Když se ti dva střetnou, samozřejmě je to nějakým způsobem k sobě přitahuje, ale zároveň lítají jiskry.
Skvělé slovní souboje, či scénky - tak ty se autorce moc povedly. Musela jsem se nad nimi doslova chechtat. Prožívala jsem jejich střety i lásku.
Celá série se povedla a já ji mohu jen doporučit.

14.07.2018 5 z 5

F... jako finta F... jako finta Sue Grafton

Tak tohle konečně byla ta správná detektivka od počátku až do konce, sice jsou dobře uhodla milence Jean, ale vraha jsem tipovala špatně. O to víc mě to těší, že jsem tady opravdu namáhala mozek, kdo to je.

10.07.2018 4 z 5

Ohnisko požáru Ohnisko požáru Patricia Cornwell

Tohle byl ale velmi smutný díl, nechci moc prozrazovat, každopádně se tu objeví stará známá potvora Carrie, která se rozhodla všem "bývalým" známým zničit život.
Kniha má spád od začátku do konce, jsem zvědavá, co bude dál.

10.07.2018 5 z 5

D... jako desperát D... jako desperát Sue Grafton

Je to průměrná detektivka, což je trochu škoda. Námět je skvělý, ale víc jak první třetina je šíleně nudná. Čtu tuto sérii od začátku a je to téměř stejné, na začátku nuda, tak po půli se děj rozjíždí a závěr je skvělý.
Zde je námětem hoře a život pozůstalých po obětech autonehody opilým řidičem. Řidičovi je to líto a omluví se, ale život to mrtvým nevrátí, stejně tak se úplně změní život pozůstalým. Těch je mi skutečně líto.
A když se do toho zapletou ještě peníze a hamižní lidé, problémy jsou na světě.

08.07.2018 3 z 5

Ve zlomku vteřiny Ve zlomku vteřiny David Baldacci

Začátek slibně se vyvíjející nové série, moc se mi líbila série Camel club, a tato začala velice slibně. King a Maxwellová je dvojka sama o sobě a já jsem ráda, že se dali dohromady dva skvělé mozky, a i když dělají chyby a kolem nich vůbec není bezpečno, tak dostanou do spojení věci a informace tak, jak nikomu jinému.
Moc se těším na další díl. Kdo má rád tajné služby a nebezpečí kolem toho, to je díl pro něj. Doporučuji.

02.06.2018 5 z 5

Vysoká hra patriotů Vysoká hra patriotů Tom Clancy

Skvělý politický a špionážní příběh, milovala jsem Jacka, který ctí pravidla morálky společnosti, není zákeřný a chtivý ani peněz ani moci, proto mi tak přirostl ke srdci. A i jeho žena, ta opravdu byla skvělá a dohromady byli super dvojka.
Přesto Jack pochopí, že s některými lidmi se prostě čestně jednat nedá, a pokud někomu není svatá ani rodina, ....
Rozhodně pokračuji v sérii dál.

30.04.2018 5 z 5

Viviane - otrokyně pomsty Viviane - otrokyně pomsty Marie Cordonnier (p)

Hezké dokončení tohoto příběhu i celé série, konečně to dopadlo všechno tak, jak to dopadlo. Tenhle díl byl pro mne nejvíc napínavý a hodně dlouho otevřený konec.
Přesto jsem milovala od začátku až do konce všechny páry i jednotlivce a nenáviděla zlo, které tu bylo jasně označeno.
Pro romantiky a snílky dobré čtení.

18.04.2018 4 z 5

Ve zlomku vteřiny Ve zlomku vteřiny James Patterson

Dnes o jednu hvězdičku uberu, protože jsem pořádně nepochopila, proč se k němu přidali jistí lidé, proč tak Vlk "zešílel", vysvětlení na konci beru jako nedostatečné.
Jinak zde ale je dobře vylíčeno, jak jsou lidé - i ti nahoře u moci - bezmocní, když na scénu bojiště vstupují nelítostní teroristé.

09.04.2018 4 z 5

Bouře Bouře Boris Starling

První setkání s autorem, a už teď vím, že rozhodně ne poslední. Fantasticky vylíčený příběh, zase jeden příběh, kde detektivka je opravdu "člověk" - takže se bojí, snaží se vyrovnat s posttraumatickou poruchou, dělá chyby při vyšetřování, ale také má v sobě vůli dostat toho šílence, co vraždí. Já osobně se modlila, aby to nebyl její přítel.

05.03.2018 5 z 5

Smrtící rozdělení Smrtící rozdělení J. D. Robb (p)

Další povedený díl, tajné služby, teroristi, vraždy nevinných, zneužití blízkého člověka, osobní rozepře mezi Roarkem a Evou, její děsivá minulost - to vše je v tomto příběhu. Naskakuje mi husí kůže, když si pomyslím, že člověk může být velice jednoduchým způsobem zneužit a využit jako zde Reva, a ještě víc mě děsí, že někdo ví o brutálním týrání dítěte a nic se neděje - není přece důležité.
Doporučuji

17.02.2018 5 z 5

Cena za úspěch Cena za úspěch Joan Johnston

Právě jsem dočetla poslední díl série a jsem ráda, že jsem ji objevila a poctivě přečetla. Pro někoho to mohou být jen hloupé romantické romány, a pro někoho, jako i pro mne, něčím, co mi přineslo mnoho moudra do života. V tomto díle například poznání hlavního hrdiny Lukea, jestli je v životě důležité dosáhnout nejvyšší pracovní pocty, nebo třeba menší, ale mít kolem sebe svou rodinu a být s ní šťastný a nejen pracovat, ale i žít, obyčejně žít.
Celou sérii mohu jen a jen doporučit.

16.02.2018 5 z 5

Výzva k hříchu Výzva k hříchu Suzanne Enoch

Musím přiznat, že víc vtipný mi přišel díl první. Ale zde jsem nalezla jednu moudrost a to od hlavního hrdiny - je dobře, když si člověk chce splnit svůj životní sen a snaží se jej dosáhnout, ale přesto by neměl zapomenout na život sám a lidi kolem něj.
To si myslím, byla hlavní idea tohoto příběhu. Jinak Zacha si určitě oblíbíte hned na počátku knihy, už jen za odvahu vydržet mezi tolika vdavek chtivými dívkami.

15.02.2018 4 z 5

Bez výčitek Bez výčitek Tom Clancy

První setkání s tímto autorem. Musím přiznat, že začátek mi moc nesedl, přišel mi takový zmatený, nevěděla jsem, kdo je kdo. Proto dám o hvězdičku méně. Ale musím přiznat, že od "nehody" Johna se to vše začíná obracet k lepšímu. Konečně začíná skutečný děj.
Jen si člověk musí dát pozor a být neustále ve střehu, děj se mění do několika rovin a osudů různých hrdinů, není to odděleno kapitolami, jen odstavci. Takže to nejde číst halabala a musíte dějem žít. Byla jsem zvědavá, zda John nakonec dosáhne toho, co si předsevzal a jaký to bude mít následek. Podvědomě jsem jej tušila, každopádně zajímavý konec.
Nebylo to vůbec špatné.

09.02.2018 4 z 5

Napravený prostopášník Napravený prostopášník Gayle Callen

Povedená celá série, líbilo se mi i propojení s hrdiny z jiných sérií. Zde se konečně dozvídáme, proč se Leo chová tak, jak se chová. Susanna je skvělá, ale na toho uličníka prostě nemá. Přesto ani jeden si nedovolil ubližovat tomu druhému, vážil si ho, a v duchu si přál, aby k němu ten dotyčný vzplál láskou, k tomu ale musí ukázat city i ten první.
Jako romantické čtení, dobré.

05.02.2018 4 z 5

Svůdná čarodějka Svůdná čarodějka Stephanie Laurens (p)

Tak další díl za mnou a opět musím konstatovat, že se povedl. Velice vtipné dialogy mezi hlavními hrdiny. I když jsem ze začátku Catrionu moc nemusela, bylo naprosto jasné, že nějakým způsobem změní názor. Richard byl skvělý. Ale přesto musím říci, že pro mne byla z knihy nejlepší ta část, když se sešla u Richarda téměř celá jeho rodina. Tak to opravdu nemělo chybu, tu jsem si skvěle užívala.
Romantika, odreagování i hluboká myšlenka - a to význam rodiny v našich životech a že každý člověk potřebuje v ní najít své místo a poslání a lásku.

04.02.2018 5 z 5

Nebezpečné vyhlídky Nebezpečné vyhlídky Linda S. Howington

Já nevím, tuhle autorku opravdu zbožňuji, ale tahle kniha mi prostě nějak nesedla. Jenner a Cael byla skvělá dvojka co do situací děje a vtipné dialogy, kdy se Jenner snaží duševně zdeptat Caela, a ten celou dobu se snaží udržet si zdravý rozum.
Jen jsem asi čekala víc napětí, víc nebezpečí, nevím, prostě dobrá kniha, ale od autorky znám lepší.

24.01.2018 3 z 5

Dobře vychovaná dáma Dobře vychovaná dáma Rexanne Becnel

Nádherný příběh, červená knihovna, přesto to pro mne nebyl lascivní příběh o milování dvou lidí. Byl to příběh člověka, který si na sebe vzal pocit viny, který vlastně vinou nebyl, najednou vidí ženu, která ho láká, když v ní zjistí lady, nemůže si pomoci, ale chce ji. Láká ji její divokost, nepoddajnost a ráznost. A tak se začne rozvíjet láska dvou lidí, i když se jí brání zprvu oba, pak jen oba, pak zas on, ale vše se vyřeší a vše je tak, jak má být.
Hezké oddechové čtení - pro mě plus - že je to příběh ze Skotska.

20.01.2018 5 z 5