moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Za rudým obzorem Za rudým obzorem Elizabeth Haran

Tuto autorku prostě miluji, rovněž i její příběhy z mé milované Austrálie. Zase mě autorka přesvědčila, že lidský život opravdu není jednoduchý, i když by si to stokrát přál.
Nejhorší asi je žít život dle povinnosti, někdy to možná správné je, ale ne, když trpí srdce, to pak člověk nežije a jen přežívá.
I když hrdinové přijdou o mnoho let, nakonec si k sobě cestu najdou, ale pak si toho váží stokrát víc.
Nejsou tu jednoznační hrdinové a ani záporné postavy, i když na oko velmi zlý člověk může být k odsouzení, i on má zraněné srdce a své sny.
Neodsuzuji nikoho z hrdinů.
Mohu knihu vřele doporučit.

03.04.2017 5 z 5

Temnější než noc Temnější než noc John Lutz

První setkání s autorem a za mne musím říci, že opravdu povedené. Je to autor, který umí napnout čtenáře téměř až do konce příběhu. Většinou vraha dokážu určit, tentokrát jsem se tak mýlila.
Prostě je v knize vše, co od tohoto žánru očekávat.
Jediné, čím jsem si byla jistá od začátku bylo - nevinnost Franka, věděla jsem, že je v tom nevinně.
A jeho pomocníci byli skvělí, těším se na další díl série a doufám, že tam s Frankem bude i dvojice z prvního dílu.

18.03.2017 5 z 5

Mrazivý chlad Mrazivý chlad Sandra Brown

Tušila jsem, kdo všechno je lump, přesto mě vrah překvapil, hádala jsem jiného lumpa. Docela dobře jsem se vcítila do pocitů Lilly i jejích strachů.
Opětovně prostě skvělá detektivka s nádechem romantiky, v tom je spisovatelka opravdu dobrá.
Nelituji, že jsem po této knize sáhla. Mohu jen doporučit.

07.03.2017 5 z 5

Jiskra naděje Jiskra naděje Joan Johnston

Skvělé super čtení, které musím jen doporučit. Od začátku do konce velmi časté vtipné dialogy, nebo udržované napětí, smutek až hluboký žal, ale také rodící se láska a hluboká oddaností jí.
Tato autorka rozhodně příběhy psát umí.
Doporučuji.

19.02.2017 5 z 5

Něžný rytíř Něžný rytíř Linda Lael Miller

Já cestování časem moc v knížkách ráda nemám, ale tady jsem si udělila výjimku. Do tohoto příběhu to prostě patří. Trošku se mi nelíbil ten počátek, trošku jsem se ze začátku zlobila na Dana, ale nakonec opravdu měl svou čest. A jakmile pochopil, komu patří jeho city a srdce, tak pak to byla jedna velká nádhera.
Jsem ráda, že autorka stále dělala nějaké překvapení, aby to nebylo tak moc přímé. Tak jako ve skutečném životě se musí člověk poprat s nějakými událostmi, tak i tito hrdinové.
Gloriana a její někdy ostré a jízlivé poznámky byly prostě skvělé. Dan k ní prostě patří.
Hezké odpočinkové čtení.

19.02.2017 4 z 5

Síla ohně Síla ohně Nora Roberts

Hezké zakončení této série. Nádherná ukázka, jak láska - ta nádherná a nenahraditelná - dokáže i bolet, ale i přemoci zlo. Dokáže dokonce nenávist změnit znovu v lásku, i když to není tak snadné.
Hlavní hrdinka, také nejsilnější čarodějka z Trojice sester, má před sebou svůj úkol pro záchranu ostrova a života na něm. A i když je dlouho zvyklá dělat vše sama, zjišťuje, že její blízcí rozhodně nemíní stát stranou. Navíc se sem vrací její kdysi velká láska Sam, on tu lásku chce zpět, i on musí pochopit, jak moc svým odchodem Mie ublížil, a že musí dát i on něco ze sebe, aby se mohla dostavit k nim nová lepší láska.
A hlavně, blízcí už nejsou sami, mají své milé překvapení ....
Na konci bude plakat každý, kdo má rád romantiku a boj dobra nad zlem, který končí jak ve správných pohádkách.

22.01.2017 5 z 5

Nebezpečné radosti Nebezpečné radosti Bertrice Small

Tento díl se mi zatím asi líbil nejmíň. Není to ani tak díky statím se sexem, jako spíš osou děje. V předchozích se jednalo vše o ženy, které sice touží po sexu a také ho pak dostanou, ale až na první Noru to s nimi dopadne dobře. Tady od začátku víte, že Annie se svým chováním a změnou řítí do propasti. A co je nejhorší, omlouvá to tím, že vše dělá pro své děti.
Ale kdo má rád tvrdou erotiku, tak si užije, já mám raději sex s pořádným dějem.
Doufám, že další díl bude lepší.

16.01.2017 3 z 5

V pravou chvíli V pravou chvíli Nora Roberts

Tuto spisovatelku mám moc ráda, zatím jsem nenašla knihu, která by se mi nelíbila, ale je pravda, že ještě je jich spousta přede mnou.
Víc jak ženský román tato kniha byla spíš něco mezi krimi, detektivkou a psychologickým románem. Ať už to zařadíme kamkoliv, je to pěkná kniha. Zas přiblížení ne až tak známé práce policejní vyjednavačky. Jsem ráda, že z ní autorka neudělala super ženu, která vše zvládá, v životě nemá žádný problém, vše se daří. Proto mě mile překvapil skvělá charakteristika pocitů hlavní hrdinky, ale i jejích blízkých. Přiblížení práce policie i zdůraznění, že i tito lidé jsou lidé....

25.12.2016 5 z 5

Pavučina z hedvábí Pavučina z hedvábí Sandra Brown

Toto je pro mne nádherný příběh, na konci knihy mi samy od sebe padaly z očí slzy.
Do hlavního hrdiny Setha se od začátku zamilujete, je to sice po fyzické stránce mrzák, ale jinak by mu jeho srdce a duši mohl závidět každý z nás. Vždy před takovými lidmi smekám. A měla jsem to štěstí, pár podobných duší na světě potkat. Nic člověku nemůže dát víc, jak blízkost takového člověka. Je jich málo, a proto jsou vzácní.
A stejně jako opravdová láska, příběh, který se může stát kdekoliv, kdykoliv a všem okolo nám i nám samotným.

26.11.2016 5 z 5

Tajemství deníku Tajemství deníku Amanda Quick (p)

Už od začátku vás kniha dostane skvělými pasážemi rozhovorů mezi hlavními hrdiny. Je to ukázka výřečnosti a přitom vám tak odhalují pravý charakter hrdinů. Hrdinové spolu brzy začínají spolupracovat, co oba zaskočí, je ale jejich touha po tom druhém. Napětí vydrží až do konce, a když už je konec, dle vás, není to konec dle autorky.
Již se těším na další díl.

20.11.2016 5 z 5

Tanec větru Tanec větru Nora Roberts

Já sice moc scifi nemusím, ale toto byl podařený příběh. A kdo nesnáší tajemno a nadpřirozeno, tak prostě čtěte příběh mladé ženy, která je nucena utéci před vlastní minulostí, aby přežila, dostane se na ostrov, najde lásku, ale právě díky minulosti se bojí oddat dalšímu muži zcela. Nakonec mu začne věřit a bojovat s minulostí, ale ta ji dožene a málem zahubí. Naštěstí jsou tu lidé, kterým na ni záleží a jsou ochotni dát za ni i život, ...
A hned máte velmi reálný příběh, dokonce takový, kterých - bohužel - je ještě plno kolem nás.

18.11.2016 4 z 5

Smrtící věrnost Smrtící věrnost J. D. Robb (p)

Další skvělý dí., tady autorka přibližuje hrůzy po teroristických akcích, ukáže zrůdnost lidí, kteří touží jen po penězích a moci ovládat druhé. Jen jejich názor je ten správný, jen oni jsou ti vyvolení a neberou na nikoho ohled.
Eva opět si bere za svůj osobní cíl, dopadnout pachatele, a tentokrát neváhá použít k tomu i prostředky svého Roarka.

16.11.2016 5 z 5

Opravdu mrtev? Opravdu mrtev? Peter James

Tomu říkám prima detektivka. Jo Nesbo na Jamese prostě nemá. Od začátku do konce sice vytušíte záporné hrdiny, přesto vás autor dokáže neustále překvapovat.A daří se mu to až do posledních řádků.
Detektiv Roy má mé velké sympatie i tím, jak se chová k lidem okolo sebe.

18.10.2016 4 z 5

V zajetí stínů V zajetí stínů Kay Hooper

Musím se přiznat, že první díl byl mnohem lepší. O Bishopovi bylo tady toho minimum. Zápletka byla dobré, ani mi nevadily záměny hlavních hrdinek, jen jsem trochu dost zmatená z konce. No, ne vše vysvětlíme rozumem. Možná se to děje a možná to je jen výmysl autorky.

13.09.2016 3 z 5

Klient Klient John Grisham

Druhé setkání s autorem a velice vydařené. Od začátku až do konce váš mozek bude v pozoru, na závěr sice trochu useknuté a rychle vyřešené. Ale klobouk dolů před dějovou linií. Hlavní hrdina je sice malý kluk, ale díky prostředí a okolnostem, předčasně vyspělý.
Prostě skvělé čtení.

08.09.2016 5 z 5

Zlodějka stínů Zlodějka stínů Kay Hooper

Pro mne setkání s novým autorem - a výsledek přímo úžasný.
Obdivuji senzibily, hlavně jejich duševní sílu, když musejí snášet bolest a zlobu ve své hlavě za druhé. Je tu skvěle popsána senzibilka a odvrácená tvář jejího daru, nevím, kolik lidí by to vydrželo snášet, a bylo ochotno vše podstupovat, aby pomáhaly cizím lidem.
Snaha mít také svůj normální život, závěr tohoto příběhu je jen pak perličkou.

26.08.2016 5 z 5

Rodinné štěstí / Mary se nebojí Rodinné štěstí / Mary se nebojí Linda S. Howington

Pěkná harlekýnka - mladá žena, která pochopí, že barva kůže v charakteru člověka není důležitá, stejně tak jako všeobecné zaškatulkování. Mary je učitelka, která pochopí, co je pro mladého člověka důležité, a je mu ochotna pomoci. I ona je odměněna velkou láskou. Wolf zas pochopí, že stranit se lidí není vždy to správné řešení.

22.08.2016 4 z 5

Nevěsta na inzerát Nevěsta na inzerát Joan Johnston

Některé ženy mají opravdu velké srdce, Nad osudem Rebeky jsem brečela, ale na druhé straně to bylo štěstí pro některé jiné človíčky.

17.08.2016 4 z 5

Nevěsta ze zoufalství Nevěsta ze zoufalství Joan Johnston

Ach - ten osud. Nikdy neříkej nikdy. Oba dva hrdinové musejí změnit zcela své životy a postoji k němu, aby pochopili, v čem je pravá láska.

17.08.2016 4 z 5

Kovboj se žení Kovboj se žení Joan Johnston

Hezká harlekýnka - nenávidím muže, který si vybíjí zlost na ženě, a obdivuji muže, který ženu chrání a dokáže i přijmout za své cizí dítě.

17.08.2016 3 z 5