moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Temný smaragd Temný smaragd Lisa Jackson

Klasická červená knihovna, napětí i prvky romantiky, díly na sebe dějově nenavazují. Četba na odpoledne.

04.06.2018 4 z 5

Láska a hřích Láska a hřích Liz Carlyle

Klasická červená knihovna, určitě si zamilujete darebáka markýze Deva, protože jak později hrdinka Sid o něm říká, navenek je lotr, ale duši a srdce má laskavé a dobré.
Tady je ukázáno, že ani bohatství a titul vám nezajistí šťastnou rodinu a že chvilka náhody vám může změnit celý život.

14.05.2018 4 z 5

Podle nových pravidel Podle nových pravidel Tilly Bagshawe

Bohužel mě tato kniha moc neoslovila, vím, že už ji nikdy nevezmu do ruky, abych si ji přečetla znovu, příběh o moci a penězích, ale na mne moc překombinované.

09.05.2018 3 z 5

Jiskření Jiskření Louise Bagshawe (p)

Stále aktuální téma - konkurenční boj mezi firmami, zároveň i boj o prestiž ve společenské smetánce. Téma zajímavé, ale přiznám se, že mě kniha nějak moc nenadchla.

02.05.2018 3 z 5

Isabel Isabel Kay Hooper

Zatím se mi líbily všechny díly této série, i když musím přiznat, že tento nejméně. Přesto si zas najdu klad - spojení šerifa Rafa a agentky jasnovidky Isabel bylo skvělé a hned od začátku velmi výjimečné. Vysvětlení našeho podvědomí bylo pro mne velice zajímavé, sice jsem tady odhadla špatně vraha, ale to nevadí, o to větší šok jsem měla při jeho odhalení. A byla jsem tak blizoučko.
Těším se na další díl.

07.04.2018 4 z 5

Nezkrotná dáma Nezkrotná dáma Rexanne Becnel

Nebylo to špatné, ale i mne se líbil víc první díl. Nemohu si pomoci, ale Marsh mých sympatií moc nezískal. Sice jsem pochopila, proč se vydal na cestu a co chtěl získat, ale neschvalovala jsem jeho vztah k Sarah a i to, co si vynucoval.
Přesto i on získal kladné body - rozhodně neměl povahu otce a snažil se svou chybu napravit.
Jsem zvědavá na další díl.

22.02.2018 4 z 5

Hymnus Hymnus Graham Masterton

Ze začátku jsem si říkala, to není horor, to je nereálnost, no ale stejně jsem četla dále. Mohu napsat, že přes můj odpor k počátku mě to zaujalo, věděla jsem, že hlavní hrdina se pokusí o pomstu či alespoň zvrácení děje a znovunastolení dobra, ale netušila jsem jak.
Vím, že to není reálné, aspoň silně doufám, ale pořád touha někoho ovládat, mocnit a vyvyšovat se nad někým - to je asi ta největší hrozba lidstva, co jej může potkat, a opravdu stačí jediný "nemocný fanatický" mozek"!
A já doufám, že nikdy nic podobného nezažiji a že mě to bude strašit pouze ve vzpomínkách na tuto knihu.

14.02.2018 4 z 5

Divoké kosti Divoké kosti Kathy Reichs

Zase velmi povedený příběh, zde se zase dozvíme plno neznámého, třeba zvláštní genetické poruchy a jejich příznaky, pašeráctví a likvidace vzácných druhů zvířat i rostlin, drogy. Tempe zas má rozděláno několik případů, které vzájemně spolu nesouvisí, nakonec se ukáží maličkosti, které je propojí. A zas se Tempe dostane do ohrožení života.
Každopádně se opětovně vždy těším na další díl.

28.01.2018 5 z 5

Skandální zásnuby Skandální zásnuby Gayle Callen

Tak sice jsem si první příběh užila víc, ale ani tenhle nebyl špatný, i když mé sympatie měl Peter a Elizabeth byla pro mne opravdu rozmazlenec, který teprve pomalu poznává, jak svým neuváženým činem ubližuje lidem kolem ní. Ale nakonec alespoň trochu pomohla Peterově sestře a proto i nějaký ten bodík získala i ona.

26.01.2018 4 z 5

Bez tváře Bez tváře Martina Cole

Ju, musím říci, že se mi to líbilo. Bylo to skvěle popsaný příběh světa narkomanů a obchodníků se sexem, drogami a zbraněmi. Přežijí jen ti nejodolnější a nejsilnější. Od začátku jsem tušila, že na vraždách, co spáchala Marie, bylo něco divného - vůbec nic si nevybavila, ani vteřinku. To se mi nezdálo pravděpodobné.
Jinak jsem jí držela palce, rovněž jsem držela palce jejímu otci Kevinovi, když konečně se stal zase chlapem, i když musel "zaplatit" svou daň.
A opravdu klobouk dolů před adoptivním otcem syna Marie, který si uvědomoval, že syn potřebuje i svou biologickou matku, a zvlášť, když se chystá žít správným životem.
Prostě - místy jsem měla pocit, že ten příběh prožívám s nimi, a to si myslím, že je správná kniha - vtáhne vás do děje a vy nic kolem jiného nevnímáte.

14.01.2018 5 z 5

Vážná tajemství Vážná tajemství Kathy Reichs

No, tenhle příběh sice byl také dobrý, ale minulé se mi líbily více. Zde musíte hodně dávat pozor, abyste věděli, co se kde zrovna vyšetřuje, jestli jste v Guatemale či Kanadě. Nevím, prostě mě to tak nezaujalo, přesto v sérii budu pokračovat dále.

04.01.2018 3 z 5

Střevíček pro Popelku Střevíček pro Popelku Nicole Jordan

Hodně mi to připomíná jinou autorku a její sérii o sourozencích, které pro změnu nutí babička najít si svůj protějšek, aby nezůstali sami. Tady zas jedna z rodiny hledá protějšky dle bájí a pohádek. Toto sice nebyla klasická pohádka o Popelce, přesto ústřední dvojice Ashton a Maura se mi zalíbili od první chvíle, Maura je pěkná divoška a Ashton občas dost velký kliďas, přesto k sobě skvěle padnou.
Hezký příběh o lásce, rodině a cti.

26.12.2017 5 z 5

Svůdný vévoda Svůdný vévoda Adele Ashworth

Mrzí mě, že nikde nemohu sehnat první díl. Ale tenhle díl se mi moc líbil. Sam je pro mne opravdový chlap, který si jde za svým - líbí se mu Olivia a rozhodne se ji získat. Sice mě mrzelo, že si jisté věci nechal pro sebe, ale na druhou stranu ho chápu. Každopádně měl u mne větší sympatie než Olivie. V závěru Sama předčil jen dědeček další bohaté dědičky, kterak rázně "vysvětlil" další budoucnost Edmundovi. To jsem si pěkně užívala. Skvělé. A závěrečné setkání Olivie a Sama rovněž.

26.12.2017 4 z 5

Odhalená tvář Odhalená tvář Sidney Sheldon

Vynikající dílko, opět skvěle vylíčení hlavní hrdinové, tušila jsem záporné hrdiny, obdivovala jsem doktora Stevense, ale v průběhu knihy jsem si říkala, juju - dobrá detektivka, došla jsem k závěru a najednou jsem žasla, jaké to nabralo obrátky.
Také jsem velmi kvitovala poslední myšlenky hrdiny o tom, co provedl a co to s jeho duší udělá.
Jen to samotné by za to stálo k zamyšlení a bádání.
Doporučuji.

07.12.2017 5 z 5

Strážce úsvitu Strážce úsvitu Linda S. Howington

Nebylo to špatné, ale ani mě to moc nenadchlo, přestože autorka patří mezi mé oblíbené spisovatele. Asi mi nesedlo to cestování časem a prima detektivka. Grace jsem obdivovala, Nialla mi bylo líto - nikdy nemohl mít svůj vlastní život, musel ho podrobit vyšší moci a osudu.
Pro mne - průměrné čtení, neurazilo, ale ani se ke knize vracet nebudu.

12.11.2017 3 z 5

Milenka spravedlnosti Milenka spravedlnosti Jeffery Deaver

Docela podařená detektivka. Taylor je jedna z hlavních hrdinek, která mi svým jednáním byla dost blízká. Od začátku se mi něco na právníkovi Reeceovi nezdálo. Ale během příběhu mě překvapilo více lidí, ti, do kterých bych to neřekla, stáli na špatné straně zákona, a o někom, o kom jsem byla přesvědčena, že je lump, tak byl docela poctivý - alespoň v určitých směrech.
Taylor nemá nouzi o nápadníky, bohužel jde o to, koho přitahuje. Opět se zde jen dokazuje, že láska a spravedlnost jsou občas dost slepé.

28.10.2017 4 z 5

Obejmi mě Obejmi mě Maya Banks

Tak tenhle příběh jsem si opravdu užila. Lidští parazité, kteří dokáží zničit člověka, jen aby měli oni snadný a bohémský život, jsou mi naprosto odporní. Tento příběh velmi zaútočí na lidské city. Bylo mi líto Zacka, který je nevinný, ale zprvu neví, "co tak strašného provedl", a když se to dozví, neví, jak to dostat na správnou cestu. Skvěle vylíčené pocity Gracie, která si prožila své. Opravdu takový člověk na nic nezapomíná. Vím to i já, a souhlasím, že člověk je poznamenaný na celý život.
Každopádně skvělé i díky prolínání hrdinů z minulých dílů.
Mohu jen doporučit.

22.10.2017 5 z 5

Sestřička Sestřička Henry Denker

Mám ráda lékařské příběhy, tento mohu pro sebe zařadit jako dost zdařilý. Přesto byla pro mne hlavní hrdinka dost velká potvora. Byla vynikající zdravotní sestra, to ano, ale na můj vkus se moc vyvyšovala nad ostatní, jen já já já...
A jsem ráda, že ji spisovatel donutil vnímat život v zapadlém místě země, kde ale lidé mají to, co ona ne - dobré srdce a soudržnost. Pro pacienty by se Kate rozkrájela, ale moc jí nejde spolupráce či přenechat práci a místo druhému.
A někdy mám pocit, že ani pořádně neví, co se svým přítelem úspěšným právníkem. Oba nakonec jsou nuceni poopravit své životní názory a rozhodně k lepšímu.

02.10.2017 4 z 5

Manhattan je můj život / Smrt pornohvězdy Manhattan je můj život / Smrt pornohvězdy Jeffery Deaver

Je pravda, že od autora jsem četla mnohem lepší knihy. Do thrilleru mají oba díly dost daleko, ale je to docela slušná detektivka.
Hlavní hrdinka Rune je prostě číslo, takové hodně přerostlé dítko, které odmítá žít obyčejný život obyčejných lidí a žije svými představami. Přesto i ona je občas dost krutě konfrontována událostmi kolem ní. A i přesto, že je to takový blázínek a málokdo jí opravdu porozumí, má srdce na pravém místě a mě si dokonale získala.
Určitě to stojí za to si to přečíst.

24.09.2017 4 z 5

Chuť krve Chuť krve James Patterson

Tak tenhle díl jsem si opravdu vychutnala, už jsem měla minulý díl podezření na dlouhodobého pronásledovatele Alexe, a tady se mi to potvrdilo.
"Upíří lidé" byli maniaci a nejvíc mě děsilo, že tomu opravdu věřili.
Jsem ráda, že konečně Alex uchránil svou kolegyni a dle zajímavého konce se opravdu těším na další díl.

05.09.2017 5 z 5