moudivlacek komentáře u knih
Pěkná harlekýnka na jedno odpoledne. Je to příběh 4 sester, které se vydali hledat svého dávno uneseného nezvěstného bratra. Vše je na podnět nejstarší sestry Alex, ta při hledání stopy narazí na rančera Mitche a usídlí se u něj.
A i když on zprvu nechce uvěřit, že Alex je královského rodu, pak má další problém, jak bude žít bez ní, až odejde.
Ale stane se něco, co vyřeší tento problém za oba, protože i Alex najednou neví, proč se vracet sama domů bez Mitche.
Je to velmi podařená detektivka, velice brzy jsem poznala jednoho vraha, ale toho ze začátku knihy ne, to bylo pro mne velké překvapení. Jinak to bylo velmi zajímavé téma, když pominu hledání vraha, to, že máte pocit, že nějakého člověka znáte a víte, jak se zachová. Že vám to někde připadá známé a víte, kde se co nachází, a přitom víte, že jste tam nikdy nebyl. Nemohu říci, že věřím v reinkarnaci duší, ale věřím na osud.
Prostě - velmi zajímavá kniha.
Líbil se mi první díl, ale tenhle ještě víc, byl víc akční, víc tu byla zobrazena ta nekonečná nenávist mezi 2 rody, a také, jak je někdy jednoduché toto zlo překonat - přece upřímnou a opravdovou láskou.
Závěr byl velmi překvapivý, o to víc příjemný.
Rozhodně pokračuji ve čtení série dál.
Další povedený román z lékařského prostředí, kde je důkaz, že ženy mohou být stejně dobré lékařky jako muži, i když ti si to nechtějí připustit, alespoň někteří, každá z hrdinek má za sebou "své", přesto jsem měla nejvíc ráda Paige a Kate, Honey mi přišla dost vypočítavá a moc mě mrzelo, že dlouho nepřiznala pravdu sama sobě a i druhým, přesto i ona měla své klady. Z mužských hrdinů jsem pak měla ráda Jasona a Jimmyho, ten byl naprosto úžasný.
Kdo má rád romány z tohoto prostředí se špetkou romantiky, určitě si přijde na své.
Další skvělá kniha. O transplantacích jsem již hodně četla, tak jsem si říkala, co tu bude nového. Tentokrát autor vzal pod své pero i nalíčení těžké práce transplantačního týmu a hlavně hlavního kardiologa, který se opravdu musí rozhodnout, kdo dostane možnost žít a kdo bude čekat na smrt. Samozřejmě se ho snaží plno lidí ovlivnit, rozhodně to není jednoduchá volba a někdy má i výčitky.
Na druhé straně tu líčí pocity nejen pacientů, ale i jejich rodinných příslušníků a přátel. Každý chce, aby ten jeho případ byl ten nejdůležitější a měl šanci.
Skláním se před lidmi, kteří v nejtěžší chvíli svého života - ve smrti blízkého, se rozhodnou nakonec souhlasem k transplantaci dát někomu "dar života". Děkuji jim a doufám, že nikdy nebudu já ani nikdo z mých blízkých potřebovat tuto "laskavost".
Doporučuji
Tak to bylo něco, ještě teď mám z toho husinu a dost sevřený žaludek. A jediný silný pocit z příběhu - nenávidím Cynthiu, byť to je jen literární postava. Při představě, že takovou zrůdu mám ve svém okolí, nevím, jak bych se zachovala.
Jsem ráda, že nakonec její dcera Gabby a její muž Vincent našli svůj klid. Bohužel to vypadá, že zlo od nich úplně neodešlo....
Thriller či psychologický román - je jedno, jak to budete brát, každopádně jen pro silné nervy a žaludky.
Jinak dotyčným mohu knihu doporučit, aby věděli, že ne všem se dá věřit!!!!
Touto knihou jsem naprosto unesena. A hned povím také proč. Jsou na světě matky a matky, jedna dítě porodí a myslí si, že od té doby by se vlastně dítě mělo vychovat samo a když je problém, aspoň dítě připraví na drsný život. Druhý typ udělá pro své dítě vše, aby ho ochránilo před problémy světa, aby mu nabídla svou laskavou náruč, když je mu ouvej, nabídne i svůj život, aby své dítě zachránila před vším zlým.
Oba typy zde v knize naleznete. Obdivovala jsem Susan, co dokázala pro své děti. Sice by si člověk řekl, proč tak dlouho čekala a měla se svým mužem děti, když věděla, jaký je? Myslíte ale, že je to tak snadné? Proč i dnes je tolik týraných žen? Asi proto, že to prostě je tak strašně těžké poznat zlo a utéct mu. Já si však musím Susan vážit jako matky.
A všech jejích přátel. Kniha je o zradě, nenávisti, žárlivosti a mateřské lásce a velké porci přátelství. Jestli máte žaludek na drsnou realitu, pusťte se do čtení.
Tato kniha je skvělá pro odreagování po náročném dni, já ji stihla přečíst za jedno odpoledne. Je tu plno romantiky, ale zároveň i poznání reality všedního dne a hlavně poznání, co je v životě opravdu důležité.
Ústřední dvojici Juliana a Rebeku si určitě zamilujete od první chvíle. Je to klasická červená knihovna, je tu zde plno vtipných scének.
Pro romantiky mohu jen doporučit.
I tento díl mě zaujal a od začátku do konce mě nutil přímo stránky hltat. Ani mi nepřišlo, kolikrát jsem musela obrátit. Další skvělé vyprávění Vita a jeho přátel, bylo tu plno shrnutí z prvního a druhého dílu.
Moc jsem se těšila na Vitův boj s morem, sice to nebylo tak kruté, jak jsem čekala, ale i tak to stálo za to. Opět jsem se dozvěděla plno užitečného i pokorného.
Jsem tedy moc zvědavá na závěrečný díl.
Tento díl série byl pro mne spíš takový průměrný, předešlé se mi líbily víc, měly více napětí. Jediné pozitivum - změna vztahu Johana a Emmy. Také se dozvíme, že Karin nosí v sobě jedno tajemství a na konci příběhu se přidá další. A abych byla upřímná, tak jí vůbec nezávidím.
Jsem zvědavá na další díl.
Hezký příběh o dvou lidech, kteří díky velkému nedorozumění a tvrdohlavosti obou dvouch, žijí každý zvlášť a přesto neustále myslí na druhého.
Bohužel - na můj vkus - málo dialogů. Za to zas ale hezky popsaná práce jeskyňářů. Neumím si představit být tak hluboko v zemi a nemít strach. Klobouk dolů před těmito lidmi.
Za trochu pomalý rozjezd uberu jednu hvězdičku. Je sice pravda, že u mne Frank Quinn a jeho série mě chytili víc, ale ani tohle není vůbec špatné. Nenechte se tedy odradit začátkem.
Sice jsem dlouho netušila, kdo je vrah, ale tušila jsem jednu oběť. Hlavního hrdiny mi bylo moc líto, byl na dně a smrt jeho dcery mu moc nepomohla. Ale velké klady jsem musela dát jeho bývalému parťákovi a příteli, který se o něj "staral" téměř jako s otcovskou láskou.
Brzy budete tušit, odkud vrah je, ale osobu až ke konci. Tam najdete i vysvětlení všeho.
A pěkný závěr nakonec.
Druhý díl se mi líbil ještě víc, neboť je tu víc děje, ale také popis různých řemesel a chorob té doby. Také ale nezměrná touha po lásce, která pozvedává hlavy v nejvyšším utrpení, nezdolnosti a ukázka opravdového přátelství.
Konec mě trochu rozesmutnil, ale snad i Vitus najde pro sebe spravedlnost a lásku, po které tak moc touží.
Krásný příběh Divokého Západu, ukázka drsného života farmářky a její boj o život svůj i jejího ranče, když není k dispozici voda.
Ale především ukázka nesobectví a to vše i za cenu obětování osobního štěstí.
Hlavní hrdinové vám okamžitě přirostou k srdci a vůbec nikoho nebudete odsuzovat.
Závěr vás odmění vaším úsměvem na tváři.
Užijte si to jako já.
V tomto díle je více napětí díky útokům kultistů. A také je tu víc vášně, díky Emily. Řekla bych, že v prvním zas bylo zapotřebí více prolhanosti, a také byli hrdinové minulého dílu rychleji v Anglii, kde teprve začali pořádné potíže. Gareth a Emily zde zas mají plno cestou a pak to ustupuje.
Prostě jsou dobré oba dva a já se těším na další.
Skvělý příběh, který skloubí prvky detektivky a psychorománu, skvělé vylíčení duševna hlavních hrdinů, a jak dost často bývá u autora zvykem, otevřený konec.
Ten, kdo má rád nevysvětlitelné "nadpřirozené" síly a tajemno jako takové, tak si v této knize přijde na své.
Už bylo mnohokrát dokázáno, že se děje kolem nás i to, co prostě nedokážeme rozumem vysvětlit. A o tom je tato kniha.
Děsila mě a zároveň přitahovala od počátku až do konce.
A což je autorova specialita - následuje otevřený konec.
Rozhodně si myslím, že stojí za přečtení. Jen záleží, na co máte nervy a žaludek.
Tento díl se mi zatím líbil nejmíň. Občas mi totiž při čtení připadalo, že každý umělec musí být zároveň i homosexuál.
Jinak samozřejmě zajímavé je vyšetřování, které dlouho stagnuje, pak stačí maličkost a detektivové sledují zajímavé stopy.
Vyvíjí se i vztah Johana a Emmy, zde mi občas Emma přišla, že vlastně neví, co chce, a obdivovala jsem Johana, že ji stále miluje, i když mu odtahováním dost ubližuje. A ten závěr, to tedy bylo něco. Přece netrpěla jen ona!
Jsem zvědavá na další díl.
Také velmi zajímavý díl, i když musím přiznat, že první se mi líbil víc. Zde je zase novinka - amputace ruky vojáka a hlavně labyrint. Moc se mi líbilo vysvětlení rozdílu mezi labyrintem a bludištěm.
A i když král Jindřich je velmi svérázná postava, má mé sympatie, protože to nebyl žádný zpátečník a měl rád pravdu.
Rozhodně budu v této sérii pokračovat dále.
Opětovně autorka zde dokázala, jak umí vylíčit podmínky a život obchodníků s drahokamy a drahými kovy a spojit to buď s romantikou či detektivním příběhem, anebo - jako zde - vše dohromady.
Od začátku budete vědět, jak skutečně dopadl Lee. Také budete tušit, že Kate se nehodlá jen tak nechat odbýt nezájmem policie a FBI. A když na scénu vstoupí Sam - potížista a přitom skvělý agent FBI, není pochyb, že bude velmi zajímavé čtení.
Sam a Kate jsou prostě jedničky, na druhé straně poznáte, že ani v FBI nejsou jen ti správní hoši. Je to zkrátka boj.
A konec mě velmi pobavil a přidal jen další body pro Sama.