moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Smrtící rituál Smrtící rituál J. D. Robb (p)

Čím dál hezčí a hezčí, nejen že se ty případy s ubráním techniky mohou dít i dnes, ale skvěle jsou propracovány i vztahy mezi hrdiny. V závěru jsem smutná, že vše skončilo, ale záhy se těším na další díl.

13.08.2016 4 z 5

Nevěsta na útěku Nevěsta na útěku Joan Johnston

Pokračování o sourozencích z ranče Hawk´s Way Family, tentokrát o jediné dívce v rodině. Ta utíká před přehnanou starostlivostí a péčí bratrů a najde ji u rančera Adama (viz 1. díl), oba jsou k sobě přitahováni sexuálně, ale ještě musejí urazit kus cesty, aby se sešla i jejich srdce.

03.08.2016 3 z 5

Noční stín Noční stín Catherine Coulter

Skvělé, můj obdiv k starému mládenci Knightovi, jak okamžitě do svého domu a pod svá křídla přijal Lily a tři malé děti. Láska k Lily byla rovněž výjimečná. Ze všech dětí byl nejváženější Teo, největší uličník Sam a největší trapička herečka malá Laura Beth. Od počátku jsem věděla, že budou jedna skvělá rodina.
Zmínka o pokračujícím přátelství Knighta, Burkeho a Juliana jen podpořily duch příběhu.
Prostě skvělé.

17.07.2016 4 z 5

Strážný anděl Strážný anděl Nicole Jordan

Nádherný závěr této série, jen mohu říci, že je moc líto, že ta série končí. Líbila se mi absolutně celá.
Jsem ráda, že i Alex nakonec dostal svou lásku, a že Eva zjistila, že ne všichni muži jsou zlí. Jejich vzájemné sblížení pomohlo jim oběma - a svět byl najednou bohatší o další lásku.

16.07.2016 4 z 5

Utajená závěť Utajená závěť Catherine Coulter

Těšila jsem se na novou sérii této autorky a rozhodně nejsem zklamaná.
Sice ze začátku jde děj dost ztuha, ale člověk tak lépe pochopí chování hrdinů v dalším ději.
Dívka, která se stane "chladnou Vévodkyní", aby tak zabránila zlým útokům na její srdce a duši. Mladý muž, který se stane nečekaně hrabětem. Pomsta starého mrtvého hraběte. Dívka chce bratranci pomoct, ale on je velice hrdý muž. Tak se mladá žena uchýlí k "jistým" plánům, aby ho uchránila před jeho divokostí a občas nesmyslnou hrdostí.
Sice pak hodně dlouho spolu bojují, ale možná i díky pokusům zabít Vévodkyni a roztávání obou srdcí, se mezi ně vkrade láska. Vzdálení příbuzní v tom všem mají rovněž svůj podíl.
Dlouho budete napjati, ale nakonec to skončí dobře a spravedlivě.

05.07.2016 4 z 5

Nevinný polibek Nevinný polibek Elizabeth Boyle

Když se tři nevinné pubertální šlechtičny rozhodnou provdat svou svobodnou učitelku za vybraného zhýralce šlechtice, udělají pro to vše. Není tu nouze o vtipné scénky, jako i touhu po naplnění lásky. Velice povedené oddechové čtení.

02.07.2016 4 z 5

Ztracená nevěsta Ztracená nevěsta Linda Needham

Velmi úsměvná kniha, plno lásky mezi hlavními hrdiny, úsměv nad chováním hrdinky, která touží změnit celý svět k lepšímu. Tajemný hrdina, který až do posledních řádků se bojí uvěřit svému štěstí.

18.06.2016 4 z 5

Kráska a netvor Kráska a netvor Teresa Medeiros

Upravená klasická pohádka Kráska a zvíře.

12.06.2016 3 z 5

Perlová zátoka Perlová zátoka Ann Maxwell

Další fantasticky napsaný dí. U prvního dílu, kde bylo plno odborných výrazů a řádků o jantaru, jsem nevěřila, že neodpadnu nudou. Po skončení jsem se těšila na druhý. Ale moc jsem se těšila na díl o Archerovi, a nezklamala jsem se. Skvělé, odbornosti o perlách je tak nenásilné, ale přitom poučné, skvělé prvky napětí i touhy mezi hrdiny. Už se moc těším na další díl.

12.06.2016 5 z 5

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Jude Deveraux (p)

Toto je zase příběh z minulosti, a jak píše i ivule85, je tu plno vysvětlivek pro příběhy ze současnosti. Velice dobře napsaný příběh, který vás pobaví i pohladí na duši.

10.06.2016 4 z 5

Hříšné sny Hříšné sny Nicole Jordan

Od začátku vás děj bude bavit, jsou tu velmi vtipné scénky mezi hrdiny, jejich slovní souboje a válka vůlí a tvrdohlavosti jsou přímo ukázkové. A zároveň budete chápat jak jednání a chování hrdinky, tak i protichůdného hrdiny. Od začátku je jasné, že jsou si souzeni, i když se tomu snaží oba čelit. Ale láska je čarodějka a velmi silný protivník. Nelze ho podcenit.
Už se těším na další děj.

29.05.2016 5 z 5

Šarlatové noci Šarlatové noci Jude Deveraux (p)

Nádherný díl, druhý a tento se mi zatím líbil nejvíc. Skvělá zápletka z případů FBI, skvělé rozehrané role hrdinů, skvělé scénky s hlavními hrdiny.A i když brzy budete tušit, kam se děj bude ubírat, tak stále bude něco, co vás překvapí.

28.05.2016 4 z 5

Legenda Legenda Jude Deveraux (p)

Byl by to docela hezký příběh, který by se dal aplikovat v úpravách do každé doby, kdyby ... Kdyby mi tak nevadilo neustálé změny času, snadné přechody z různé časové doby do druhé. Jen si člověk zvykne na nějakou dobu, šup .. a je tu jiná. Ale jinak je tu i plno hezkých scén, nejvíc mě asi pobavil život hrdinky s jejím druhým důležitým mužem, který "zemřel - nezemřel" jako dítě.
V závěru je vlastně ukázka toho, kdyby kdokoliv z nás mohl změnit "něco" ve své minulosti, jak jinak by se jeho život i okolí mohl ubírat.

24.05.2016 3 z 5

Skandál Skandál Gayle Callen

Tento díl se mi líbil víc jak první, byl vtipnější, děj měl rychlejší spád a na konci překvapení s dobrým koncem. Určitě se k této knize ráda vrátím. Dokazování vůli mladé dívky a mladého muže v slovních soubojích je zde přímo ukázkové.

24.05.2016 4 z 5

Zimní žár Zimní žár Ann Maxwell

Mně se líbila celá série. Case je silně citově poznamenán svou minulostí a Sarah též, i když ta se dokázala postavit budoucnosti, protože se ještě musí starat o bratra a touží po lásce a rodině. Case se zatvrdil a myslí si, že už nemá žádné city. Když ho nakonec přemůžou, zprvu to nezvládne, ale jeho srdce boj nevzdá, a tak se rodí láska dvou lidí, kteří si opravdu své štěstí zaslouží.

18.05.2016 4 z 5

Láska si tě najde Láska si tě najde Johanna Lindsey

Tento příběh mě zas dostal skvěle napsanými vtipnými scénkami mezi hlavními hrdiny. Devin skvěle se ovládající muž a přitom popichující impulsivní mladou dívku. A víte, co se říkává: Co se škádlívá, rádo se mívá. A to je přesně toto.

16.05.2016 4 z 5

Nevinná Nevinná Gayle Callen

Byl to krásný příběh, důvěra je velice křehká věc. Ale láska a touha je ještě víc a na druhou stranu zas láska hory přenáší. Sam byl prima chlapík, byť v soukromí se považoval za člověka, který nemá právo na osobní štěstí. Julia brzy pochopí, kdo jí má opravdu rád a komu může věřit. Romantika s prvky detektivky a úsměvný konec této série.

07.05.2016 4 z 5

Divoké orchideje Divoké orchideje Jude Deveraux (p)

Jsem uchvácena touto autorkou, přesto jsem ze začátku knihu tříkrát odložila s rozhodnutím ji navždy odložit. Ale pak jsem se donutila a jsem ráda, přes velice nezáživný začátek se konečně děj rozjede po setkání dvou hlavních hrdinů a na hlavní místo děje. Děj má pak spád, a stále se objevující střípky pravdy vás ženou vpřed zjistit, jak to dopadne. Sice na konci trochu mě z reality vythrla postava ďábla, ale i toho si rozumný člověk dokáže představit jako člověka z masa a kostí, který jen po hrdinech chce, aby si uvědomili, kdo jsou, koho milují a za co stojí v životě žít.
Takže se lidičky nedejte odradit začátkem, další řádky už za to stojí.

04.05.2016 3 z 5

Dědička z Valcourtu Dědička z Valcourtu Catherine Coulter

A mně se kniha zas líbila, romantické knihy beru s trochou nadsázky, hlavně si chci u takových knížek pobavit, odreagovat se a nad ničím složitým nepřemýšlet. A to mi tato kniha poskytla. Merry měla moje sympatie od počátku, stejně tak i Garron, který si mě získal svým přístupem ke svým poddaným.

27.04.2016 4 z 5

Svůdce Svůdce Nicole Jordan

Líbili se mi zatím oba díly, tady je více napětí a řekla bych, že i více erotiky, ale také více o činnosti Strážců. Jsem zvědavá na osudy dalšího Strážce.

16.04.2016 4 z 5