Mr.JaroCZ Mr.JaroCZ komentáře u knih

Muž, který zemřel dvakrát Muž, který zemřel dvakrát Richard Osman

(SPOILER) Z knihy mě dostalo:

Chris Hudson chroupe mrkev. Když si na ni člověk zvykne, vážně není tak špatná. No, je, ale jako by na tom záleželo míň.

:)))

04.08.2024 3 z 5

Tajná kniha Šerosvitu Tajná kniha Šerosvitu * antologie

V podstatě se jedná o soubor povídek, které na sebe (některé více, jiné méně) navazují. Mám rozporuplný názor na tuto knihu, což se odráží i v hodnocení...

03.03.2023 3 z 5

Námořník na koni Námořník na koni Irving Stone (p)

Výborný životopis Jacka Londona z pera Irvinga Stonea.

25.09.2018 5 z 5

Třináctý učedník Třináctý učedník Tom Egeland

Kniha se čte svižným tempem, ale místy to "dře". Těžko říct jestli překladem, redakční prací, nebo jen mnou...

30.08.2018 2 z 5

Dominus Dominus Tom Fox

Chvilkama napětí, chvilkama ne. Dá se číst :-)

29.08.2018 3 z 5

Moderní zahrada Moderní zahrada Vladimír Mölzer

Vynikající kniha pro začínající i mírně pokročilé zahrádkáře. Čas jí neubral na vysoké úrovni, spíše naopak.
Jedinou nevýhodou může pro někoho být nedoplnění nově vyšlechtěných odrůd, o to více se kniha věnuje klasickým, vyzkoušeným...
Z mého pohledu plný počet hvězdiček!

19.01.2018 5 z 5

Murphyho zákony a přátelé a nepřátelé Murphyho zákony a přátelé a nepřátelé Karl Wagner (p)

Taková úsměvná humorná knížečka pro chvíle oddechu před spaním :O

26.08.2017 4 z 5

Kapesní atlas ptáků Kapesní atlas ptáků Miroslav Bouchner

Kniha velice pěkná, přístupná široké veřejnosti od "malých" až po velké čtenáře.
Prima kniha, kterou mám ve své knihovně a vracím se k ní.

14.07.2017 4 z 5

Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

Tato kniha cílí na vkus -náctiletých (resp. moderněji pro "Young Adult"), což ovšem neznamená, že si ji nepřečtou i ti dřívěji narození.
Tento díl dobrý, uvidíme co přinesou díly další :-)

10.07.2017 3 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Jana Eislerová

Téměř celá edice převyprávěných pohádek, pověstí aj. je dobře zpracovaná.
Skvělé je, že mladší děti jsou schopny text pochopit natolik, že až se jim do rukou dostane o pár let později "originál", budou zhruba vědět, "o čem že to asi je" a díky tomu si ho i přečtou. Vyzkoušeno!
Výjimkou není ani tato kniha: 4,5 hvězdy ode mne!

12.05.2017 5 z 5

Tvůrčí představivost Tvůrčí představivost Shakti Gawain

Kniha je z mého pohledu značně rozporuplná, více slibuje než je schopna dávat.

05.05.2017 1 z 5

Podivné námluvy lorda Petra Podivné námluvy lorda Petra Dorothy L. Sayers

Je to pro mne první kniha o lordu Petrovi. Pustil jsem se do čtení s vervou a nadšením, ale to vyprchávalo, až při situaci, kdy lord Petr "tančí radostí" vyprchalo docela.
Pravděpodobně s odstupem času se ke knize vrátím, ale teď se loučím.
A 2,5 hvězdy je odměnou.

15.04.2017 2 z 5

Paní z Šedivého domu Paní z Šedivého domu Eduard Fiker

Klidné čtení bez potoků krve, zpestřené rozřešením záhady tzv. zamčeného pokoje a vyšetření dvojnásobné vraždy.
Archaický styl konverzace je dán podle mého názoru nikoliv prvoplánovitě, ale proto, že kniha byla napsána roku 1941 (ad Koka - viz níže).
Klasika - doporučuji k přečtení buď u vody, nebo se zlomenou nohou na kanapi.

27.03.2017 4 z 5

Lumpárny začínají Lumpárny začínají Terry Deary

Je to druhé vydání, to první je z roku 2010.

18.05.2014 4 z 5

Lanna et Lanna: Rodina a podnikání Lanna et Lanna: Rodina a podnikání Milan Hlavačka

Přehledná historie s bohatým obrazovým materiálem. Žádné suchopárné čtení.

22.02.2024 5 z 5

Pro hrst amuletů Pro hrst amuletů Kim Harrison

Tak jsem dočetl (zatím) poslední díl. No... Určitě jsem četl díla lepší, ale kupodivu i horší.
Podle názvů čtyř dílů knih jsem - jako příznivec Clinta Eastwooda a jeho westernů - čekal rozhodně víc :-)

19.11.2017 3 z 5

Nikdy nezemřít Nikdy nezemřít Kim Harrison

Děj se vleče, sem tam opakuje již napsané.
Třetí třetina je lepší, snad další díl bude zajímavější.
Zahrnul bych zatím přečtené díly do kategorie "červená knihovna pro paní a dívky".

13.11.2017 3 z 5

Hodný, zlý a nemrtvý Hodný, zlý a nemrtvý Kim Harrison

Dobrá řemeslná fantasy. Druhý díl lepší než prvý, uvidím, jaké budou další ;-)
Chyb v textu jsem si raději už nevšímal...

28.10.2017 3 z 5

Mrtvá čarodějka přichází Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison

To vtipné a zajímavé ve druhé polovině tohoto prvního dílu bylo zastíněno první polovinou prvního dílu, která byla silně nudná a opakující se.

28.10.2017 3 z 5

Nocař Nocař Magdalena Kozak

Při čtení tohoto románu jsem nemohl přijít na několik věcí. Například komu je kniha vlastně určena? A také jaké věkové kategorii?
Kompilace zamilovaného románku pro dívky s prvky thrilleru - hororu pro chlapce se sice četla rychle, ale otázky zůstaly i po přečtení knihy.
Čtení to rozhodně není špatné, ale vracet se k němu podruhé nebudu.

30.07.2017 2 z 5