mstychov Online mstychov komentáře u knih

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka mě neskutečně zaujala. Má úžasný spád, zvraty, postavy s životním příběhem, který chce člověk číst. Co číst-hltat.

Hlavní hrdinkou je Erika Fosterová, klíčová vyšetřovatelka vražd. Je přivolána k případu úmrtí dívky, která byla nalezena zamrzlá v ledu. Situace je komplikovaná, protože se jedná o dívku z velice vlivné a bohaté rodiny. Celý případ je od začátku přehnaně medializovaný.

Erika se musí prát s vlastní minulostí, nechápavým šéfem a snobskou rodinou, která jí nedá nic zadarmo. Sama se zaplete do případu víc, než je nutné a nasadí v něm svůj život.

Poslech jsem si maximálně užila. Ke konci už nešla kniha odložit. Autor nás napínal do poslední kapitoly. Vraha jsem nepoznala. Ani ve snu by mě nenapadlo, jak kniha skončí. Veliké plus za prolog a epilog.

V neposlední řadě musím vzdát hold Martinu Stránskému, jehož hlas je v audiu naprosto dokonalý. Dokáže se vcítit jak do žen, tak mužů. Klobouk dolů.

Knížka má za mě plný počet bodů. Těším se na další od autora. Teď už mě čeká další zábava a to hledání audia k poslechu.

14.09.2022 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Příběh se odehrává v domečku u lesa, kde se setkáváme s holčičkou, které přezdívají cácora. Žije s maminkou, tatínkem, dědou a babičkou. Nikdo si jí příliš nevšímá. Jediná babička jí dává najíst, vozí ji do školy, ale neustále má připomínky k její mámě, která je rozlítaná a nedokáže dát dceři potřebnou pozornost.

Cácora vyrůstá v nevyhovujícím prostředí. Protlouká se statečně životem a pere se s nepřízní osudu. I přesto, že jí neustále někdo hází klacky pod, jde dál. Občas má ve svém životě přátele, které ovšem nedokáže přijmout. Její vztah k lidem je za ta léta skeptický.

Příběh jsem si i přes těžké téma oblíbila. Myšlenky hlavní hrdinky se autorce povedly bravurně a uvěřitelně vykreslit. Vše jsem tak mohla prožívat spolu s ní a doufat v lepší zítřky.

Jak to celé s cácorou dopadne? Dospěje někdy její matka? Jak se vyřeší záhady kolem lesa v domě?

Za mě se jedná o parádně zpracovaný psychologický román. Určitě ho všem vřele doporučuji. Konec mě naprosto odrovnal. Kniha pro mě nebyla předvídatelná.

31.05.2023 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Knížka se četla jedním dechem. Příběh mi přišel pohádkově hezký. I přesto, že se v něn vyšetřovala vražda a odhalovala se dávná rodinná tajemství.
Příběh vypráví o několika rodinách žijících u Jelenní hory. Autorka nás nechává nahlédnout do hlavy několika postavám. Tím je příběh zajímavější a napínavější. Parádní jsou její popisy prostředí. Čtenář se s dějem rychle sžije. Nejvíc jsme v knize s postavou Lindy, která do Jelenní hory jede hledat ženu ze snu a také minulost své rodiny. Ví, že její rodina tam dříve žila. Najde ji? Co se o své rodině nakonec dozví? Ví jen, že její babička o tamních lidech tvrdí, že jsou divní.

16.05.2022 5 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Při čtení této knížky jsem se červenala až za ušima. :) Čekala jsem otevřenou erotiku, ale že až takhle? Oscar Wilde sesadil i knihu Lady Aradie. :) Tohle bylo vyloženě por*o na papíře.

Knížku jsem si ovšem užila. Je psaná čtivě. Novela Lady Fuckingham aneb Všichni to přece dělají byla poprvé publikována na pokračování v erotické revue The Pearl, která vycházela v prudérní viktoriánské Anglii mezi lety 1879 a 1880.

Pokud hledáte velice lechtivé čtení, tak tohle je knížka pro vás. Sem tam se člověk nasměje. Popisy jsou zajímavé, dynamicky se střídají. Hlavní hrdinku Beatric jsem si oblíbila hned. I přesto, že ji její vášeň mnohdy znesnadňovala život, nenechala si ji vzít. :)

25.03.2023 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Historické romány mám moc ráda. Vždy se v nich dozvím něco zajímavého, co nejde zjistit z učebnic. Každopádně Šikmý kostel je něčím víc. Obsahuje i pravdivé příběhy a toho si nesmírně cením.

Příběh je zasazený na přelom 19. a 20. století. Hned od začátku se ocitáme v životě rodiny, která má co dělat, aby se měla dobře. Otec chodí se synem těžit uhlí a matka se stará o chod domácnosti, zvířata a menší děti. Zaujalo mě, jak do detailů je vše vylíčené. Co lidé jedli, pili, jak se bavili. Kdy chodili do kostela a co pro ně znamenala víra v Boha. Jak koukali na zrození a smrt. I přesto, že neměli vše, měli sami sebe a to pro ně tenkrát znamenalo opravdu hodně. Vážili si maličkostí.

Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy se roku 1894 stane důlní neštěstí. Nespočet rodin je zasaženo. Otcové - živitelé rodin, jsou po smrti. Ženy se musí spoléhat samy na sebe. Některé se musí přestěhovat, shánět si práci. V této části knihy jsem cítila velikou úzkost. Jak málo tenkrát stačilo k tomu, aby se místním obrátil život vzhůru nohama.

Moc se mi líbilo, že byl příběh sestaven z pohledů do několika rodin, a že se jejich osudy nakonec propletly. Nestačila jsem se divit, jak moc. Nejvíc jsem si oblíbila Barboru. Hrdinku, kterou knížka začíná. Ano, byla umanutá a svá. Mnohdy věci viděla jen v jednom úhlu, ale zase byla velice statečná a odhodlaná zvládat nepřízeň osudu. Kdo by jí v té době mohl soudit?

Jsem spokojená, že jsem si pořídila audioverzi, i když už pokukuji i po té papírové. Knihu jsem před lety koupila k Vánocům svému taťkovi a jsem moc ráda, že jsem si ji na základě podcastu u knižního klubu koupila i já.

Vřele doporučuju všem, kdo mají rádi historické romány. Knížka je naprostý skvost. Těším se na další díly.

Oblíbené věty z knihy:
Všechny důvody sklouzavalvaly po tvrdé zdi rodičovského rozhodnutí.
Lítost ubírá sílu.
Na světě je tolik starostí, netřeba se zabývat malichernostmi.
Tato naděje přežila jen pár kroků.
Mladý duch od nepaměti tíhne k silným projevům.

16.06.2024 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kde bych začala. Knížka se mi četla jedním dechem. Miluji příběhy lidí, co dokázali přežít ve stížených podmínkách. Jsou neskutečně inspirativní a zajímavé.

Kniha vypráví o rodině, kde otec je bývalý voják, alkoholik a násilník. Také o matce, která si to dlouho nechá líbit a jejich pěti dětech. V příběhu figuruje především jejich nejmladší dcera Kya. Rodina žije v bažině v polorozpadlé chatrči bez elektřiny a tekoucí vody.

V knize se prolínají dvě dějové linky. Jedna řeší Kyu a její přežívání v bažině, kde skončí úplně sama jako malá holčička. Druhý vyšetřuje vraždu místního playboye Chase.

Nejvíce jsem si zamilovala Kyu a Teata. Prostředí bažiny a jejích zvířecích obyvatel pro mě bylo fascinující.

Do poslední chvíle jsem byla napnutá, jak to celé dopadne.

21.08.2022 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Moje první zkušenost s knižním hororem. :) Jak to dopadlo?

Jedná se o první knihu Pana autor s velkým P. Příběh mě od začátku chytnul, ale nemůžu říct, že by mou pozornost udržel po celou dobu.

Hlavní hrdinka Carrie mi byla od začátku sympatická. Prožívala ve škole peklo, jak s dětmi, tak učiteli a i přesto se tam vydávala každý den. Zažívala často ponižování a stres. Na druhou stranu to bylo jediné místo, kde nebyla její fanatická matka. Ta se vzhlédla ve víře, která neměla hranice. Vše na Carrie jí přišlo hříšné a nečisté. Nutila ji se neustále modlit a odčinit tak hříchy, například v podobě toho, že jí narostly prsa.

Její matka byla opravdu úděsná. Občas jsme měli možnost vidět děj z jejího pohledu a dozvídali se tak, proč vše vnímá jako hřích, a jak si víru vysvětluje ona.

Carrie neměla nikoho. Všichni byli proti ní. Od začátku do konce jsem s ní soucítila a fandila jí. Carrie je postavou s telekinetickými schopnostmi a často se tak v ději setkáváme s nadpřirozenými jevy. Díky nim má Carrie na ostatní určitou páku.

Děj byl velice zajímavý. Dozvěděla jsem se nové věci ohledně telekineze. Každopádně zpracování pro mě bylo těžké přijmout. Kniha je bez kapitol, často se tam střídají různé pohledy. Se spoustou postav jsem se nestihla pořádně seznámit a sžít. Možná je to tak u hororu běžné a vše plyne z toho, že v něm nemám vůbec načteno. Každopádně jsem často četla stránky víckrát nebo jsem musela knížku na pár hodin odložit. Závěr byl strhující.

Celkově se mi nápad na Carrie líbí a ráda bych si od Kinga ještě něco přečetla.

Oblíbená věta z knihy:
Byla ráda, že se rozhodli nechat ji o samotě, protože byla stále znepokojena vlastní motivací, již se bála hlouběji zkoumat, aby na černém sametu podvědomí neobjevila zářící a zlomyslně poblikávající kámen sobectví.

29.10.2023 4 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Knizku jsem si objednala na zaklade ctenosti v jednom pruzkumu. Vedla si velice dobre a tak v me sbirce nemohla chybet. Predne chci rict, ze me velice mile prekvapilo, jak uzasne dokaze zena popisovat dej z pohledu muzske postavy. Krasne drsne a chlapsky. Cely pribeh byl napinavy a mela jsem problem od knizky odchazet. Vseho vsudy jsem ji cetla 7 dnu. Az mi je lito, ze tak rychle. ???? Nedalo se ale jinak.

Vrele ji doporucuji tem, kteri nehledaji sladke recicky a buh vi jakou romantiku. Ale zkratka popis suroveho zivota. Se vsim, co prinasi. Svoje moudra jsem si v ni nasla a verim, ze si ji za par mesicu rada prectu znovu. ????

05.03.2021 5 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Karel Čapek je jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Jeho knihy si můžu číst opakovaně a vždy v nich najdu nějaké moudro.

Jedna z nejvlivnějších zemí je napadena takzvanou bílou nemocí. Lidé na sobě nacházejí bílé skvrny. Po čase se jejich stav značně horší, začnou zapáchat a z těla jim odpadává kůže. Proti této nemoci neexistuje lék a je vysoce nakažlivá do chvíle, než ji začne léčit doktor Galén.

Ten se ovšem zaváže k tomu, že bude léčit pouze chudé, protože jedině oni nemohou zemi pustošit a sužovat válkami, jelikož na to nemají prostředky.

Každý chce od Galéna pomoc, ale on si stojí za svým. Pomůže jen těm, kdo přislíbí mír a zemi bez válek. On sám už viděl jako vojenský lékař tolik zbytečně umírajících.

V knize jsou parádní obraty a myšlenky. Čapek zkrátká umí čtenáře vtáhnout do děje a nepustit. Jeho knihy byly, jsou a budou mou srdeční záležitostí na věky. :)

27.06.2023 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Uf. Tuto knihu budu ještě dlouho rozdýchávat. Určitě souhlasím s ostatními, kteří ji již recenzovali, že je nutnost si ji přečíst, pokud jste fanoušky Harryho Pottera (dále jen HP). Tom Felton jako Draco Malfoy v ní popisuje nejednu zajímavost z filmového světa.

Kniha začíná Tomovo životem před natáčením HP. Seznamujeme se s jeho rodinou, sourozenci ale i jeho hereckým životem před castingem do HP. Tato část knihy vás zaujme už jen tím, jak vtipně je sepsaná. Tom se nebojí udělat srandu na každičké stránce.

Dále se v knize dostáváme k natáčení HP. Autor nás seznamuje s hereckými kolegy. Popisuje, s kým si rozuměl nejvíce, koho se bál a s kým zůstal kamarádem do dnes. Popisuje rozdíly mezi natáčením jeho role a rolemi 3 hlavních postav.

Dále se v knize posouváme do fáze po HP. Tedy jaké další role dostával, jak ho život celebrity změnil. S čím bojoval a co ho překvapilo. V knize je to ke konci jako na horské dráze. Obrovský spád a vy nemůžete přestat číst. Na začátku kvůli novým informacím o herci a prostředí HP a ke konci kvůli tomu, jak to celé s hercem dopadlo a jak se mu žije v současnosti.

V knize jsem se smála, ale i mi ukápla slza. Seznamuje nás s herci, kteří již zemřeli a nejeden fanoušek HP je měl v lásce.

Miluju tuhle knihu a jsem šťastná, že jsem si ji pořídila a přečetla. Otevřela mi oči.

V knize mě mrzely akorát překlepy.

31.12.2022 5 z 5

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Toužila jsem si přečíst erotickou knihu, která mě pohltí. Jednou za život byla podle anotace jasnou volbou.

Hlavní hrdinka Emily se díky otřesné zkušenosti v letištní hale ocitá v první třídě. Aerolinky se jí tak snaží kompenzovat nepřijemný zážitek s jedním z cestujících. V letadle má místo dál od okýnka. Gentleman vedle ní pozná, že by radši seděla u něj a pustí ji na své místo. Tím začíná sled událostí, které nás nutí číst dál.

Let je náhle přerušen a Emily a její modrooký společník jsou nuceni spolu zůstat déle, než jen po dobu letu. Přeskočí jiskra a Emily zažije nejlepší noc svého života. Její tajemný neznámý si však od ní nevezme číslo, ani adresu.

Uběhne dvanáct dlouhých měsíců a Emily se konečně povede dostat na místo v její vysněné práci v redakci novin v New Yorku. Je tím pádem nucena mít s přítelem vztah na dálku. Vše jí ale vynahrazuje práce snů.

Hned první den ji čeká šok. Její šéf je tajemný neznámý z letadla. Co teď s tím?

Audioknihu jsem si maximálně užila. Napětí mezi Emily a Jamesonem se dalo krátej. Chemie byla vykreslená tak dokonale, že jsem hltala každičkou scénu. Nikdy by mě nenapadlo, že mě nějaký erotický román tolik dostane a to už jsem pár skvělých četla. Rozhodně se u něj nebudete nudit. Je to nadupaný příběh plný překvapení, co má šťávu. :)

Oblíbené věty:
Abych si nepustila opilou pusu na nemravný špacír.
Určitě jsem umřela a teď jsem v nebi pro zlobivé holky.
Sám jsem vytočený víc než jeho číslo.

20.06.2023 5 z 5

Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Věříte na věci mezi nebem a zemí? :) Ať ano, či ne, tahle knížka vás chytne za srdce. Už podle anotace mi bylo jasné, že mě téma bude bavit.

Bára je zdravotní sestřičkou na gynekologii. V práci je spokojená, plánuje svatbu se snoubencem Filipem, vše vypadá ideálně, až na to, že se jednoho dne probudí v nebi. Zde se potkává se sympatickou Noemi, která jí postupně odhaluje, jak to nahoře chodí.

Bára se v nebi rozkouká, přijme svůj osud, najde si přátele, když v tom se opět probudí ve svém bytě a Filip jí nese snídani. V tuhle chvíli zažívá čtenář šok, protože Bára zjišťuje, že se objevila zpět na zemi a zbývají jí už jen dva měsíce do dne, kdy zemřela.

Proč se objevila zpět? Jaké je její poslání? Udělala vše ve svém životě správně? Pro ni je pozdě, ale je tomu tak i u jejích blízkých? Jde vůbec ovlivnit něco, co má ve svých rukou nebe?

Knížka je napsaná velice čtivě, jak už jsme od autorky zvyklý. Upřímně miluju její styl, kdy se v jednu chvíli smějete parádním slovním obratům a v další chvíli jste dojatí nad tím, co se děje s postavami. Všechny postavy v knize jsem si oblíbila, ať ty kladné, tak ty záporné, jsou perfektně vykreslené.

Já osobně na věci mezi nebem a zemí věřím. Tento příběh je skrz naskrz prostoupený nadějí, láskou a přátelstvím. Čiší z něj myšlenka, že je VŠE možné, jen je potřeba nikdy neztrácet naději.

Oblíbená věta z knihy:

Bůh má mnohem větší smysl pro humor, než bych se nadála.

08.06.2023 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Kde zacit? Cteni bylo velice napinave. Nedokazala jsem se odstrhnout. Myslite si, ze vite, kdo to udelal, ale ve finale to dopadne uplne jinak. Naprosto bozi thriller. Shary v tomdle nikdy nezklame. Chvili jsem se ztracela ve jmenech, ale zvladla jsem to. :)

21.09.2021 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knizku jsem si zakoupila v audio verzi a naprosto me nadchla. Skvely napad, prijemne hlasy vsech 3 zen. Jednalo se o velice napinavy pribeh do posledni kapitoly. Zamilovala jsem si prechody mezi postavami. V deji jsem se neztracela. Tesim se, ze si ji zase nekdy poslechnu nebo prectu. Ted uz me ceka jen film. :)

29.08.2021 5 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Knížku bych nazvala audio por**m. Maximálně jsem si ji užila. :) Střídají se v ní dva pohledy.

Hanna je studentkou zpěvu na vysoké škole. Je milá, hodná a talentovaná.

Garrett je hvězdou univerzitního hokeje. Je šikovný v tom, co dělá, až na známky z jednoho předmětu.

Cesty Garretta a Hannah se zkříží ve chvíli, kdy bude on potřebovat doučování a ona získat srdce vysněného kluka z univerzity.

Na knížce oceňuji zpracování těžkého tématu, jakým je znásilnění a fyzické a psychické týrání. Autorka nás dostala na hranu zoufalství, ale zároveň nám ukázala, jak se z toho můžeme dostat a že láska a přátelství jsou mocné.

Moc jsem si oblíbila hlavní hrdinku i hrdinu. Interakce mezi nimi byly zábavné. Celý příběh byl okořeněn pikantní erotikou.

Začátek byl pozvolnější, ale jakmile se příběh dostal přes první čtvrtinu, poslouchal se jako po másle.

Těším se na druhý díl. Doufám, že mě nezklame, jak se mi občas u druhých dílů stává.

Oblíbené věty z knihy:
Teď už se neohlížím. Teď už se dívám jenom dopředu.

23.12.2023 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

V knize mě překvapily kapitoly psané ve dvou časových rovinách. Setkáváme se s manželi Quinn a Grahamem, kteří prožívali v minulosti velkou lásku a spalující vášeň. V současnosti bojují s tím, jak se poprat s náročnou životní situací.

Quinn se nám jako hlavní hrdinka postupně odhaluje. Často vidíme do její psychiky, která je značně pošramocená sledem nečekaných událostí. Oproti ní Graham působí jako kliďas, který má vše na háku. Co se mi na něm velice líbí je jeho láska ke Quiin, jakou jsem ještě v žádné knize u muže tolik necítila. Graham Quinn obdivuje jako nějakou bohyni a snesl by jí modré z nebe. Ona je však zacyklená ve svém neštěstí.

Příběh je plný zvratů. Rozhodně pro mě nebyl snadno předvídatelný. Ve čtení mě poháněla touha znát tajemství dřevěné skříňky, kterou měli doma manželé zamčenou.

Za mě nám Colleen opět přichystala parádní příběh plný psychologie, zvratů, lásky, štěstí, ale i smutku a bolesti. Mile mě překvapilo, že má v příběhu opět ručně šitou deku. Malý detail, ale pro mě jsou právě takové zajímavé.

Postavy procházely obrovským vývojem. Zážitky byly uvěřitelné a nápadité a i přesto, že se v příběhu řešilo hodně bolestivých témat, tak jsem si ho neskutečně užila a fandila všem, kdo se v něm objevili a měli svou cestu.

Oblíbené věty z knihy:
A to ticho mezi námi je tak hlasité, že snad nebudu moct usnout.
Posvítíme-li jen na svoje chyby, to nejlepší v nás zůstane ve stínu.

05.08.2023 5 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

R.U.R. je zkratkou z Rossumovi univerzální roboti. V knize se setkáváme s továrnou, kde se roboti vyrábí. Zde je ředitelem Harry Domin. Na začátku za ním připluje Helena Gloryová, která chce bojovat za práva robotů.

Nakonec v továrně zůstane a zamiluje se do Harryho. Výroba robotů se však postupně vymyká kontrole a všichni tak musí čelit velké vzpouře.

Roboti jsou v knize k nepoznání od lidí. Jejich vývoj je neskutečně rychlý. Mají však jeden problém - sami od sebe se nedokáží rozmnožovat.

Jak to nakonec celé dopadne? Zvítězí roboti, či lidé? Co se nám pan Čapek svým dílem snažil říct?

Jedná se o utopistické drama, v němž se světu poprvé představilo slovo robot. Já jsem si knížku zamilovala. Příběh je napínavý a plný hlubokých myšlenek, jak už jsme od Čapka zvyklí. Určitě ji vřele doporučuji. :)

13.02.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Předně bych chtěla říct, že jsem si knihu od Caplin po dlouhé době zase užila. Autorka příběh zasadila do krásného prostředí hradu Kinlochleven, kde se setkáváme s hlavní hrdinkou Izzy McBrideovou a její matkou Xanthee.

Izzy zdědí krásný hrad, který se ovšem stává dírou na peníze. Plán je jasný, potřebují sehnat hosty, kteří by se zde ubytovali. Izzy jim má vařit. (Známe ji z předchozí knihy - Domek v Irsku, kde se učí vařit) Xanthee se do všeho vrhá po hlavě a když Izzy přijede, čeká ji překvapení v podobě prvního hosta - učitele Rosse, který na hrad přijede v klidu psát. Dobře platí a tak si ho tam nechají. I přesto, že zatím nejsou na hosty připravené.

Hrad začnou dávat do pořádku. Izzy je věčně v depresi z peněz, které na opravy nemají. Matka Xanthee utrácí a zve další a další hosty. Dokonce vymyslí i velký ples. Během jejich dobrodružství také hledají poklad, který je prý na hradě ukrytý. Dokonce si pozvou hledače pokladů.

Izzy si postupně nachází přátele, pomocníky a dokonce i velkou lásku.

Povede se hrad udržet v rukou Izzy a její občas bláznivé matky Xanthee? Začne Izzy opět věřit mužům? Najde se tajemný poklad?

Poslech jsem si maximálně užila. Postavy jsou uvěřitelné, zábavné. Jejich osudy mě bavilo sledovat do úplného konce. Zamilovala jsem si hlavně Izzy a její odhodlání. Taky to, jakou trpělivost měla se svou matkou, která mi občas dost lezla na nervy. Veronika Lazorčáková je skvělá vypravěčka. Knihy namluvené od ní se poslouchají skvěle.

Knížku určitě doporučuju. Jsem z ní nadšená víc jak z Domku v Irsku. :)

Oblíbené věty:
Byla spíš jako náročná perská kočka.
Diamantové odlesky sněhu na střeše.
Jeho dech mě pohladil.

06.02.2023 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Knizky Julie Caplin se pro me staly zavislosti. Miluju jeji smysl pro drama. Take absolutne strhujici zapletky mezi hlavnimi postavami. V Kavarne v Kodani jsem si nejvice zamilovala prostredi Danska. Cele to nadseni ohledne hygge se na me preneslo. Clovek ma pri cteni chut si predelat cely dum a zmenit zpusob uvazovani. Zkratka zpomalit a byt vic s nejblizsimi. Treba u salku dobre kavy. Me nejoblibenejsi postavy jsou Kate, Eva, Ben a Avril. Musim jen dodat, ze uz se tesim na dalsi knizku od Julie. Ve ctecce na me ceka Plaz v Chorvatsku.

07.09.2021 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Knížka s krásnou obálkou předávající velice závažné téma, kterým je domácí násilí.

Hlavní hrdinka Lily neměla jednoduché dětství. Její otec byl násilník, který si vztek vybíjel na své ženě. Malá Lily s tím musela žít úplně sama až do chvíle, než si našla kamaráda Atlase - bezdomovce. Tím vzniklo pevné přátelství i první láska.

Postavy jsem si od první chvíle zamilovala. Lily byla srdečná, upřímná, statečná. Atlas byl člověkem s velkým srdcem, který se objevil ve správnou chvílí na správném místě.

V příběhu se střídají deníkové zápisky z dětství spolu se současným životem. Lily se k nim ráda vrací. Má své sny, vize a cíle, za kterými si jde. Její vztah s matkou je zvláštní, jelikož prošel nejednou zatěžkávací zkouškou právě díky násilnickému otci.

Lily se v dospělosti setkává úplnou náhodou s Rylem. Sexy chirurg jí okamžitě učaruje.

Jak to celé dopadne? Dokáže se Lily vymanit z vlivu minulosti? Najde hledané štěstí? Zvítězí láska, přátelství, či chtíč?

Promyšlený příběh od Colleen mě doslova pohltil. V životě jsem audioknihu neposlechla tak rychle. Lily, Ryley i Atlas zůstanou v mém srdci ještě dlouho. Doslov autorky byl boží třešínkou na konci knihy. :)

Oblíbené věty:
Prostě lidi, co někdy dělají špatné věci.
Tohle je Lily, moje bezbožná děvka.

27.04.2023 5 z 5